Смяна на маслото през щеката с вакуум
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Re: Смяна на маслото през щеката с вакуум
Не просто този форум е затова ти пускаш темата ние даваме съвети!но то веднага грубо се заяждаш!не ти казвам какво да правиш това си е твоя работа писах ти и по темата ходи до най-близкото място дето сменяват масла те ще ти кажат!
- trabifen
- Автомобил:
- Двигател:
Абе неможах да се сдържа кви утайки имаш в картера камъни ли има или кво тва да не е карано с грес че да има тиняк масло не остава почти,когато мотора работи върти маслото през филтъра демек няма шанс в картера да има твърди частици и да има налеп от масло това не пречи,когато го сменяте през пробката налепа пак неможе да излезесе 1 е дали се дърпа или се източва аман от разбирачи момчето каза че не иска акъл,май пишете само зада трупате мнения

Dare_16V_9A написа:Не просто този форум е затова ти пускаш темата ние даваме съвети!но то веднага грубо се заяждаш!не ти казвам какво да правиш това си е твоя работа писах ти и по темата ходи до най-близкото място дето сменяват масла те ще ти кажат!
Да форума е затова,само че аз питах къде го правят,следователно чакам отговор на този въпрос не да ми обясняваш за ланшния сняг без да съм те питал.Няма смисъл да ми ръсиш акъл наляво и надясно,аз знам да отида и да питам на място,просто искам да избегна тая маневра.А впрочем колегата trabifen много добре ти е обяснил как стоят нещата.
- Dare_16V_9A
trabifen написа:Абе неможах да се сдържа кви утайки имаш в картера камъни ли има или кво тва да не е карано с грес че да има тиняк масло не остава почти,когато мотора работи върти маслото през филтъра демек няма шанс в картера да има твърди частици и да има налеп от масло това не пречи,когато го сменяте през пробката налепа пак неможе да излезесе 1 е дали се дърпа или се източва аман от разбирачи момчето каза че не иска акъл,май пишете само зада трупате мнения![]()
Колкото и да не ти се вярва остават ситни частици!
- trabifen
- Автомобил:
- Двигател:
Това да не ви учат в часовете по пернишки тюнинг 

Невидими с просто око
Сега ако ми кажеш,че си си изследвал отработеното масло в лаборатория...
По тая твойта логика на всяка смяна на масло сваляй картер за почистване във вакуметрични условия,за да няма дори прах в маслото

Сега ако ми кажеш,че си си изследвал отработеното масло в лаборатория...
По тая твойта логика на всяка смяна на масло сваляй картер за почистване във вакуметрични условия,за да няма дори прах в маслото

- Dare_16V_9A
trabifen написа:Това да не ви учат в часовете по пернишки тюнинг
Не човек се учи когато сам си прави всичко а не такива като теб дето на теория са много силни и като стане нещо тичат при майсторчето и научи нещо ново и се мисли за великия разбирач!
Dare_16V_9A написа:trabifen написа:Това да не ви учат в часовете по пернишки тюнинг
Не човек се учи когато сам си прави всичко а не такива като теб дето на теория са много силни и като стане нещо тичат при майсторчето и научи нещо ново и се мисли за великия разбирач!
Е тука вече много бъркаш повярвай ми

- trabifen
- Автомобил:
- Двигател:
Dare_16V_9A написа:trabifen написа:Това да не ви учат в часовете по пернишки тюнинг
Колега,мойта кола не влиза в сервиз и мотора се сменя на улицата

- Dare_16V_9A
sa6i4 написа:Dare_16V_9A написа:trabifen написа:Това да не ви учат в часовете по пернишки тюнинг
Еми може да бъркам да,но очите все още не са ме излъгали!Когато сами отворите поне един картер тогава ще говориме!

- garvan06
- Автомобил:
- Двигател:
Колега САШИЧ -найстина още преди да се е породил спор ти реагира остро на съвет който беше с добри намерения и това напълно одговаря на аватара който ползваш.
А ТРАБИФЕН няма да го питам от щеката или пробката си сменя маслото на трабанта
(това в рамките на шегата разбира се )
Аз лично съм намирал в картер на нормално работеща кола доста едри метални парченца Който е божа работа дали ще бъдат засмукани от вакума или дали тежестта им ще позволи да изтекът през пропката. А предпазната мрежа изобщо не позволява тези едри стружки да стигнат до филтъра и си стоят там в картера.
А ТРАБИФЕН няма да го питам от щеката или пробката си сменя маслото на трабанта

(това в рамките на шегата разбира се )
Аз лично съм намирал в картер на нормално работеща кола доста едри метални парченца Който е божа работа дали ще бъдат засмукани от вакума или дали тежестта им ще позволи да изтекът през пропката. А предпазната мрежа изобщо не позволява тези едри стружки да стигнат до филтъра и си стоят там в картера.
Последна промяна от garvan06 на Нед 06 мар 2011 21:27, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Що се карате бе хора ?
всичко е въпрос на гледна точка.
аз за мен си съм решил ,че със щеката и помпата е по лесно и по бавно ама не се търкалям под колата и не се чудя дали ще почне да подлизва и ще си личи какво съм правил.
а за това дали остава нещо като утайки ми се струва ,че не остава понеже нали се движи това масло тоя вал като се разфука с 5-6К оборота в картера става е.ем ти вихрушката която носи пръски и капки масло с невероятна скорост които сигурно надхвърлят скороста на водните капки от пароструйка и след този вихрен танц утайките биват засмукани от помпата и уловени от филтъра.
Сега към колегата ако не ти е проблем идването до с. Мусачево ела във вторник и си носи масло и филтър ще сменим маслото, пък който ще и картера да сваля с цел елиминиране на утайки.
всичко е въпрос на гледна точка.
аз за мен си съм решил ,че със щеката и помпата е по лесно и по бавно ама не се търкалям под колата и не се чудя дали ще почне да подлизва и ще си личи какво съм правил.
а за това дали остава нещо като утайки ми се струва ,че не остава понеже нали се движи това масло тоя вал като се разфука с 5-6К оборота в картера става е.ем ти вихрушката която носи пръски и капки масло с невероятна скорост които сигурно надхвърлят скороста на водните капки от пароструйка и след този вихрен танц утайките биват засмукани от помпата и уловени от филтъра.
Сега към колегата ако не ти е проблем идването до с. Мусачево ела във вторник и си носи масло и филтър ще сменим маслото, пък който ще и картера да сваля с цел елиминиране на утайки.
Dare_16V_9A написа:sa6i4 написа:Dare_16V_9A написа:trabifen написа:Това да не ви учат в часовете по пернишки тюнинг
Еми може да бъркам да,но очите все още не са ме излъгали!Когато сами отворите поне един картер тогава ще говориме!Успех !Аз съм до тук с коментарите че темата стана...........А относно за ГоУфовете никъде не е ставало на въпрос за каква кола става дума без значение !
Колкото картери сме строшили с trabifen и сме сменили не си и сънувал,аз не случайно само питам къде сменят масло с вакум,останалото ми е много добре познато и не ми трябват мнения,ако съм искал да съм питал!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
sa6i4 написа:Сещам се къде е,само дето е Петрол не Лукойл вече.Мерси за информацията!

пп. Темата е точна и ясна - място, където се прави тази процедура! А и колегата обясни, че няма избор!
Всичко друго е спам и ще се третира, като такъв!
Dare_16V_9A за теб това е последно предупреждение преди официалното такова!
Ако искаш си пусни тема в Офф-автомобили по този въпрос и ако се спазват правилата ще се получи дискусия!
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”