Колеги, имам Б4 пасат комби с двигател 2.0 пълна инжекция,пълен автомат 4-ри скорости.Engine code:ADY,kw 85,DIN hp 115,rpm 5400 и имам следният проблем.Като го закачихме на vag com излязоха 3-ри грешки, които бяха изтрити, но пак не помогна.Грешки - дросел 0518G69/16-10/006502.Ако някои може да ми каже какви са точно грешките по номерата, които съм написал, ще ви бъда много благодарен.Маслото на скоростите е сменявано пред 6000 км филтер,гарнитура, но не знам на 100% какво е маслото - майстора го налее от варел, на който пишеше тексако.След това бях забелязал, че има теч и не искаше да включи и чаках по 5 мин. да развърти и след това тръгваше, но сега и това не помага.Отидох при същите майстор дето ми смени маслото и те смениха дифтунгата и долееха масло и нямах проблеми до вчера.Смяната на дифтунгата и доливането на масло беше две седмици след смяната на маслото и филтер, а от тогава са минали 5 месеца.Колата има проблем с включването на 1-ва скорост -включва я след като мине 4000-5000 rpm, а след като я включи, няма проблеми за другите скорости.Включването на 1-ва скорост е много голям проблем винаги!!!Утре ще проверя нивото на маслото в кутията.
Колеги, ще ви бъда много Благодарен, ако ми съдействате.
Предварително Благодаря на всеки отзовал се!
Проблеми с автоматична скоростна кутия !!!Help!!!!
Проблеми с автоматична скоростна кутия !!!Help!!!!
Последна промяна от csx на Вто 08 мар 2011 10:07, променено общо 2 пъти.
Re: Проблеми с автоматична скоростна кутия !!!Help!!!!
Момчета, дали е възможно тоя проблем да ми е от датчика на дросела или кабел?След като замерих волтажа ми показва, 0,7V, а по книга го дават 5V-та!Може ли да е от него?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако имаш аутодата,там има подробна информация за тестване на дросела - къде какво напрежение трябва да имаш и къде какви сигнали трябва да търсиш.
Иначе дори дросела да е заминал,като пуснеш спирачката и си на "D" ,колата трябва да тръгне да се мести.
Ако това не се случва,имаш драма в автоматика,която доколкото рабзирам се е появила след смяната на маслото...не е зле да го смениш някъде,където ще ти налеят читаво,което си си занесъл сам или пък знаеш какво е,за да може да си сигурен,че няма да си почупиш кутията,ако вече не.
Ако пък искаш и ти е удобно,ела до сервиза -> Цък ,да видим какво се случва с дросела и какви точно грешки има в компютъра.С автоматици не се занимаваме,признавам си,но поне можем да проверим дросела и да видим дали с него всичко е наред

Иначе дори дросела да е заминал,като пуснеш спирачката и си на "D" ,колата трябва да тръгне да се мести.
Ако това не се случва,имаш драма в автоматика,която доколкото рабзирам се е появила след смяната на маслото...не е зле да го смениш някъде,където ще ти налеят читаво,което си си занесъл сам или пък знаеш какво е,за да може да си сигурен,че няма да си почупиш кутията,ако вече не.
Ако пък искаш и ти е удобно,ела до сервиза -> Цък ,да видим какво се случва с дросела и какви точно грешки има в компютъра.С автоматици не се занимаваме,признавам си,но поне можем да проверим дросела и да видим дали с него всичко е наред

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Отиди до сервиза на Коко.
Аз там си правих моя и хората наистина разбират. Занимават се основно с автомати.
Хубаво е възможно най-скоро да се консултираш, за да не задълбочаваш проблема.
Ето телефона - 0888135077
Аз там си правих моя и хората наистина разбират. Занимават се основно с автомати.
Хубаво е възможно най-скоро да се консултираш, за да не задълбочаваш проблема.
Ето телефона - 0888135077
Много благодаря за препоръките и съветите, колеги.