Ниско ниво на маслото 1.9тди
- mishkalov
- Автомобил:
- Двигател:
Ниско ниво на маслото 1.9тди
Здравейте колеги! Направих една глупост, като съм забравил в суматохата да долея масло. Като вдигнах щеката нивото на маслото беше бая под минимума, но лампата за маслото не ми е светвала. Като се замисля от смяната му преди около 7000км. не съм доливал. Сипах му и глътна 800мл. докато достигне нормално ниво. Ползвам Мотул 6100 10в40 полусинтетика. Като че ли заработи по-добре колата, повече дърпа и върви. Въпроса ми е, възможно ли е да съм направил някаква беля с тая си глупост, като износване на ДВГ, то май и остта на турбото се маже с това масло, а може друго нещо да е станало незнам, да си призная съм малко невежа. Колата е Шаран 98г., 1.9тди, 110кс, АФН двигател. Благодаря предварително!
Последна промяна от mishkalov на Чет 03 мар 2011 22:17, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ниско ниво на маслото 1.9тди
Нищо и няма !Имал съм и по тежки случаи ама на автомобили без турбо.Щеката е била направо суха.
Вдигаи по често щеката!!
Вдигаи по често щеката!!

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо и няма споко.Следващия път си проверявай маслото по-често.Не разчитай на датчиците да ти кажат,че няма масло.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Начина за контрол на маслото не е със датчиците и лампите , а както казаха колегите . Все пак не вярвам да има проблем , макар че ако продължаваш системно да си караш така - няма да е на добре
.

- mishkalov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за помощта, за пръв път ми се случва толкова дълго да не проверявам маслото. Ще гледам да не го правя повече. Честит Празник на всички! 

Върни се в “Дизелови агрегати”