значи някой път като я пусна поинерция оборотите не падат т.е. падат до 1000-1100
друг път запалена стой на 900(нормални обороти) оборота без да мърдат пускам я на зад без да влк.на скорост и се дигат пак към 1000-1100
пробвал съм 30 минути запалена стоят на 900 (нормални обороти)оборота
колата е "нова" за мен купих я преди 15 тина дена
като я купувах не бях забелязал оборотите да се менят но колко съм гледъл не знам
сменил съм ролки 5 бр, масло,ангренаж 2 бр.пистов,и филтри
може ли в сервиза да не са сложили ремъка както трябва
колата е vw lupo 1.4i 16v 99
какъв може да е проблема
VW Lupo малко играят оборотите
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
VW Lupo малко играят оборотите
Последна промяна от benza83 на Пет 04 мар 2011 0:27, променено общо 1 път.
-
ceko84
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Re: VW Lupo малко играят оборотите
Дросел,температурен датчик,стъпков мотор или може и въздух да тегли.
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
какво да направя
диагностика ли
няма да е от ангренажа така ли
диагностика ли
няма да е от ангренажа така ли
Колега, пробвай първо да си изчистиш дроселната клапа, ето една много полезна тема viewtopic.php?f=7&t=62348&hilit=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0 . Ако не стане след чистенето според мен отиди на диагностика, там най-точно ще ти кажат.
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте днес почистих дроселовата клапа сега ще карам да видим дали ще се оправи
обаче какво стана още педала на спирачките стана много твърд след рестарта това нормално ли е и то ли ще се регулира само
обаче какво стана още педала на спирачките стана много твърд след рестарта това нормално ли е и то ли ще се регулира само
-
jijane
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Недей да ходиш по диагностики и тем подобни. Това е нормалното състояние на колата. В движение на свободна оборотите стоят малко по-високи от нормалните(както ти казваш 1000-1100), след като спреш трябва да ти паднат до 900. Каква е причината инженерите от VW да го направят така не ми е ясно. Има различни версии защо е така, но пак ти казвам това си е нормално положение и на колата ти нищо и няма.
Имам 6N 1.4 и при мене е така, и на други полота, които съм карал е било все така(говорим специално за 6N модификацията).
Имам 6N 1.4 и при мене е така, и на други полота, които съм карал е било все така(говорим специално за 6N модификацията).
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
jijane написа:Недей да ходиш по диагностики и тем подобни. Това е нормалното състояние на колата. В движение на свободна оборотите стоят малко по-високи от нормалните(както ти казваш 1000-1100), след като спреш трябва да ти паднат до 900. Каква е причината инженерите от VW да го направят така не ми е ясно. Има различни версии защо е така, но пак ти казвам това си е нормално положение и на колата ти нищо и няма.
като е в покой запалена не падат на 900
интересното е че като е студена са на 900 а като загрее 1100-1200 това запалена на едно място
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
направи една диагностика няма да и навреди. Там ще покаже какво работи и какво не!
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
какво стана
значи след почистването на клапата видях че маркуча за вакума е сцепен днес го смених и рестартирах (откачих акумулатора) запалих в началото оборотите бяха кам 500-600 поработи и след като загря оборотите заспаха вкл фарове климатик не помръднаха.Покарах я около 10 км засега всичко е ок.Като покарам извънградско и я пускам поинерция ще видимкакво ще стане.
Ако ви е интересно ще пиша
значи след почистването на клапата видях че маркуча за вакума е сцепен днес го смених и рестартирах (откачих акумулатора) запалих в началото оборотите бяха кам 500-600 поработи и след като загря оборотите заспаха вкл фарове климатик не помръднаха.Покарах я около 10 км засега всичко е ок.Като покарам извънградско и я пускам поинерция ще видимкакво ще стане.
Ако ви е интересно ще пиша
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
teddy написа:направи една диагностика няма да и навреди. Там ще покаже какво работи и какво не!
Знам че там ще покаже но идеята на форума нали е да си помагаме да не харчим пари.
-
benza83
- Автомобил:
- Двигател:
направих диагностика
и казаха че клапата е за смяма
изгоряло ел.моторчето на клапата
и сега при студен двигател гасне
като загрее всичко е ок оборотите не помръдват
моля обяснете ми как това моторче е изгоряло защото като загрее няма проблеми
какво да правя
аз сменях и маркуча на вакуума от сервото към дросела може ли това да прави нещо
благодаря
и казаха че клапата е за смяма
изгоряло ел.моторчето на клапата
и сега при студен двигател гасне
като загрее всичко е ок оборотите не помръдват
моля обяснете ми как това моторче е изгоряло защото като загрее няма проблеми
какво да правя
аз сменях и маркуча на вакуума от сервото към дросела може ли това да прави нещо
благодаря
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”