Реални километри- мистерията.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Говорим за някакъв сигурен начин за разпознаване - не по гумички, изтриване на педалитеи дргуи - то педалите може да не са изтрити, защото човека си е карал бос
Ако не може да се свали по достоверен начин инфо от компютъра на колата то поне някакви маркери оставени от сервизите при смяна, профилактика на определени километри или нещо от този род?
Ако не може да се свали по достоверен начин инфо от компютъра на колата то поне някакви маркери оставени от сервизите при смяна, профилактика на определени километри или нещо от този род?
Не. Няма 100% сигурен начин по който да разбереш колко са ти истинските километри и дали ти е манипулиран километража. Ако промяната се извърши грамотно няма как да ги хванеш.
Точно колко километъра са изминати не е качестен фактор за състоянието на автомобила ти. Може предишния собственик да е карал например 20 км без масло (например при теч) и реалните километри на автомобила да са 25 000 км, но състоянието на двигателя да е... за основен ремонт.
Автомобила ти може и да е на 300 000км, но да е поддържан съвестно и да има в него още много живот.
Ако двигателя не се отвори няма как да се гарантира 100% неговото състояние.
Точно колко километъра са изминати не е качестен фактор за състоянието на автомобила ти. Може предишния собственик да е карал например 20 км без масло (например при теч) и реалните километри на автомобила да са 25 000 км, но състоянието на двигателя да е... за основен ремонт.
Автомобила ти може и да е на 300 000км, но да е поддържан съвестно и да има в него още много живот.
Ако двигателя не се отвори няма как да се гарантира 100% неговото състояние.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Малко Офф
Аз като видях в каков състояние ми е спирачната система хич не храня надежди за поддържка на двигателя... а то не съм толкова заможен, че да си направя колата кат хората... ама какво да се прави - с коли на по над 10 г. с неясно и мътно минало.
Но поне се надявах на някаква индикация, че да знам колко да се доверявам на автомобила...
Аз като видях в каков състояние ми е спирачната система хич не храня надежди за поддържка на двигателя... а то не съм толкова заможен, че да си направя колата кат хората... ама какво да се прави - с коли на по над 10 г. с неясно и мътно минало.
Но поне се надявах на някаква индикация, че да знам колко да се доверявам на автомобила...
Ако си иноватор можеш да пробваш:
Форсан - http://forsanbg.com/
Хадо - http://xado.unacs.bg/
Не гарантирам, че двигателя или пък скоростната ти кутия ще станат като нови

Форсан - http://forsanbg.com/
Хадо - http://xado.unacs.bg/
Не гарантирам, че двигателя или пък скоростната ти кутия ще станат като нови
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Какво очаквате от добавки които са по-ефтиви от литар хубаво масло? Пък увеличаване на мощтността, намалявани на триенето и износването тва е невъзможно. Що все ли си мисля че за да намалее триенето трябва да ти заминат сегментите и лагерите. Тогава никво триене няма да има.
-
kalabaster
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Реални километри- мистерията.
Няма какво да търсим под вола -теле..за 3000лв да бъде на 30 000...ме4ти Важно е да ми работи добре коли4ката,пък като искам малко км има магазини! Късмет на вси4ки!
Последна промяна от Vlad777 на Пет 18 апр 2014 21:48, променено общо 1 път.
Причина: Писането на кирилица е задължително! 4 не е буква!
Причина: Писането на кирилица е задължително! 4 не е буква!
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Реални километри- мистерията.
kalabaster написа:Няма какво да търсим под вола -теле..за 3000лв да бъде на 30 000...ме4ти Важно е да ми работи добре коли4ката,пък като искам малко км има магазини! Късмет на вси4ки!
Колега,ти получи почитната награда "Археолог на месеца"
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”