обороти на празен ход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Re: обороти на празен ход

Мнениеот mitacee » Нед 06 мар 2011 19:08

freshenero написа:+1 за температурен датчик.Днес смених моя със втора ръка срещу 5 лв.на Голф 3, и оборотите заспаха.При мен само ,че се вдигаха до 2000,Успех.А ми препоръчваха диагностика стъпков мотор и т.н. scare

е точно това ме притеснява че като ида на сервиз и почват смени то смени онова и накрая нищо да же преди пасата имах един кадет и снего така един път заради комутатор майстора в кавички рови цял ден ядосасе че нищо неможе да направи и каза да сменя колата :shock обаче си прибра парите за стент и някой сменени работи като капачка палец то не че е излишно отидох при друг човека как я закачи и отсече комутатор смених го и кара една година mhihi щот са ни такива частите но втори я го оцелих кара и до сега вече 5-6г значи до тук се върти работата околу датчика
нямали пазарджиклии да кажат къде да ходя на майстори че вече ток ме бие

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Нед 06 мар 2011 19:59

Колега, ти страхотни сондажи правиш! Престраши се малко, хвани един мултицет и премери съпротивлението на датчика за охлаждането. Между краче едно и три, при еди-каква си температура на охлаждащата течност, съпротивлението е еди-какво си:
20C - 2250-3000ома
30C - 1500-2000ома
40C - 1000-1500ома
60C - 550-675ома
80C - 275-375ома

Огледай самия датчик и буксата за номерацията на крачетата. Би трябвало да ги има. Пък може изобщо да не е датчика. Остават още един куп причини.

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пон 07 мар 2011 19:18

bachest написа:Колега, ти страхотни сондажи правиш! Престраши се малко, хвани един мултицет и премери съпротивлението на датчика за охлаждането. Между краче едно и три, при еди-каква си температура на охлаждащата течност, съпротивлението е еди-какво си:
20C - 2250-3000ома
30C - 1500-2000ома
40C - 1000-1500ома
60C - 550-675ома
80C - 275-375ома

Огледай самия датчик и буксата за номерацията на крачетата. Би трябвало да ги има. Пък може изобщо да не е датчика. Остават още един куп причини.

не на мен ми е напълно ясно че няма да мине без стенд но нали все пак е за това форума да сондираме мнения да даваме съвети да приемаме съвети

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пон 07 мар 2011 19:20

интересно че тези дни не е гаснала като пусна педала на газта подскачат пак малко оборотите докато се стабилизират но не гасне ама голям студ то сняг то чудо как да ида да висна в някой хангар сега ще карам така дано задържи още малко докато времето малко се затопли само може да отида да сменя филтърчето на газовата щото не е сменяно никога и вчера като се рових из газовия раздел има много сходни мизерии от този филтър

Върни се в “Passat”