Г4 ПД смяна на горивен филтър
Г4 ПД смяна на горивен филтър
Колеги , интересува ме на колко км се сменя този филтър ! Става въпрос за VW Golf 4 2000 год. 1.9 tdi 116 ps ! ПОнеже не съм сменял от както е взета и сега искам да го сменя ! Също така ако имате препоръки за марка и т.н !
- toki4aaa
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Смяна на горивен филтър
Моя го сменям със смяната на маслото т.е. на 10 000 км. понеже знам колко е "чиста" нафтата, която е в БГ. Мисля,че може и на повече километри, но според мен не е препоръчително,все пак е важен елемент от горивната система 
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, както съм писал многократно, а и не само аз, горивния филтър се сменя на 40-50К км, ако зареждаш от нормални бензиностанции, а не от незнайни туби.
Като марка, отиваш в магазин на "Шкода" или Косер, и купуваш MAN, Mahle, или Filtron. Има и други марки добри филтри, но тези трите са ОЕМ за VW групата.
Задължително сменяш и уплътненията на клапана!
Като марка, отиваш в магазин на "Шкода" или Косер, и купуваш MAN, Mahle, или Filtron. Има и други марки добри филтри, но тези трите са ОЕМ за VW групата.
Задължително сменяш и уплътненията на клапана!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Като се знае качеството на горивата у нас,независимо от къде зареждаш сменявай го с маслото.
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:Като се знае качеството на горивата у нас,независимо от къде зареждаш сменявай го с маслото.
Качеството на горивото у нас е добро, ако се зарежда от нормална бензиностанция. Имам над 200К км по нашите пътища за последните 2 години. Горивния филтър не струва 5 лева, за да го сменя на всеки 10-15К км, икономически не е изгодно.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Нафтата по всички бг бензиностанции освен една е една и съща.И е все калпава.Всичките зареждат от Лукойл,с изключение на Ромпетрол.Иди си сипи нафта в Гърция и ще разбереш за какво ти говоря.
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Сипвал съм и гръцка нафта от Гърция, и Румънска от Румъния, и не намирам разлика. Карал съм Шкода 1.9 с роторна помпа, сега карам ПД двигател. Не намирам разлика, наистина.
-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
dtachef написа:Колеги , интересува ме на колко км се сменя този филтър ! Става въпрос за VW Golf 4 2000 год. 1.9 tdi 116 ps ! ПОнеже не съм сменял от както е взета и сега искам да го сменя ! Също така ако имате препоръки за марка и т.н !
Според ръководството за експлоатация сменя се след 60000км. или 4 години (което настъпи по-рано), а на всеки 15000км. или 1 година се източва от пробката насъбралата се вода (ако има такава). Аз лично досега не съм виждал и капка вода да излиза от моя филтър, но зареждам само от Ромпетрол или в краен случай ОМВ - алпин или премиум.
Ако зареждаш нафта с повишено съдържание на сяра филтърът се сменя на 30000км. или 2 години.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде поредната тема за пробега на горивния филтър
Тези дето имат повече пари,чудят се за какво да ги похарчат и още си броят колите за нови ги сменят на всяко масло а другите дето отдавна са открили топлата вода като мен
на 50 000 ,всеки сам си решава от кои да бъде 
на 50 000 ,всеки сам си решава от кои да бъде -
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Ми втора нова кола търкалям за последните 5 години, ама да правя глупости, като смяна на масло на 10К или горивен филтър на 15К, при положение, че производителя на колата казва съвсем друго нещо, е това няма как да стане
А, и да си поддържам колата при дилъра, и това няма как да стане 
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Производителя дава тези километри,но производителя няма представа с кви лайна се карат тези коли тук.Кой с олио,кой с трансмисионно масло кой зарежда от туби неясна нафта,кой сипва от бензиностанция като си мисли,че е хубава нафтата,а тя е все един блукоч.Едните 20лв дето ще ги дам на 10000км няма да ме преобърнат,щото както минавам по 5 километра на ден ще сменявам филтъра по-рядко от вас дето ги сменявате на по 30-40000км.
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
За 20 лева си представям какъв ще е филтъра...а и както казах многократно, нафта от бензиностанция, не с масло, не с мизерии, а нафта, чиста нафта.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
MАNN е филтъра с гарантирано качество,цената е такава за мен.
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
И Ман за 20 лева да е, качествен да е, 10К км смяна на филтъра са ненужно малко. Разхищаване на материал, най-малкото.
Но всеки си знае, разбира се
Но всеки си знае, разбира се
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата и двигателя са ми по-скъпи.
Върни се в “Дизелови агрегати”