golf 4 1.8t vs a3 1.8 t quattro
- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: golf 4 1.8t vs a3 1.8 t quattro
Винаги когато се говори за интериор и въбшен вид на колата е било вкус.
Ина4е това което откривам разлика в моторите 1.8т при голфа и 1.8т quattro при А3 то е 4е турбината е вместо с 8 е с 12 лупатки /ако греша ме поправете/
Ина4е това което откривам разлика в моторите 1.8т при голфа и 1.8т quattro при А3 то е 4е турбината е вместо с 8 е с 12 лупатки /ако греша ме поправете/
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз имам два голфа и двата са 99г единият е 1,8Т 2 врати другия 1,6 4 врати...
за 1,8Т имай предвит че градско харчи 10,5 като си го караш какъто си искаш...
данъка му е около 200 лв и вози твърдо...доста твърдо.
1,6 вози меко данъка му е около 30,,50 лева и харчи 1 2 литра по малко
здрави са и са евтини и лесни за подръжка
за аудито ...ако си решил да правиш бергачка 4ь4 ще е голям плюс
ако няма да правиш нищо...голф 1,8Т има електронен шпер дефиринциял от пред(като забуксува едното колело почват да вартят и двете)
и доколкото знам аудито ще ти е по скъпа подръжката.
с две думи ако искаш икономична прилична кола 1,6 голф слагаш един газов инжекцион и караш
ако искаш да правиш бегачка аудито или 1,8Т голфа
ако няма да правиш нищо...голф 1,8Т има електронен шпер дефиринциял от пред(като забуксува едното колело почват да вартят и двете)
с две думи ако искаш икономична прилична кола 1,6 голф слагаш един газов инжекцион и караш
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
03s(52,54,56 сериите) е с 8 лопатки и има по-голям дебит - държи до 210-220 коня.Тези турбини се монтират на новите мотори без жило на дросела във варианта 150 и 180 коня (не съм сигурен обаче дали ако мотора е без жило 100% е със 03s).Старите турбини k03 са със 12 лопатки и имат малко по нисък дебит и могат да изкарат до 190-200 кончета.
- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
BLACKSHARK написа:колега аз имам два голфа и двата са 99г единият е 1,8Т 2 врати другия 1,6 4 врати...
Колега какво има6 под предвид кара6 както иска6... защото с поредмен тази кола ще дава разход 10.5 при нормално каране а не при настъпване.
Ина4е да данака не е никак малък.
Но ако исках икономи4на кола няма6е да продавам старата или поне няма6е да се запътя към то4но този мотор

- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:03s(52,54,56 сериите) е с 8 лопатки и има по-голям дебит - държи до 210-2220 коня.Тези турбини се монтират на новите мотори без жило на дросела във варианта 150 и 180 коня (не съм сигурен обаче дали ако мотора е без жило 100% е със 03s).Старите турбини k03 са със 12 лопатки и имат малко по нисък дебит и могат да изкарат до 190-200 кончета.
Ясно колега явно грешно съм бил разбрал нещата

- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги след поредното обикалне по авто къщи и частни лица ми прави впе4атление 4е доста от колите са ве4е 4ипосани/ или поне така твърдят/.
По добият вариянт ли е да се вземе кола която е ве4е 4ипосана или не е добра инвестиция,
След поставянето на 4ипа колко горе долу е нормално да надува турбината за да не се издуха прекално бързо и разбира се по какво може да се познае наи лесно дали е или не е ве4е с чип
Поздрави
По добият вариянт ли е да се вземе кола която е ве4е 4ипосана или не е добра инвестиция,
След поставянето на 4ипа колко горе долу е нормално да надува турбината за да не се издуха прекално бързо и разбира се по какво може да се познае наи лесно дали е или не е ве4е с чип
Поздрави
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
колега..както искаш ознацхава средно...
неочаквай чудеса от този мотор ..колата си върви супер прилично и нормално си харчи за 1800 кубика...турбинката дава тяга като влезне във високи обороти.
за чипа аз съм твърдо против.ако ти е слабо по добре смени турбото с по голямо..или вземи поголям мотор
неочаквай чудеса от този мотор ..колата си върви супер прилично и нормално си харчи за 1800 кубика...турбинката дава тяга като влезне във високи обороти.
за чипа аз съм твърдо против.ако ти е слабо по добре смени турбото с по голямо..или вземи поголям мотор
- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
Защо да си против чипа колега ?
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
ами защото това дет казват че в завода непускат на 100% работен режим мотора или чипа разгъвал напълно възможностите на двигатела са глупости.
истинита е че ще скапеш съидинителя и турбината а резултата нямя да е кой знае какъв
без чип турбото надува до 0,6 бара със чип 1,0 бара ако всичко е ОК по колата...аз съм на принципа ако се прави нещо се прави да е оптимално цена резултат.
Ако искаш да правиш нешо зимаш по голямо турбо от ауди ТТ сменяваш дюзи сменяваш интер кулер и още няколко неща...после ще подсливаш предницата спирачки зада спира...влизаш в един филм от смени на части и проблеми и като теглиш чертата ...нека колеги да кажат на какви пари стъпваш..по добре е да си вЗемеш просто по бърза кола
а и колата си остава с предно сцеплението е слабо няма да си доволен.
мой съвет е ако можеш да си позволиш да се возиш на бензин вземи си едно GTI на малко километри да е по свежо карай си го както е излязло от завода сменявай нещо само ако е необходимо ..не набивай пари за модификацй няма да векуваш с тази кола.
друго което е гледах цените на гти тата ...мойто го взех за 4500 лв 99 година 1,8т имам кожа подгряване климатроник джанти 16 ки с каско ...а гледам обявите са по около 6000 лв и се почва обслужване такси номера стъпваш на 8 000 лв ЗА ГОЛФ.само че ти дам пример че за 8 000 лв ще си вземеш БМВ Е46 което в сравнение с колфа е АВТОМОБИЛ...и първата е46 ца 320 ска ще отнесе ГТИ то
истинита е че ще скапеш съидинителя и турбината а резултата нямя да е кой знае какъв
без чип турбото надува до 0,6 бара със чип 1,0 бара ако всичко е ОК по колата...аз съм на принципа ако се прави нещо се прави да е оптимално цена резултат.
Ако искаш да правиш нешо зимаш по голямо турбо от ауди ТТ сменяваш дюзи сменяваш интер кулер и още няколко неща...после ще подсливаш предницата спирачки зада спира...влизаш в един филм от смени на части и проблеми и като теглиш чертата ...нека колеги да кажат на какви пари стъпваш..по добре е да си вЗемеш просто по бърза кола
а и колата си остава с предно сцеплението е слабо няма да си доволен.
мой съвет е ако можеш да си позволиш да се возиш на бензин вземи си едно GTI на малко километри да е по свежо карай си го както е излязло от завода сменявай нещо само ако е необходимо ..не набивай пари за модификацй няма да векуваш с тази кола.
друго което е гледах цените на гти тата ...мойто го взех за 4500 лв 99 година 1,8т имам кожа подгряване климатроник джанти 16 ки с каско ...а гледам обявите са по около 6000 лв и се почва обслужване такси номера стъпваш на 8 000 лв ЗА ГОЛФ.само че ти дам пример че за 8 000 лв ще си вземеш БМВ Е46 което в сравнение с колфа е АВТОМОБИЛ...и първата е46 ца 320 ска ще отнесе ГТИ то
- Rabbit_TDI
- Контакти:
BLACKSHARK написа:и първата е46 ца 320 ска ще отнесе ГТИ то
Дам така е - ако някой и е сложил турбокомпресор.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
BLACKSHARK написа:...аз съм на принципа ако се прави нещо се прави да е оптимално цена резултат.
Май не си много на ясно със себе си
- Rabbit_TDI
- Контакти:
BLACKSHARK написа:.мойто го взех за 4500 лв 99 година 1,8т имам кожа подгряване климатроник джанти 16 ки с каско ...
Според мен земи го шътни на колегата за 6к и да свършва темата.Не виждам кой ще откаже ГТИ,обслужено с каско,кожа .... за 6000 .Хем и ти ще добавиш 1000-2000 лева и ще си свиркаш на Е46-ца
- агнето цяло и вълка сит.- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Имаме си фен на ламите 

- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо и на мен немисе вижада коя ще е тая толкова бърза 320 ....
Ина4е аиде колега даи да видим какво предлага6 и да нося парите
Ина4е аиде колега даи да видим какво предлага6 и да нося парите

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Намери си 1.8Т 4мотион.Не знам дали има,но предполагам,че трябва,или АРЛ пак 4х4,ще си много доволен.Аудито си е дръвче (не че голфа не е ама аудито е прекалено)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”