ПОЛО - :) , проблем с хидравликата :( - решен

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Купих си ПОЛО - :) , но възникна проблем с хидравликата :(

Мнениеот Koksan » Съб 26 фев 2011 10:16

мда ... ако е Servotronic (с електрическа рейка)! Ама ако е с "обикновена" хидравлична, по-скоро някой от клапаните е блокирал и след това се е оправил!Не помня още от началото на производството на тези половери ли беше серийно тази рейка или не! Хубаво е да се подмени хидравличната течност и в двата случая!
Преди години имах подобен проблем, който сам се оправи и в последствие само си смених течността за всеки случай ... но така и не се прояви повече!

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Съб 26 фев 2011 12:33

Koksan написа:мда ... ако е Servotronic (с електрическа рейка)! Ама ако е с "обикновена" хидравлична, по-скоро някой от клапаните е блокирал и след това се е оправил!Не помня още от началото на производството на тези половери ли беше серийно тази рейка или не! Хубаво е да се подмени хидравличната течност и в двата случая!
Преди години имах подобен проблем, който сам се оправи и в последствие само си смених течността за всеки случай ... но така и не се прояви повече!

Колега в грешка си,незнаеш как работи тази хидравлика.При проблем с зареждане и акум. компютъра първо изключва помпата на хидравликата.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 26 фев 2011 18:06

vasko__2 написа:
Koksan написа:мда ... ако е Servotronic (с електрическа рейка)! Ама ако е с "обикновена" хидравлична, по-скоро някой от клапаните е блокирал и след това се е оправил!Не помня още от началото на производството на тези половери ли беше серийно тази рейка или не! Хубаво е да се подмени хидравличната течност и в двата случая!

Колега в грешка си,незнаеш как работи тази хидравлика.При проблем с зареждане и акум. компютъра първо изключва помпата на хидравликата.

Абе ти четеш ли колегата какво е написал (ЕЛЕКТРИЧЕСКА И ХИДРАВЛИЧНА) Ако е електрическа е както ти казваш сигурно незнам и аз , ако е хидравлична компютъра там не играе никаква роля...Електрическата има дачик на кормилния прът мисля че и следи движенията на волана от там подава импулс към компютъра, след което се включва елетрическия мотор, който помага за въртенето.
Рейката на колегата най-вероятно е електическа.
А, колкото до незнаенето явно май ти незнаеш какви видове рейки има, секторни кутии и как работят.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Съб 26 фев 2011 23:21

Рейката е хидравлична с електрическа помпа.И управление с електроника- тъкмо то изключва помпата.На това поло рейките и помпите са два вида- KOYO и ТRW.Принципа има на работа е еднакъв.Не ми обяснявай какви са ,гледам ги всеки ден .Това в официалния сервиз на VW(не споменавам точно кой от всичките).Казвам го просто да не си мислиш,че ги гледам в некой квартален сервиз.Като не си сигурен в нещо не го пиши,че така се объркват хората яко.На Голф 5 ,Пасат 6 е електрическа рейката.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 28 фев 2011 13:11

vasko__2 написа:

Просто написах че не съм сигурен, дали от самото начало на производството на този тип поло е със Servotronic-a или в някои от началните години има с хидравлична помпа вързана към пистовия ремък!
Явно са серийно от самото начало! Не виждам в какво друго съм сгрешил - написал съм, че ако е електрическа е точно така, както и ти си го описал! Но не бях сигурен дали е такава!

Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот geordano » Пон 28 фев 2011 16:47

хей хей - :beer
не се карайте за моята помпа - всичко си работи нормално след смяната на акумулатора - факт.
Сега ако кажа и какъв акумулатор съм сложил, представям си какви спорове ще се развихрят - дали е добър или за нищо не става и съм се прецакал.

Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот geordano » Вто 08 мар 2011 13:30

за :lock:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”