Скоростна кутия или?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: СКОРОСТНА КУТИЯ или?

Мнениеот kris11 » Вто 22 фев 2011 19:55

по добре си вземи 1 кутия 2 ра младост от нова кола.

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Re: СКОРОСТНА КУТИЯ или?

Мнениеот stelio_009 » Вто 22 фев 2011 20:23

kris11 написа:по добре си вземи 1 кутия 2 ра младост от нова кола.

Че къде е тази нова кола? (ударена от моргите ли искаш да кажеш?)

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростна кутия или?

Мнениеот stelio_009 » Сря 23 фев 2011 21:02

Никой ли не може да ми каже каква скоростна кутия ми трябва, къде му пише номера :?:

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Сря 23 фев 2011 21:29

номера го пише на борда на кутията, където се хваща за блока на двигатела. Ако не се вижда хубаво го зачисти със шкурка

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Съб 26 фев 2011 19:07

Това виене ще е от недостатъчно масло в кутията (гледам че капе от кутията) уж я завариха... :evil: НО защо ми изключваше на пета предавка (само когато не подавах газ) ДАЛИ е възможно за това че е нямало достатъчно масло или наистина се е счупил някой друг лагер :?: иначе кода на кутията е CZG

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Нед 06 мар 2011 12:58

Сменихме кутията с DKC 0853 за сега всичко е нормално :да: благодаря много за отзовалите се :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 06 мар 2011 17:53

Това трябваше да направиш още първият път, преди заварката!

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Пон 07 мар 2011 12:47

Трябваше да но бях в друг град и не разполагах с мн. време...

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Пет 18 мар 2011 14:54

Нямате си на идея как ме е чд на този майстор дето ми смени кутията :twisted: Вътре в самата кутия имаше вода от дъжда явно, и майстора само изля водата от кутията (без промивка) и сложи от новото масло дето дадох 51лв. за него (3литра), вчера легнах под колата да видя как е и видях че капе масло,от семерингата е било) днеска я смених семерингата при друг майстор и то нали тече малко масло като се сменя видях маслото кво е станало-пресякло се е на цвят станал кавяв :banghead: сега май трябва пак да си сменя маслото на кутията? и дали ще трябва да се промива кутията или вече тя се е промила от новото масло дет го сипахме?

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пет 18 мар 2011 18:12

Какви са тези майстори не знам....

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 мар 2011 19:33

stelio_009 написа:Нямате си на идея как ме е чд на този майстор дето ми смени кутията :twisted: Вътре в самата кутия имаше вода от дъжда явно, и майстора само изля водата от кутията (без промивка) и сложи от новото масло дето дадох 51лв. за него (3литра), вчера легнах под колата да видя как е и видях че капе масло,от семерингата е било) днеска я смених семерингата при друг майстор и то нали тече малко масло като се сменя видях маслото кво е станало-пресякло се е на цвят станал кавяв :banghead: сега май трябва пак да си сменя маслото на кутията? и дали ще трябва да се промива кутията или вече тя се е промила от новото масло дет го сипахме?

А стига раздувки - масло с вода не са пресича - просто маслото не е водно разтворимо. Пък и това да не е дъждовен улук, че да събира вода. scare

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Пет 18 мар 2011 20:20

maslinkov написа:
stelio_009 написа:Нямате си на идея как ме е чд на този майстор дето ми смени кутията :twisted: Вътре в самата кутия имаше вода от дъжда явно, и майстора само изля водата от кутията (без промивка) и сложи от новото масло дето дадох 51лв. за него (3литра), вчера легнах под колата да видя как е и видях че капе масло,от семерингата е било) днеска я смених семерингата при друг майстор и то нали тече малко масло като се сменя видях маслото кво е станало-пресякло се е на цвят станал кавяв :banghead: сега май трябва пак да си сменя маслото на кутията? и дали ще трябва да се промива кутията или вече тя се е промила от новото масло дет го сипахме?

