обороти на празен ход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

обороти на празен ход

Мнениеот mitacee » Чет 03 мар 2011 18:11

здравейте искам малко информация преди да тръгна по майстори за да съм поне малко в час и да не ме загълфикват смени това смени онова и да си правят експерименти значи колата е пасат B4 96г. моно1.8 ADZ с газова уредба ловато ел.проблема е следния първото сутрешно палене на студен двигател няма проблем работиси нормално на леко високи обороти както и трябва 1000 и малко и това до момента когато вдигве до към 70-80градуса и си паднат оборотите на нормалната граница малко под 1000 но се получава друго нещо при подаване на гас и пусна педала оборотите падат до 500 вдигнат се до нормалното после паднат до примерно 550 пак се вдигнат до нормалното после до 600 и така докато ги нормализира и така от известно време докато от вчера взе да огасва пускам педала и дирекно падат оборотите и гасне после трудно пали и за да запали тряба да и се подава гас иначе не иска и така докато си загрее нормално и си стигне 90градуса и всичко си заспива даваш си гас пускаш педала падат си нормално оборотите и няма вариране няма нищо работи си като часовник та според мен проблема е някъде в диапазона когато изкл автоматичния смукач но не е достигнала нормалната температура некъде между 60-80г и ако има колеги от пазарджик давайте препоръки за майстори че вече имам стрес от майстори като ми се наложи да правя нещо :D
забравих да кажа че колата работи само на газ бензиновата помпа ми е заминала и незнам дали на бензин ще го има този проблем ако има значение дали е на бензин или на газ

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: обороти на празен ход

Мнениеот bachest » Чет 03 мар 2011 20:00

Това на което му викаш автоматичен смукач е датчика за охлаждащата течност. Добре е да се погледне. Иначе, може и ламбда сондата да прави мизерии с лъжливи данни заради газта. Когато са ти слагали газовата, най-вероятно са сложили рестарт на еку-то, но може и да се е омазало нещо.

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пет 04 мар 2011 16:49

bachest написа:Това на което му викаш автоматичен смукач е датчика за охлаждащата течност. Добре е да се погледне. Иначе, може и ламбда сондата да прави мизерии с лъжливи данни заради газта. Когато са ти слагали газовата, най-вероятно са сложили рестарт на еку-то, но може и да се е омазало нещо.

къде се намира този датчик на охлаждаштата течност

Потребителски аватар
holi_jolie
Автомобил: Golf 4 1600 16v
Двигател: AZD 2001

Мнениеот holi_jolie » Пет 04 мар 2011 18:12

Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.
viewtopic.php?f=6&t=240316&hilit

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пет 04 мар 2011 20:33

holi_jolie написа:Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.

да ама при мен на този тройник е само един датчик

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 04 мар 2011 20:51

Най - вероятно мембраните на изпарителя са капут и на студено преобогатяват сместа. Намали газта за празен ход от изпарителя и виж как е.
На бензин прави ли го?

Потребителски аватар
holi_jolie
Автомобил: Golf 4 1600 16v
Двигател: AZD 2001

Мнениеот holi_jolie » Пет 04 мар 2011 20:57

mitacee написа:
holi_jolie написа:Ако е като при б3 на дебелия маркуч който излиза от главата има един тройник на него са двата датчика(черен-дава информация на уреда в таблото,синият-дава инфо на моното колко е топъл мотора и каква да бъде горивната смес)поне при мен е така.Имах горе долу същия проблем и след смяната на синия датчик проблема се оправи.

Е да има го и този момент на някои са комбинирани извади буксата от датчика по време на работа в този диапазон на градусите когато започне да ти прави номера и виж дали ще има промяна.Ако е заседнал на някакви градуси то ще подава грешна информация на моното сместа ще е или преобогатена или бедна и от там неравномерната работа на мотора.А ако имаш познат с такъв мотор най-добре разменете датчиците и пробвай как ще се държи преди да купуваш нов защото мисля ,че е 40+лв.Успех

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 05 мар 2011 9:01

muns61 написа:Най - вероятно мембраните на изпарителя са капут и на студено преобогатяват сместа. Намали газта за празен ход от изпарителя и виж как е.
На бензин прави ли го?

:да:

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Мнениеот swir4o » Съб 05 мар 2011 15:50

Здравей! Карам със същия мотор и моят съвет е, преди да правиш каквото и да е, да минеш елкон.Там си казва всичко, без да се налага да се правим на ясновидци. Цената не е толкова висока,а и не рискуваш да смениш нещо, което работи перфектно.Вариантите за твоя проблем са няколко и някои от тях не струват евтино. Но както казах по- горе иди на диагностика и ще ти открият точния проблем... Успех!!!

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Съб 05 мар 2011 22:24

muns61 написа:Най - вероятно мембраните на изпарителя са капут и на студено преобогатяват сместа. Намали газта за празен ход от изпарителя и виж как е.
На бензин прави ли го?

на бензин както писах не ми работи помпата и немога да пробвам

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Съб 05 мар 2011 22:28

swir4o написа:Здравей! Карам със същия мотор и моят съвет е, преди да правиш каквото и да е, да минеш елкон.Там си казва всичко, без да се налага да се правим на ясновидци. Цената не е толкова висока,а и не рискуваш да смениш нещо, което работи перфектно.Вариантите за твоя проблем са няколко и някои от тях не струват евтино. Но както казах по- горе иди на диагностика и ще ти открият точния проблем... Успех!!!

това ще го направя но ме притеснява че като загрее и се оправя и дали ще покаже нещо на елкона да не ида и човека да я навърже и да каже ми няма и нищо работиси перфектно а и както писах просто искам информативно да знам към кое да се насочвам иначе тръгнали по майстори елкона ще е на първо място

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Съб 05 мар 2011 22:30

holi_jolie написа:
mitacee написа:

Е да има го и този момент на някои са комбинирани извади буксата от датчика по време на работа в този диапазон на градусите когато започне да ти прави номера и виж дали ще има промяна.Ако е заседнал на някакви градуси то ще подава грешна информация на моното сместа ще е или преобогатена или бедна и от там неравномерната работа на мотора.А ако имаш познат с такъв мотор най-добре разменете датчиците и пробвай как ще се държи преди да купуваш нов защото мисля ,че е 40+лв.Успех

ами щом е комбиниран и може да е заседнал нямали да показва и на стрелката на таблото грешна информация защото в момента си работи както си беше кове си на 90г и не мърда

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Съб 05 мар 2011 22:32

На бензин прави ли го?

та за три години възможно ли е да се скапат тия менбрани

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Съб 05 мар 2011 23:35

+1 за температурен датчик.Днес смених моя със втора ръка срещу 5 лв.на Голф 3, и оборотите заспаха.При мен само ,че се вдигаха до 2000,Успех.А ми препоръчваха диагностика стъпков мотор и т.н. scare

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Мнениеот swir4o » Нед 06 мар 2011 9:34

Не пречи колата да престои в сервиза и на студено да се диагностицира. Имал съм такъв случай. Можеш да пробваш да смениш темп. датчик от друг подобен мотор-от приятели, съседи и т.н. Идеята е да не се набутваш излишно.Успех!

Върни се в “Passat”