Отчитане на гориво стрелка ?
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Отчитане на гориво стрелка ?
Колеги става въпрос за Голф 4 ТДИ.До сега съм нямал проблем с отчитането но вчера при едно деление над червеното което по мои груби сметки е към 12-5 литра заредих 40 литра гориво .Давам на контакт и какво да видя стралката стой на средата карах 500 км по магистралата и малко градско и стрелката се върна съвсем леко надоло.Мисълта ми е какво може да е станало и това означава ли че винаги ще отчита среда или от средата надоло ще отчита коректно тоест средата на скалата да е била като максимум ?
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отчитане на гориво стрелка ?
Стрелката падна едно деление преди червената зона и сега там си седи колкото и да заредя някакви идей мърда съвсем леко нагоре като заредя.Поплавъка ли е как е при тези голфове моля за помощ ?
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Колега и на мен на Вентото ми се е случвало да не ми отчита изобщо стрелката на километража.При мен самата букса се намира в багажника при резервната гума.И като го почистих нямаше проблем.При Голф 4 нямам идея къде може да е.
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема си остава според мен не е от стрелката в момента стой до червеното светна ми лампата днес заредих 5 литра и пак си свети все едно не съм зареждал.Какво представлява поплавъка при тези голфове някой не знае ли ?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Ето го, към корпуса на помпата е

- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Да не би това Бялото като балон да се движи по маркучите като по релси нагоре и надоло и да отчита по тази стена с болчетата като скала ?Вече си мисля че може от боклуци да се е заглещило доло
Последна промяна от bobomv на Вто 28 дек 2010 16:54, променено общо 1 път.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Поплавъка вдижи един плъзгач - той обинковенно или прави лош контакт с пластината или е износена пистата.
Съответно дава грешно инфо(съпротивление) на стрелката.
Съответно дава грешно инфо(съпротивление) на стрелката.
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Днес бях на сервиз всичко зареди една пружина доста голяма от къде се е взела заседнала в поплавъка и това е бил проблема .Благодаря за мненията ви !
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
И при мен беше същия проблем мека и дълга пружина около 10см. В резервоара намерих и още една част пластмасова на която имаше легло за пружината.Така и не открих от къде е паднала вътре,явно е някаква клапа от гърловината на резервоара.
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Да бе колега същата работа мека и дълга пружина явно все пак е седяла някъде щом и при теб е същото ама от къде е паднала
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Здрасти колега, понеже четях темата ти за проблема ти със стрелката на горивото и аз имам същия проблем(явно е доста често срещан), та въпроса ми към теб е при кой майстор(и къде се намира) си отстрани проблема и ако не е тайна колко ти взе? + ако можеш да споделиш трудоемко ли беше(в смисъл дали мога да се справя и сам) и някакви тънкости ако има... Мерси предварително
Поздрави

Поздрави

- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
В село Богомилово ходих Деян се казва ами символична сума ми взе .Можеш и сам да се справиш ако е същия проблема.Вдигаш седалката отдолу има един капак към резервоара махаш го има 3 видии.Под него има друг капак като тези на бидоните горе има снимка и като го извадиш там е поплавъка и там беше заседнала пружината тя трябва да се вижда и просто се маха ако е това.

Това е въпросната пружина !

Това е въпросната пружина !
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
мерси колега, при мен е подобен. Моята стрелка си се движи както си иска,но така или иначе мога да погледна за проблема там. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”