Голф3 gti 16v abf, проблем с оборотите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 gti 16v abf, проблем с оборотите.
Здравейте колеги искам малко помощ, мотора е АБФ 16в 150 коня. При палене на колата без значение студена или не при подаване на газ лекичко качва оборотите и после като задържа вместо да държът те почват тотално да се побъркват падат до 500 почти колата е пред фаза да изгасне след това се форсират сами до 1500 1600 някъде и отново падът, а кракът ми не се мести от положението на газта. Имате ли някакви предположения относно това от къде може да идва този проблем? Благодаря предварително!
Последна промяна от IvanMan на Съб 05 мар 2011 7:58, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!
Причина: Без главни букви в заглавието!
Re: Голф3 gti 16v abf, проблем с оборотите.
Провери потенциометъра на дроселовата клапа.Само,когато подадеш малко газ,ли го прави или и при рязко подаване на газ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
natcho1 написа:Провери потенциометъра на дроселовата клапа.Само,когато подадеш малко газ,ли го прави или и при рязко подаване на газ?
При подаване на малко газ колега. Иначе ако настъпя повече и я вкарам в обороти ги държи, но при потегляне да речем на първа бавно дори гасне понякога, първо при потегляне си форсира до 1700 1800 оборота и след това рязко спадат до 500 600 и ако не подадеш газ по рязко понякога ми се е случвало и да угасне....
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си и вакума на компютъра да не се е извадил или да се е протрило някъде мъркучето ,че и от него ги прави тия мезерии !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега проверих здрав е, направих и една профилактика на компютъра, на дросела, на кабелите за свещите, смених и свещите с чисто нови и проблема е решен в момента колицата мърка като новородена, но допитвайки се до други колеги с същият модел 16в. казват че и при тях е така но все пак когато завъртя на стартер върти по дълго време докато запали, имах проблеми с клемореда и го смених но си остана това с паленето просто върти по дълго от да речем имал съм преди това бмв 320, карам астри служебни нови и те палят доста бързичко а голфа доста продължително върти докато запали. Поне няколко секунди върти докато запали 4...5...
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
neron_the_wolf написа:Да колега проверих здрав е, направих и една профилактика на компютъра, на дросела, на кабелите за свещите, смених и свещите с чисто нови и проблема е решен в момента колицата мърка като новородена, но допитвайки се до други колеги с същият модел 16в. казват че и при тях е така но все пак когато завъртя на стартер върти по дълго време докато запали, имах проблеми с клемореда и го смених но си остана това с паленето просто върти по дълго от да речем имал съм преди това бмв 320, карам астри служебни нови и те палят доста бързичко а голфа доста продължително върти докато запали. Поне няколко секунди върти докато запали 4...5...
Нямаш проблем спокойно просто АБФ-а така си пали и моя е така и колкото други да съм видял все са така!

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
с паленето всички сме така,неси само ти
.имаше и тема за паленето на АБФ-а.Така са.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”