Здравейте колеги,
много се рових във форума относно размера и разликите в различните ЕТ на джантите на до конкретни отговори на моя проблем не стигнах. Имам четири джанти 17 - ки на три, от които ЕТ - то е 45 а на четвъртата ЕТ35. Разликата в сантиметри е 1,2 см.(широчина на джантата в полза на ЕТ35). Колко ще е проблемно за колата ако карам с въпросните джанти.
Предварително благодаря за съветите.
Джанти ЕТ45 срещу ЕТ35
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Джанти ЕТ45 срещу ЕТ35
ами разликата между ЕТ 35 и ЕТ 45 е 10мм.(1см.)ремонтира се с подлагане на дистнционен фланец и съответно по-дълги болтове,а разликата в шрината на джантата се бележи с "J" и се измерва в инчове ,а разстоянието от 1.2см. е равно на 1/2(0.5)инча (J) => ако трите джанти са 6J ,то тази която е с ЕТ 35 е 6.5 (6.1/2)J
като цяло едната джанта е по широка от останалите 3 и габаритно моста на които е сложена ще е с 2мм.по широк(само от едната страна) което ще даде отклоонение при реглаж на ходовата част също и гумата ще стои не като на останалите 3 ,а като визия едва ли ще има нещо фрапиращо.
като цяло едната джанта е по широка от останалите 3 и габаритно моста на които е сложена ще е с 2мм.по широк(само от едната страна) което ще даде отклоонение при реглаж на ходовата част също и гумата ще стои не като на останалите 3 ,а като визия едва ли ще има нещо фрапиращо.
Точно както си отбелязъл разликата е 0,5 J. Само дето трите са 7,5J а четвъртата е 8J. Болтовете са еднакви. Ще я карам с гуми 225/45/17. Въпросът ми по скоро е много ли е фатално така да си карам колицата?
-
няма да е фатално.Обаче ако се регулира ходова част задължително го прави с други джанти.
и не слагай дистанциращ фланец ,че отклонението ще се увеличи още.
и не слагай дистанциращ фланец ,че отклонението ще се увеличи още.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
m78 написа:Точно както си отбелязъл разликата е 0,5 J. Само дето трите са 7,5J а четвъртата е 8J. Болтовете са еднакви. Ще я карам с гуми 225/45/17. Въпросът ми по скоро е много ли е фатално така да си карам колицата?
ет35, 8же ще е с точно 16мм изнесена спрямо другите. Много е. Ако колата е само на предно, сложи я отзад, като на по-тясната подложиш 16мм фланец
-
пешката е абсолютно прав
нещо съм се заблудил при сметките смятал съм за еднаква ширина
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
keymaker написа:пешката е абсолютно прав
не си се заблудил, просто автора не е споменал в първото си мнение че ширината е различна, а по подразбиране съвсем нормално си приел че са с еднакво Же

шублера показа, че едната джанта е изнесена спрямо другата с точно 12 мм. Фланеца и той ли трябва да бъда 12мм?