осветление на ключа за фарове -проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valvamp
Автомобил:
Двигател:

осветление на ключа за фарове -проблем

Мнениеот valvamp » Сря 02 мар 2011 14:15

Здравейте колеги ,имам голф 3 1,8 ми .От скоро време забелязвам че когато съм пуснал осветлението на таблото вътре в колата понякога на ключа за фаровете ми гасне и трябва да го ударя за да светне отново .Не е от буксата отзад проверил съм я .Ако някой знае какъв е проблема нека да каже.
Благодаря

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Re: осветление на ключа за фарове -проблем

Мнениеот ceko84 » Сря 02 мар 2011 15:27

Колега пробвай с контактен спрей,аз имах подобен проблем,самоче на врътките на парното,и колкото и да звучи странно се оправи след като смених крушката,от тогава нямам проблем.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 02 мар 2011 16:39

Това с панела на парното е отделен проблем. А относно ключа... ако имаш познат пробвай ги размените така ще си на 100% сигурен,че от там е проблема,а не от самата букса. Иначе не са и скъпи и главно от там е проблема.На моменти изпадат изгодни оферти.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 02 мар 2011 17:11

Има една лампа, с особен цокъл,отзад като погледнеш ключа-вижда се,но трудно се сваля.Аз ползвам подходяща тънка пинсета за целта,със завъртане се освобождава.И не съм виждал да се продава,правя си я,като сменям само балона на лампата,крачетата да са по-дългички,ако има необходимост може да се удължат с медни телчета-чрез финно усукване,спойка там не става.

natcho1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот natcho1 » Пет 04 мар 2011 14:18

Разглоби ключа и провери платката за спукани спойки.

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Съб 21 май 2011 7:54

Колега,отстрани ли проблема,защото и при мен е същата история.Пръсках буксата с контактен спрей,но не се оправи.

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Пон 23 май 2011 17:48

При мен се оказа,че крушката е за смяна.Присадих друга в пласмасовият цокъл,но балона се оказа по-дълъг и при сглобяване опира в светловода,реших да намаля малко височината и накрая взех ,че счупих цокъла :D .Така стигнах до варянта да си купя оригинална такава,но ударих на камък.Ходих в няколко магазина ,но няма.Ходих и в един магазин на Ауто плюс ,понеже четох из форума ,че в София хората си ги купуват от там,но и те нямаха.Въпросът ми е ако някой си е купувал в Пловдив такава крушка да ме упъти от къде.

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пон 23 май 2011 18:25

Има такива крушки със сигурност,аз в Бургас си я купих от първия магазин за авточасти дето влязох(може да съм изкарал ебати късмета :D ).Не може в Пловдив да няма,дерзай колега,само дето за разлика от тази на парното ,която е стотинки тази е 10на,15и лв.
Колкото до проблема и при мен в началото с лек удар по таблото се оправяше,ама дойде един момент дето умря завинаги :bishop

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Сря 25 май 2011 12:02

След като ми писна да обикалям разни измислени магазинчета, отидох в представителсвото на VW и проблема се реши.Оригинална крушка 8,20лв.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 май 2011 12:23

Хе,ти си похарчил повече гориво за обиколки...писах по-горе,че не се намира по магазини лесно,както и как се прави..да сте чели.Все повече се налага съвет от типа "plug and play",ама някои неща искат и малко творчество,иначе с пари-всеки знае(ка'т имате бол)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 25 май 2011 12:34

schveda написа:...отидох в представителсвото на VW и проблема се реши.Оригинална крушка 8,20лв.

Във ВикиВат щеше да намериш същата, неоригинална, за под лев :?
Ма съм пропуснАл темата... :banghead:

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Сря 25 май 2011 23:28

emo-gar написа:Хе,ти си похарчил повече гориво за обиколки...писах по-горе,че не се намира по магазини лесно,както и как се прави..да сте чели.Все повече се налага съвет от типа "plug and play",ама някои неща искат и малко творчество,иначе с пари-всеки знае(ка'т имате бол)

Ами поиграх си да монтирам друга крушка на старият цокъл,но както писах по горе, височината дойде в повече и като тръгнах да я намалям се счупи и като се замисля колко време си загубих май по-добре е да прежаля две кутии цигари, иначе другите две крушки на пепелника и запалката си ги възстанових точно по описания от теб начин.А за парите хич не са ми бол,защото ако са ми бол няма да каран Golf 3 и да ровя по форумите кое как да си оправя сам.Поздрав и благодаря за съветите. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”