Проблем с оборотомера на Г3, след смяна на бобина!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
G-lader
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотомера на Г3, след смяна на бобина!

Мнениеот G-lader » Нед 30 юли 2006 13:49

Здравейте тунери,
След като прерових доста литература е се консултирах специалисти реших да се обърна за помощ към всички вас.
Проблемът е с оборотомера на Г3 /1.8 моно/. Както може би на много от вас се е случвало често изгаря бобината. Затова и в моргите цената на една бобина на старо е 2/3 от цената на ноовата. Има китайски по 100 лв., но след време пак трябва да се купува и не знаеш дали няма да те остави на пътя.
Така без да се разпускам много: смених квадратната бобина с кръгла + комутатор. Всичко е ОК колата си върви перфектно вече почти година, но след смяната не ми работи оборотомера и ми мига лампата за маслото.
Знае ли някой дали има някакъв предпазител за оборотомера в арматурното табло и има ли някъде схема куплунга с изводите на арматурното табло.
Има ли вероятност при изгарянето на бобината да е изгоряло нещо , което да не дава сигнал на оборотомера.
Пробвал съм и варианта описан във форума с дигиталния оборотомер, но показва "0", защото няма сигнал вероятно.
И накрая ако някои се интересува мога да предложа варианта за смяна на бобината.
Благодаря на всички предварително.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”