Така.
Климатроника ми е 95г. и съответно няма ЕКОН функция.
Имам две питания насочени към колегите, които са правили тази или подобна операция и знаят как.
1.Какво е необходимо да се преправи по системата, освен смяната на командния панел и как?!
2.Има ли вариянт за настройка на самия климатроник при включване да се променят зададените стойности, примерно да не е на AUTO, да се включи на 1-ва степен перки и т.н.?!
Дразни ме това, че при запалване на ДВГ. винаги се включва на някакви зададени стойности, които всеки път, ама наистина всеки настройвам в последствие.
Климатроник без ECON функция - upgrade, как? - Отказах се!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Климатроник без ECON функция - upgrade, как? - Отказах се!
Последна промяна от yoan4o на Вто 08 мар 2011 22:53, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Климатроник без ECON функция - upgrade, как?
Колега не знам при тебе как е климатроника ,но аз моя почти не го пипам - то това му е голямото предимство.Задал съм му 22 градуса и авто и той се оправя сам.Сутрин в студа тръгва съвсем бавно ,доакто водата не мине над дадена температура и тогава почва духането - това е чудесна функция особенно ако си с дизелов автомобил който загрява по-бавно.После си следи слънце,външна,вътрешна температура......Отвреме на време мога да си поиграя с градусите примерно 20 или 24 ,но толкова.Зимата му пускам ЕКОН след като съм пуснал АВТО (иначе не е в автоматичен режим)и компресора спира - съответно и перките на радиатора!Веднъж седмично(или на няколко семдици
) пускам климатика за по 5 минути да не се прецакат уплътненията.Иначе да сложиш ЕКОН ти трябва другия панел и връзка към компресора.

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Сложна работа.
За да може да сложиш такъв панел се преправя практически всичко.При по-новия климатроник,който е с тази функция,вече са изменени ел. моторите,които управляват всички клапи,има разлика и по окабеляването и пиновете на куплунзите...да не кажа,че нямат нищо общо.
Зависи за каква кола говориш,но и при Голф 3 и при Пасат В4 положението е такова.
Иначе за да настройваш всеки път,явно се губи паметта на конотролера,иначе си помни на какво си го изгасил и си тръгва на това - гасиш го на 26 градуса,тръгва на толкова.
Ако всички неща са му изправни,пускаш го на ауто на някакви градуси и го забравяш...аз поне така правя.
Да,това с перките е малко дразнещо ама по-старите климатроници са идиотчета и това е положението.това не пречи,ако термостата ти е ОК,иначе нямаш загряване.
Колегата от горния пост е много прав за датчиците и т.н.
Много хора слагат копченце,което да спира сигнала от конотрлера към релето за перките и за компресора...ама тогава след много кратко време умират транзисторите,които пускат и спират релетата за компресора и перките и тогава вече и да искаш да го пуснеш,няма как да стане.Хубавото е,че се сменят поне.

За да може да сложиш такъв панел се преправя практически всичко.При по-новия климатроник,който е с тази функция,вече са изменени ел. моторите,които управляват всички клапи,има разлика и по окабеляването и пиновете на куплунзите...да не кажа,че нямат нищо общо.
Зависи за каква кола говориш,но и при Голф 3 и при Пасат В4 положението е такова.
Иначе за да настройваш всеки път,явно се губи паметта на конотролера,иначе си помни на какво си го изгасил и си тръгва на това - гасиш го на 26 градуса,тръгва на толкова.
Ако всички неща са му изправни,пускаш го на ауто на някакви градуси и го забравяш...аз поне така правя.
Да,това с перките е малко дразнещо ама по-старите климатроници са идиотчета и това е положението.това не пречи,ако термостата ти е ОК,иначе нямаш загряване.
Колегата от горния пост е много прав за датчиците и т.н.

Много хора слагат копченце,което да спира сигнала от конотрлера към релето за перките и за компресора...ама тогава след много кратко време умират транзисторите,които пускат и спират релетата за компресора и перките и тогава вече и да искаш да го пуснеш,няма как да стане.Хубавото е,че се сменят поне.

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Стефчо, много мерси за отговора.
1.Тайничко се надявах да се включиш в темата.
2.Говоря за мойта кола - Голф 3
3.Всичко ми е видимо изправно, термостата е нов, филтъра и антифриза също, климатроника работи безаварийно, засега...
4.Дали си помни температурата - ДА, но ме дразни, че се пуска на 3-та степен перката...
5.Към края на месеца ще мина да го прегледаш / заредиш и т.н.
6.Процедурата при това положение ми се струва безсмислена....
7.Темата е изчерпана - ключ моля!

1.Тайничко се надявах да се включиш в темата.

2.Говоря за мойта кола - Голф 3
3.Всичко ми е видимо изправно, термостата е нов, филтъра и антифриза също, климатроника работи безаварийно, засега...
4.Дали си помни температурата - ДА, но ме дразни, че се пуска на 3-та степен перката...
5.Към края на месеца ще мина да го прегледаш / заредиш и т.н.
6.Процедурата при това положение ми се струва безсмислена....
7.Темата е изчерпана - ключ моля!

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Климатроник без ECON функция - upgrade, как? - Отказах се!
И мен силно ме дразни компресорът да бачка винаги и съм решил да му направя котвата през ключе. Някакви негативи? Дали ще пише грешки климата?
Аз като дам на контакт и му бия OFF и готово!
Аз като дам на контакт и му бия OFF и готово!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”