Измама на ОМВ на бул. България!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 28 юли 2006 1:45

Навремето бях хванал газаджии така в издънка... Голфа ми беше на газ и зареждам веднъж за 5 лв. и гледам тая стрелка едвам мръднала :x Отивам пак и този път заредих за 10 лв. И гледам в началото до към лев и нещо брояча направо полудя, движеше се супер бързо, след това се успокои, и ми стана ясно че колкото по-малко зареждам толкова повече се набутвам... Друго нещо. Винаги гледам сам да зареждам бензина. Имам чувството че когато зареждат бензинджийчетата като натиснат докрай пистолета се губи някой литър :evil: Затова бавно си зареждам на "пресекулки". Може и да си внушавам но имам чувстрвото че нарочно са "инструктирани" служителите по бензиностанциите да зареждат на пълна ръчка. Та общо взето решат ли да си прават пишки с хората, си го правят като отче наш. Не им стига безбожната цена от 2 лв. литъра :evil:

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Пет 28 юли 2006 3:38

Каквото и да си говорим.. бензина и дизела в ОМВ си е по-качествен...
Това което визирам е например едно Audi A3 последен модел, което при зареждане с лошо гориво (бензин) веднага му светва лампичка на таблото с което показва, че горивото е лошо. Колкото и пъти да му сипеш бензин от ОМВ... лампичката угасва 8) Всичко друго което е пробвано (Лукойл, Шел, Темпо) моментално автомобила се сърди (може и заговор да е...) :wink:
А за дизела... аз карам моята Марийка само такъв от ОМВ и съм лично убеден в качеството му.
Друго което ми прави впечатление, че маркирането на максимума с гориво (на таблото) далеч не съвпада с това което реално може да се зареди "до капачка". Точно колко литра се събират отгоре обаче никога не съм засичал.
Да ви кажа честно предпочитам да ме излъжат с някой литър отгоре отколкото да ми сипят точно, но ниско качествен дизел, който да ми запуш дюзите и да се чудя как да се оправям след това..

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 28 юли 2006 7:13

Аз също зареждах на това ОМВ, ама откакто направих сравнение с ЕКО-то на околовръстното (за справка се обърни към Bill Clinton) и само там зареждам за малкото пъти които го правя. А и не е особено далече от това ОМВ за което ти говориш, затова смятам, че има смисъл да идеш до ЕКо-то.....като идваш от младост посока Горна Баня се пада точно преди широкото на Бояна тази бензиностанция.

Аз по темата водих даже спор с Bill Clinton, щото му обяснявах, че на това същото ОМВ на България ми наливат 27-28-29 литра газ на празна бутилка, а в Германия ми събира не повече от 24. И за двата пъти които ходих да заредя при него успях да налея съответно 23,59 и 23,62 л. газ, така че си направи сметката сам :) засега съм мноооооого доволен от предлаганото гориво на това ЕКО....

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Пет 28 юли 2006 8:12

Колега "zexer", мисля, че общия обем на резервоара на Полото ми е 40- най много 45 литра, поне така съм чел в книгите. Още един авер вчера ми каза, че и на неговия Голф е някъде към 50 50 и нещо. Да не би верно да е над 50 литра? Някой може ли да ми каже наистина на Поло 97ма колко литра побира?

А и предишния ден като заредих за 40 лева нямах никакъв бенз и стрелката посочи точно половината! Значи би трябвало да е към 40 и 1 и 2 литра.

Колега "buFka" понеже живея в Борово и по-надолу по България има ЕКО, дали там бенза е хубав?

нямаше нужда от 3 последователни мнения-има един бутон горе в дясно "промени" и си дописваш каквото ти е кеф. mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 28 юли 2006 9:04

BaHko написа:Колега "buFka" понеже живея в Борово и по-надолу по България има ЕКО, дали там бенза е хубав?

колега ВаНkо ще ти отгворя вместо колегата оБувка mhihi, щото и аз живея в тоя квартал дет и ти
в това ЕКО на България вече непрекъснато зареждам газ, доста съм доволен и като вървеж и като разход - по-доволен от което и да е ОМВ, а преди зареждах само на ОМВ......
също така от обслужването, почти винаги ти мият прозорците, докато на ОМВ вече са спрели да го правят, даже ако взема сам да си ги мия никой не идва да ти каже, дай аз.....
също така имат автомивка, дет за комплексно - 10 лв. ми излизаха колата....
та съм доволен и ме спечелиха за клиент....
аааа и течността им за чистачки е убава и евтина :)

п.с. сега ако някой дет чете тука работи в ЕКО следващия път искам пълна бутилка за рекламата mhihi

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Пет 28 юли 2006 9:07

Значи ще го пробвам. 8)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 28 юли 2006 10:28

колегата batmiTko да престане да ми вика ОбуВка :)

а относно качеството на другото ЕКО - нЕмам си и представа.....но щом батмиТко казва че е добро, значи мисля, че може да му се довериме ;)

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пет 28 юли 2006 10:42

Някой зареждал ли е от бензиностанцията на Лукойл на бул. Шипченски проход (до комплекс Червено знаме), защото аз лично като налея А98 от там и колата ми върви по съвсем различен начин (доста по-добре), докато с А95 или Супер 100 от OMV не усешам никва разлика? :shock :roll:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 28 юли 2006 10:50

DOHC написа:Някой зареждал ли е от бензиностанцията на Лукойл на бул. Шипченски проход (до комплекс Червено знаме), защото аз лично като налея А98 от там и колата ми върви по съвсем различен начин (доста по-добре), докато с А95 или Супер 100 от OMV не усешам никва разлика? :shock :roll:

Аз само от там зареждам и съм много доволен. Въобще гледам в лукойл или еко да зареждам, когато не съм в София. Веднъж само ми се наложи да заредя на OMV на магистрала Хемус и хич не върваше добре колата.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 28 юли 2006 11:57

DOHC написа:Някой зареждал ли е от бензиностанцията на Лукойл на бул. Шипченски проход (до комплекс Червено знаме), защото аз лично като налея А98 от там и колата ми върви по съвсем различен начин (доста по-добре), докато с А95 или Супер 100 от OMV не усешам никва разлика? :shock :roll:

Зареждал съм но не ми харесва там... докато виж определено усещам разлика като заредя на лукойла зад билата в Люлин.. за съжаление този лукойл ми е на майната си и когато нямам път натам зареждам на ОПЕТ 4км.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 28 юли 2006 12:01

Аз зареждам често от там А95, не съм забелязал нещо нередно засега...

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 28 юли 2006 12:21

buFka написа:колегата batmiTko да престане да ми вика ОбуВка :)

а относно качеството на другото ЕКО - нЕмам си и представа.....но щом батмиТко казва че е добро, значи мисля, че може да му се довериме ;)

колегата оБувка, да престане да ми вика батмиТко, щото да не стане на колегата буМка :twisted: :a boi de :bleh1

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 28 юли 2006 13:09

batmilko написа:

колегата оБувка, да престане да ми вика батмиТко, щото да не стане на колегата буМка :twisted: :a boi de :bleh1

батмиТко почна първи да се заяжда..... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 28 юли 2006 13:12

buFka написа:
batmilko написа:

батмиТко почна първи да се заяжда..... mhihi mhihi mhihi

и сигурно и ще свърши първи......

ставам все по-бърз mhihi mhihi mhihi

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 28 юли 2006 13:21

Колеги като зареждате газ гледайте манометъра на колонката. Трябва стрелката да е по средата. Там се падат 10 бара. :idea: Днеска обърнах внимание. :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”