А стига раздувки - масло с вода не са пресича - просто маслото не е водно разтворимо. Пък и това да не е дъждовен улук, че да събира вода. scare

Незнам пресякло ли се е или как се нарича но маслото беше като БОЗА :!: Дъждовна вода е влязла вътре щото кутията е седяла на колата вънка без оная замкина за километража от там е влязла :!: и не съм седнал тука да ви пиша ловни истории да се забавлявам ами споделям какво е станало :!: на въпроса ако някой може да ми отг. ще съм благодарен.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 18 мар 2011 20:50

Не разбрах точно какъв е въпроса.... дали маслото е станало на "боза" защото в кутията е имало вода ли? Ако това е въпроса - ДА , като се смеси маслото с вода се получава емулсия (така наречената боза). Аз бих сипал някакво супер евтино масло което да сменя след 100-200 км вече с хубаво. Само за справка - масло на Валволин (или Валко беше) в елит кар в момента струва 20 лв литъра ,а оригинално като си го поръчаш ,може да чакаш и седмица, струва 21 лв литъра Цените са от тази седмица. Ще ти предложа и един друг вариант..... за да се извади водата от маслото то трябва да се "изсуши". Ако не сте хвърлили маслото което сте източили го сложи в някаква стара тенджера и на газовия котлон на двора го загрей яко като го бъркаш постоянно ,ама да не вземе да заври (не ,че ще заври лесно де) и водата му ще се изпари - после ползваш това масло за промивка и така. Пък ако имаш условия и го направиш не веднъж ,а 2 пъти още по добре. После не те съветвам да го ползваш де - проста да промиеш кутията с него. Лошото е ,че тази емулсия полепва по стените и не се отмива много лесно като няма налягане на маслото ,а в кутията такова няма

Ама и ти такъв екшън с твоята кутия......както казваше даскала ми по биология :" Ако искаш да направиш лошо на един човек - счупи му коляното и го остави на докторите - те ще го довършат бавно!" Може спокойно да се перифразира с кола и скоростна кутия :cry:

п.п. Казвам газов котлон и на двора ,защото едвали ще се понрави на жена ти (ако си женен де) да вариш маслото на кутията на новият и керамичен плот ,а и вонята ще е страшна. От как пекох един термодатчик съм персона нон-грата в кухнята :evil:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 мар 2011 21:12

И какъв е извода от темата? Не си дръжте кутиите отворени по време на дъжд и не си купувайте масло по - евтино от 20 лв/л., че ще имате разправии с БАБХ? /българска агенция за безопаснот на храните/

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Пет 18 мар 2011 21:23

Anbuch написа:Не разбрах точно какъв е въпроса.... дали маслото е станало на "боза" защото в кутията е имало вода ли? Ако това е въпроса - ДА , като се смеси маслото с вода се получава емулсия (така наречената боза). Аз бих сипал някакво супер евтино масло което да сменя след 100-200 км вече с хубаво. Само за справка - масло на Валволин (или Валко беше) в елит кар в момента струва 20 лв литъра ,а оригинално като си го поръчаш ,може да чакаш и седмица, струва 21 лв литъра Цените са от тази седмица. Ще ти предложа и един друг вариант..... за да се извади водата от маслото то трябва да се "изсуши". Ако не сте хвърлили маслото което сте източили го сложи в някаква стара тенджера и на газовия котлон на двора го загрей яко като го бъркаш постоянно ,ама да не вземе да заври (не ,че ще заври лесно де) и водата му ще се изпари - после ползваш това масло за промивка и така. Пък ако имаш условия и го направиш не веднъж ,а 2 пъти още по добре. После не те съветвам да го ползваш де - проста да промиеш кутията с него. Лошото е ,че тази емулсия полепва по стените и не се отмива много лесно като няма налягане на маслото ,а в кутията такова няма

Ама и ти такъв екшън с твоята кутия......както казваше даскала ми по биология :" Ако искаш да направиш лошо на един човек - счупи му коляното и го остави на докторите - те ще го довършат бавно!" Може спокойно да се перифразира с кола и скоростна кутия :cry:

п.п. Казвам газов котлон и на двора ,защото едвали ще се понрави на жена ти (ако си женен де) да вариш маслото на кутията на новият и керамичен плот ,а и вонята ще е страшна. От как пекох един термодатчик съм персона нон-грата в кухнята :evil:

Да правилно си разбрал, исках да знам дали и трябва промивка... на 100км значи пак ще го сменям :banghead: А дали няма друг вариант направо на място с нещо да се промива тази ш*бана кутия, че голяма набутвация и кошия ще е така :evil:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”