Здравейте има ли уред, който може да измери плътноста на маслото.
т.е. искам да видя дали маслото в колата, се е запазило същото от маливането му(300 км.)
Проблема е там, че някой казват, че е станало по тънко от преди да го налея.
Измерване на масло ?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Измерване на масло ?
Да може да се направи такъв анализ но е доста скъпо и май не в БГ лаборатория
Ако искаш мога да се информирам по подробно но мога да ги гарантирам предварително че цената ще е

Ако искаш мога да се информирам по подробно но мога да ги гарантирам предварително че цената ще е

Теодор написа:Да може да се направи такъв анализ но е доста скъпо и май не в БГ лаборатория![]()
Мерси за отговора
просто имам кола която е след ремонт на главата.
Мои познати ми казват, че маслото е много тънко от преди да го налея.Как да разбера наистина ли е тънко.(15w40 преди 300 км Сеат Ибиза - AEX)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Нещо те будалкат, лампата за налягането и зумера обаждат ли се ако не карай и ги остави да си приказват 

Много съм зле с автомобилите.
Къде е тази лампа и тоя зумер ограмоти ме моля те.
Къде е тази лампа и тоя зумер ограмоти ме моля те.
Последна промяна от rento на Чет 03 мар 2011 22:20, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,първо не е палма а е лампа,намира се в арматурното табло, там където са скоростомера и оборотомера,има нарисувана една масльонка която светва при даване на контакт,а зумера ти подава звуков сигнал ако налягането на маслото падне под определено налягане
.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Свържи се с тоя човек memberlist.php?mode=viewprofile&u=171833 за да обсъдите дали те будалкат.
Ако си полудял да мериш вискозитет на масло, в повечето асфалтови бази имат реометър с подгревател на пробата. Спазари се с тях за цена, теста не изисква консумативи.
Ако си полудял да мериш вискозитет на масло, в повечето асфалтови бази имат реометър с подгревател на пробата. Спазари се с тях за цена, теста не изисква консумативи.
bobocamaro написа:Свържи се с тоя човек memberlist.php?mode=viewprofile&u=171833 за да обсъдите дали те будалкат.
мерси колега
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж какво колега,не се занимавай с глупости,ако не ти се губи охладителна течност и не ти се увеличава нивото на маслото ,значи всичко ти е наред.Ако нещо от това си променя параметрите тогава вече трябва да вземаш мерки.Но иначе само ГАЗ и толкова.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш в магазин за автобои и си купуваш вискозиметър. Ако ти е останало свежо масло в тубата, мериш първо него, а после и от мотора. Двете проби да са с еднаква температура.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”