При студено време Вентото ми загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

При студено време Вентото ми загрява

Мнениеот dalgia-73 » Пет 04 мар 2011 8:05

Здравеите колеги вчера при -2 , -3 колата почти достигна 100 градуса при извънградско каране.Спирам без да гася и отварям капака.Първо пипам долният маркуч на радиатора студен.Отивам да погледна температурата на таблото 97-98 градуса .През това време чувам че вентилатора се включва.Пипам пак маркуча вече е горещ.След след около половин минута температурата вече е 90 градуса и не мърда оттам.Продължавам да карам по равното няма проблем когато обаче стигна баир или изпреварвам пак същата работа.Мотора е 18 mi ААМ,никога не вдигам повече от 110 км колата е на газ ако това има значение.Термостата съм го сменял лятото досега не ми е загрявала толкова и през наи големите жеги.Та въпроса ми е да отивам ли за нов термостат,вече ще бъде петия които купувам,при предишните пък едва стигаше 70-градуса,или да търся причината някъде другаде.Поздрави

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Re: При студено време Вентото ми загрява

Мнениеот slavi7575 » Пет 04 мар 2011 8:24

Явно и този термостат вече е за боклука :bishop или е заял нещо и не се е отворил по рано. Наблюдавай го, и ако направи пак така, сменяй.

Потребителски аватар
dalgia-73

Мнениеот dalgia-73 » Пет 04 мар 2011 8:32

После карх още 50 км и пак така ,явно забавя отварянето или отваря по малко Ще се купува нов то се е видяло.Вече не знам откъде да търся имам от всичките марки ше започна да ги повтарям. :banghead:

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Пет 04 мар 2011 8:44

Успех с намирането на читав. Последният, който смених не затваря добре и автомобила загрява малко мудно, едвам стига до 85 градуса в движение, парното е слабо. Когато се затопли ще го сменям(голяма мъка ми е с предпазната кора и хидравликата, пък и тоя студ) и клапи ще лепя, че започна да плюе дунапрен от духалките.

Потребителски аватар
dalgia-73

Мнениеот dalgia-73 » Пет 04 мар 2011 8:55

Досега винаги съм го сменял отгоре вадя динамо ремък водна помпа и така.Сега ще пробвам отдолу имам гараж и канал.Мъка голяма с тия термостати.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”