Голф 3 1.6 101, защо не върви тази кола?
Голф 3 1.6 101, защо не върви тази кола?
Здр на всички Притежатели на WV скоро станах собственик на Голф 3 1.6 101 коня 96 година стария мотор дето го слагат и на Ауди не останах много очерован от този Голф на газ разви 165 км/ и на бензин толкова? има трип компютър глупости там разни Въпроса ми е защо не върви тази кола братми има Фиат браво 1.6 16v 103 коня на право лети съ6то е на газ този Голф много мудно се държи просто трябва да го цедя на 5500 оборота зада достига високи скорости ако на истина толкова върви е голяма излагация да ви кажа да търся глава 16 v ще стане ли според вас? посъветвйте ме нещо Моля
Голфа има работещ катализатор и Генерацията му отдолу е оригиналната не се чува като работи но за жалост не върви нищо това незнам колко гори имам го 1 седмица но не съм доволен дайте Съвет

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.6 101, защо не върви тази кола?
С газов инжекцион ли си? Провери горивните филтри на газта и бензина, може да са много замарсени и да не му достига гориво.Също така виж и инжекторите може да са запушени.Може да са доста неща.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
peshaka1 написа:Здр на всички Притежатели на WV скоро станах собственик на Голф 3 1.6 101 коня 96 година стария мотор дето го слагат и на Ауди не останах много очерован от този Голф на газ разви 165 км/ и на бензин толкова? има трип компютър глупости там разни Въпроса ми е защо не върви тази кола братми има Фиат браво 1.6 16v 103 коня на право лети съ6то е на газ този Голф много мудно се държи просто трябва да го цедя на 5500 оборота зада достига високи скорости ако на истина толкова върви е голяма излагация да ви кажа да търся глава 16 v ще стане ли според вас? посъветвйте ме нещо МоляГолфа има работещ катализатор и Генерацията му отдолу е оригиналната не се чува като работи но за жалост не върви нищо това незнам колко гори имам го 1 седмица но не съм доволен дайте Съвет
А какъв ти е кода на ДВГ....????Ако е AFT - макс въртящ момент при 3500 об/мин,ако е АЕК макс.въртящ момент при 4200 об/мин....да!... трябва да караш около и над тези обороти ако искаш да върви...и двата ДВГ имат по-малък въртящ момент от 1.8 90 к.с.....
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Здрасти колега аз също карам Голф 3 1.6-101 АЕК,като за начало си смени бензиновият филтър намиращ се пред задна дясна гума също така си провери дросела дали не е мръсен виж и дебитомера как е,относно 16клапановата глава няма да стане и аз преди време бях намерил такава глава но когато се поинтересувах дали ще стане доста хора ми казаха че няма защото маслените пътеки(магистрали) не съвпадат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, според мен най-добре е да намериш някой познат с такъв автомобил като твоя, да го покараш и да прецениш дали проблемът е технически или просто този автомобил с този двигател толкова си върви. 

Искам да ви Благодаря на Всички за Отогворите и за добрите съвети от Сърце просто Никога не съм Имал 3ка до сега съм карал коли над 100 коня карал сум 4 ка 110 коня и най вероятно ми липсват Конете но всичко което ме посъветвахте ще го сторя колата си ми харесва и има добро поведение на пътя ако има други съвети пишете! 

Колега аз я карам само на Газ а двигатела е АЕК незнам много муден Мотор 

- Speedy86
peshaka1 написа:Колега аз я карам само на Газ а двигатела е АЕК незнам много муден Мотор
Колега с това което ще кажа рискувам да ме оплюят доста от колегите но го казвам от опит карам моя АЕК само на бензин,имам я от две години и половина и смея да кажа че мотора си е пъргавичък,вярно че максималният въртящ момент му е чак към 4000 оборота,но да ти кажа след 1800-2100 оборота сие бая пъргав.
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Speedy86 написа:peshaka1 написа:Колега аз я карам само на Газ а двигатела е АЕК незнам много муден Мотор
Колега с това което ще кажа рискувам да ме оплюят доста от колегите но го казвам от опит карам моя АЕК само на бензин,имам я от две години и половина и смея да кажа че мотора си е пъргавичък,вярно че максималният въртящ момент му е чак към 4000 оборота,но да ти кажа след 1800-2100 оборота сие бая пъргав.

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Толкова изписано има из форума за тия АФТ, АЕК, че не е истина.
Иначе колегата бих го поканил по всяко време да си замери Фиат-а, който смята че върви с моето АФТ.
Просто тези мотори си искат специфична подръжка, иначе са безпроблемни.
Иначе колегата бих го поканил по всяко време да си замери Фиат-а, който смята че върви с моето АФТ.
- Speedy86
yoan4o написа:Толкова изписано има из форума за тия АФТ, АЕК, че не е истина.
Даже и аз може да го покана на дуел да види той колко ми е миден АЕК-а

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тигри аз си продадох моя голф 3 1.8 mi 75ph преди около месец и сега сам с VEKTRA B 1.6 16V 101ph,и ми се случи нещо много странно.Изведнъж колата спря да върви.Повече от 120 неиска да направи,почна да прекъсва,чат пат да гасне,и установих че повредата е във задното гърне.Отвътре се беше разплело и беше запушило тръбата,изчистих боклуците и сега колата няма ядове.Така че виж гранците на GOLFA да не са трагнали да се разплитат.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”