СЕАТ или VW...?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
amgiwc
Автомобил:
Двигател:

СЕАТ или VW...?

Мнениеот amgiwc » Пон 07 мар 2011 10:21

колеги,кажете каква е съществената разлика между двете марки и по-точно става въпрос за толедо2 или бора.има ли някакви разлики освен в купето?чувал съм какви ли не неща,та ако има по-вещи от мен нека споделят мнението си относно разликите между сеат и vw.за купето е ясно,но по-важните неща са мотор и ходова част.струва ли си да се дадат толкова ,много пари за бора като за по-малко може да се вземе толедо2???

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: СЕАТ или VW...?

Мнениеот MK4 » Пон 07 мар 2011 13:11

Двигател и ходова част са идентични, разликите са в дизайна на интериора и екстериора.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 07 мар 2011 15:08

Аз съм чувал,че при Сеат била по-тънка ламарината и при облягане на колата тя хлътвала.Ама не ми се вярва.
Като здравина не виждам никаква разлика със VW.Избери което ти е на сърце,другото е късмет само.

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Пон 07 мар 2011 15:57

SANDO 1 написа:Аз съм чувал,че при Сеат била по-тънка ламарината и при облягане на колата тя хлътвала.Ама не ми се вярва.
Като здравина не виждам никаква разлика със VW.Избери което ти е на сърце,другото е късмет само.

Подкрепям.

Избери това, което ти се вижда по-надеждно. Иначе както казаха по-горе, разликата е само в дизайна на колата, другото всичко си е 1:1 те сеат не правят нищо "ново" :) сменят само опаковката.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 07 мар 2011 19:07

Както са казали колегите всичко е до късмет.Но като притежател на толедо мога да ти кажа някой неща.Първо доста време кисна в тоя форум а в сеат клуба почти не влизам,можеш да си направиш сметка колко са еднакви повечето проблеми.Второ ламарините не са тънки поне не и оригиналните,сменях калник оригинален от испания 170лв и е видимо по тънък от този който смъкнахме.И трето гледай ако е толедо да е от някоя топла страна,че ръждата атакува яко-антикорозионната защита куца яко,въпреки че е 97 набор.Следващата ще е ауди там това е на висота-поне при по старичките а4 е така.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Пон 07 мар 2011 19:28

Колегата говори за Толедо 2, където корозията я има толкова колкото и при Бора и Голф4, тоест никакви проблеми.

amgiwc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amgiwc » Пон 07 мар 2011 22:12

точно за толедо 2 говоря,да.направи ми впечатление,че е по-евтино от бората особено,и затова се питам има ли смисъл да давам повече пари като толедото е едно към едно с бората.знам,че почти всички мотори слагат на толедото.незнам за електрониката,ел. инсталацията,климатроника чие дело са?харесва ми на дизайн доста и се замислям сериозно дали да не скоча в едно толедо2.гледам,че ги няма особено много,но ще се намери.какво ще кажете?

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Вто 08 мар 2011 23:38

За толедо2 нямам преки наблюдения. От Сеатите като цяло съм много доволен, този ми е втори (другия още се подвизава в семейството). Ако питаш дали има смисъл да даваш повече пари за Бората ... според мен това е въпрос на личен избор, което ти харесва на теб. Някой карат кола заради престиж, други за кеф, трети от прагматична гледна точна, четвърти ... Колегите са казали по - горе, двигател и ходова 1 към 1 с VW.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 09 мар 2011 12:23

Fen написа:За толедо2 нямам преки наблюдения. От Сеатите като цяло съм много доволен, този ми е втори (другия още се подвизава в семейството). Ако питаш дали има смисъл да даваш повече пари за Бората ... според мен това е въпрос на личен избор, което ти харесва на теб. Някой карат кола заради престиж, други за кеф, трети от прагматична гледна точна, четвърти ... Колегите са казали по - горе, двигател и ходова 1 към 1 с VW.

Как да нямаш наблюдения, ти караш такова ама без багажника mhihi Каквото и да си говорим Бората вътре е много пипната, направена е за кеф някакси. Не случайно толкова хора с голф мк4 търсим ударени Бори - да има крадем части от интериора mhihi Ако разликата е около 1000лв в цената според мен си струва Бората - за по-голяма разлика определено се взима Толедото. Което от своя страна нито има тънки ламарини, нито гние нито нищо :да: Освен това е красиво :beer

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Сря 09 мар 2011 12:39

Бората какво друго има по интериора по-добро от Голфа освен духалките?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 09 мар 2011 12:41

MK4 написа:Бората какво друго има по интериора по-добро от Голфа освен духалките?

Знам че веднага ще се сетите за духалките, но далеч не са само те. Цялото табло е от друг материал, въпреки че дизайна е 1към1 :да: И незнам по-запазени ли са, но не скърцат като г4. Да не говорим че някакви Бори АКЛ са с прилични имитации на махагон :да:

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Сря 09 мар 2011 15:39

hooligan_sk написа:
Fen написа:...

Как да нямаш наблюдения, ти караш такова ама без багажника mhihi ...

Имах предвид като табло, как се държи това купе на пътя и т.н. Имаш все пак различни купета и колкото всичко да е еднакво като ходова и прочие, при различни купета, двете коли примерно ще се държат различно на пътя :)

amgiwc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amgiwc » Чет 17 мар 2011 10:51

намерих едно толедо 2.3 150 коня,ама искам да му проверя километрите.дайте някой човек от форума който може да го направи тва нещо,собственика каза,че няма проблем да му проверим километрите,на 130 хиляди каза че е,ама аз искам да съм сигурен.може ли да ми препоръчате някой колега,ама такъв който го може,а не да си мисли,че го може и да се излагаме пред човека.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Чет 17 мар 2011 11:23

Ако е сервизирано в оторизиран сервиз, с подходяшата сервизна история, може да провериш в сервиза на колко хиляди километра е сервизирана за последно колата

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 мар 2011 12:30

Presian написа:Ако е сервизирано в оторизиран сервиз, с подходяшата сервизна история, може да провериш в сервиза на колко хиляди километра е сервизирана за последно колата

Това е единствения вариант. Ваг-ком дори да ти изкара че са истински, то и там може да са занулявани

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”