Хубава видеокарта за 100-ина лева?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 26 юли 2006 10:24

zexer написа:Каквато и видео карта да си избереш гледай да е без вентилатор и да е от ония със стабилните радиаторчета :) . Тия карти имат гадния навик за "изгарят" .....

По-принцип картите с пасивно охлаждане са с занижени честоти!
Посоченият от теб проблем съществува най-вече при картите от по-жълтите марки...аз такава карта не бих си купил, защото проблемите с вентилаторчето е най-малкия, който може да те сполети...

lamer4e написа:пробвай със Asus A9550GE/TD/128MB/128Bit аз съм с такава с омега драйвери....

Супер карта за парите си - дано още я продават....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 26 юли 2006 11:28

Не е задължително да са със занижени честоти на ядрото .. специално между Сапфир 9550, Гигабайт 9550 и Асус 9550 задължително Gamers Editiоn....

първите Сапфири 9550 бяха с 5 наносекундна памет и светещ вентилатор ....... което по спецификации максималната честота безпроблемна е 400 мхз и тегава има проблем при пърженето ... след време и те минаха на 4 нс.......... Гигабайта и Геймър Едишъна на асус бяха с 4 наносекундна памет и си я пържиш без проблем на 500 мегахерца което подобрява в пъти производителността...... ядрата на всичките си работят на еднакви мегахерци ...аз лично съм привърженик на "тихата смърт" още повече че при добре балансирана и конфигурирана система всеки допълнителен вентилатор е излишен .............. 9550 е една от най-успешните карти на Ати и има уникално съотношение цена-производителност

Corel Draw и Corel PhotoPaint не ги бърка видеокартата ..... бърка ги процесор и памет ;)

а да Ати нямат модел RAGE 128 с 4 МБ памет ... това за което мусура говори е Ati RAGE PRO/ RAGE 3D PRO едни култови карти за времето си ........ Rage 128 имат 8/16/32 MB памет .. изключение прави RAGE FURY MAXX тя е с 64 ....

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 26 юли 2006 12:09

Tyan написа:Не е задължително да са със занижени честоти на ядрото .. специално между Сапфир 9550, Гигабайт 9550 и Асус 9550 задължително Gamers Editiоn....

първите Сапфири 9550 бяха с 5 наносекундна памет и светещ вентилатор ....... което по спецификации максималната честота безпроблемна е 400 мхз и тегава има проблем при пърженето ... след време и те минаха на 4 нс.......... Гигабайта и Геймър Едишъна на асус бяха с 4 наносекундна памет и си я пържиш без проблем на 500 мегахерца което подобрява в пъти производителността...... 9550 е една от най-успешните карти на Ати и има уникално съотношение цена-производителност .....
:да:

П.С. За останалата част от поста имам лично мнение по някой въпроси ;)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 26 юли 2006 13:52

:drunk :beer

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Чет 27 юли 2006 20:07

Li4o написа:По-принцип картите с пасивно охлаждане са с занижени честоти!
Посоченият от теб проблем съществува най-вече при картите от по-жълтите марки...аз такава карта не бих си купил, защото проблемите с вентилаторчето е най-малкия, който може да те сполети....

Не е задължително безвентилаторните да са със занижение честоти :) /можеби с "по-принцип" точно това казваш, но не е така/. А за китайсите и т.н. всички си знаем ;) аз ти гарантирам че като спре винтилатова на която и да е карта след определено време нещо и гори и почва да прави проблеми. Повечео хора дори не разбират кога им спира вентилатора. Чак като почне да забива пц-то. В почечето случай вече е късно :)

П.С Забравих да спомена че има видео карти които драиверите им известяват ОС-а дали вентилатора работи. Ако ще е "вентилирана" поне да е такава :)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 27 юли 2006 22:52

zexer написа:......
Не е задължително безвентилаторните да са със занижение честоти :) /можеби с "по-принцип" точно това казваш, но не е така/. А за китайсите и т.н. всички си знаем ;)
.......

Има доста марков хардуер на който пише Made in China - това че е произведен в Китай не означава абсолютно нищо...

zexer написа:......П.С Забравих да спомена че има видео карти които драиверите им известяват ОС-а дали вентилатора работи. Ако ще е "вентилирана" поне да е такава :)

Не е работата в "драйверите", а в "желязото"........... :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 27 юли 2006 23:58

Тва че пише made in china не ме притеснява.Нали основния ми хардуер е Made in Germany :lol: о иначе останалата част от картите е Taiwan което не е чак толкова далече от China. :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 28 юли 2006 7:46

най добрите неща се правят вече само в Китай :) Там са най-модерните фабрики на основните производителите и ако нещо не е made in China си е за притеснение :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 юли 2006 8:41

Е според мен за ИТ технологиии Таиван са водещи.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пет 28 юли 2006 15:28

Li4o написа:...

Наясно съм как става известяването от вентилатора към дъното с колко оборота се върти, дали се върти и т.н. /по тази тема може много да си говорим ама не виждам смисъл в тази тема да го правим/ Написах го по най-простия начин. Дали допълнителна програма или дараявер взима инфото, как е точно и т.н. не е важно за колегаа който искаше да си взима видео карта. Къде е сглобена картата - не съм казвал нищо :) И аз съм ползвал и маркова и немаркова. Важно е на кой е чипа... /Chaintech, ASUS и т.н. - от този неправилен избор идват проблемите повечето пъти/ (е пак някой може да се хване за думата и да ми раздърпва "лукуми", но ако не е схванал човек идеята - не виждам смисъл от безмислени спорове ).

Ако съм в грешка нека някой го обясни, не само да вмята по 1 дума ;)

Иначе най-подробно инфо: http://www.hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php?f=36

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пет 28 юли 2006 17:01

zexer написа:....
И аз съм ползвал и маркова и немаркова. Важно е на кой е чипа... /Chaintech, ASUS и т.н. - от този неправилен избор идват проблемите повечето пъти/ (е пак някой може да се хване за думата и да ми раздърпва "лукуми"....

Ако съм в грешка нека някой го обясни, не само да вмята по 1 дума ;)

Хи хи - Asus и Chaintech не правят чипове....а видеокарти! Друг е въпроса, че за мен споменатите производители не са кой знае какво при видеокартите....
По кротко с "локумите" .... :lol: - аз се опитах да ти обясня, че си в грешка, ама ти не възприемаш...нали не мислиш, че ще седна да ти изнасям лекция за видеокартите...

Май още трябва да четеш хардуер-бг... :wink:
Хайде със здраве!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”