Вече и аз с Passat tdI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Вече и аз с Passat tdI

Мнениеот bestlap » Нед 06 мар 2011 22:53

Здравейте колеги :mrgreen: вече съм собственик на VW passat tdi 110коня :)

Ето 2 ужасни снимки на тъмно но сега се качих за 2-ри път в него...

Изображение
Изображение

Колата е с фарове hella с ксенон, полу кожа ,клима,ел стъкла,ел огледала и т.н... :)

Но имам доста питания за нея :) защото има някой дребни проблеми който ме дразнят много

Първо как мога да видя моментен разход,колко мога да мина с горивото което имам в резервоара ?И може ли изобщо да видя ръчках на всякъде и не мога да видя ?И натисках копчета по таблото въртях ги и не мога да нулирам километража да че сега е на 189 исках да го зануля но не мога да видя как натисках всички копчета по километража аз ли съм малоумен ... нз :Mr Green Fun

И също ме интересува как мога да направя дръжката на жабката защото е счупена и бутам палчетата със ръка а дръжката е свалена но е при мен :( И ми се струва че едната врата е леко провиснала как мога да я регулирам и възможно ли е изобщо ? И как мога да сваля лепенките от зад на багажника където пише PASSAT и TDI ?С какво мога да ги сваля без да останат видими следи ?И последно за сега воланът е леко износен къде можете да ми препоръчате да го пратя за освежаване ?

Ще благодаря на всички колеги който помогнат от няколко дена го имам и все още ми е странно :) :012: :012: :012: :012: :012:

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Re: Вече и аз с Passat tdI

Мнениеот dmcdjveli » Пон 07 мар 2011 0:02

За нулиране на дневния километраж - при запален двигател се задържа копчето под километража.
За показанията на борд компютъра (при наличие на такъв) - на лоста за чистачките има бутон (разположен е отдясно на лоста).
За волана виж при колегата :arrow: PabloEscobar

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 мар 2011 0:10

dmcdjveli написа:За нулиране на дневния километраж - при запален двигател се задържа копчето под километража.
За показанията на борд компютъра (при наличие на такъв) - на лоста за чистачките има бутон (разположен е отдясно на лоста).
За волана виж при колегата :arrow: PabloEscobar

А за надписите-махаш ги,след това с препарат и кърпа отстраняваш лепилото(двойнолепещото) и след това пастираш!

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Мнениеот Данко » Пон 07 мар 2011 3:23

надписите най лесно ще ги свалиш с пистолет за горещ въздух,а дръжката на жабката е доста играчка,мойта я разбиваха и се наложи да срежа от вътрешната страна капака зада мога да закача механизма и след това творчество с поялника,шкурка и кит за пласмаса

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Пон 07 мар 2011 22:05

Утре ще пробвам да отлепя от зад емблемите . Днес смених осветлението което е на вратите като отвориш да ти свети в краката с бели крушки смених и на големия плафон.Залепих от страни малки лепенки на VW club и сложих лайсни под номера на vw club mhihi и ключодържателя си купих,доста добра изработка :Mr Green Fun И утре ще залепя фолио на задното стъкло защото няма има само на страничните :) и ще сваля евентуално жабката я видя дали ще мога да я поправя :( И имам един въпрос значи правя на плафона копчето да е на това положение където е нарисувана количка с отворена врата и не искат да угаснат крушките ? Отварях затварях стоях 7-8 сек и не искат да угаснат натисках всички копчета по плафона и или са угасени или светят но не може да ги направя като отворя врата да светят а като я затворя да гаснат :( :( помогнете :(

п.п И някой ако има трилъчковия волан да свирка дори и да е износен аз ще си го оправя а ако някой иска мога да дам този 4-ри личковия и 30лв от мен за 3-лъчков волан защото по ми харесва :) а ако някой продава да пише ЛС

търся този >> http://i29.tinypic.com/a9qn87.jpg

а в момента съм със такъв като на тази снимка >> http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/239/59628_443.JPG

:012: :012: :012: :012: :012:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 мар 2011 22:13

Дай на контакт или изчакай повече време и би трябвало да угасне плафона!Може и някое микроключе да е сдало багажа!А трилъчевия волан е на цена около 150лв!

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Пон 07 мар 2011 23:24

150 лв 2-ра ръка :shock доста :) ако някой иска бартер за моя + пари :)
И колеги можете ли да ме насочите от къде мога да си купя решетка за пасата но да е пчелна пита мисля че така се наричаше ?Търсих на доста места и не откривам :( :?

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 07 мар 2011 23:32

bestlap написа:150 лв 2-ра ръка :shock доста :) ако някой иска бартер за моя + пари :)
И колеги можете ли да ме насочите от къде мога да си купя решетка за пасата но да е пчелна пита мисля че така се наричаше ?Търсих на доста места и не откривам :( :?

Дори ако е в добро състояние е повече!На скоро два-три волана се продадоха за 190лв и то доста бързо!Пробвай в някоя морга!Ако не са запознати с VW,може и да ги прелъжеш!А решетката мисля,че някой колега в платени обяви я продаваше!Цената и беше около 90-100лв чисто нова!

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Вто 08 мар 2011 0:08

bestlap написа: И имам един въпрос значи правя на плафона копчето да е на това положение където е нарисувана количка с отворена врата и не искат да угаснат крушките ? Отварях затварях стоях 7-8 сек и не искат да угаснат натисках всички копчета по плафона и или са угасени или светят но не може да ги направя като отворя врата да светят а като я затворя да гаснат :( :( помогнете :(

Ако копчето е върху тази количка нема да стане,трябва да е на позиция при която се вижда колицата.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Вто 08 мар 2011 14:08

snoopcar написа:
bestlap написа: И имам един въпрос значи правя на плафона копчето да е на това положение където е нарисувана количка с отворена врата и не искат да угаснат крушките ? Отварях затварях стоях 7-8 сек и не искат да угаснат натисках всички копчета по плафона и или са угасени или светят но не може да ги направя като отворя врата да светят а като я затворя да гаснат :( :( помогнете :(

Ако копчето е върху тази количка нема да стане,трябва да е на позиция при която се вижда колицата.

Да колега сега плафона е наред :) мерси :) и залепих днес фолио 100% на задния прозорец :) И имам едно питане имам 2-ра антена :063: :cry: :screwy :screwy и аз разбира се отвих антената да не стърчи но осната доста голямо топче по средата на колата където се завива помогнете как мога да я сваля и затапя :( защото е ужас искам само оригиналната да остане :( :screwy

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Сря 09 мар 2011 12:04

Колеги каква трябва да е максималната скорост на тази кола ? че на моята май нещо и има и ще видя къде ще я водя да я прегледат та каква трябва да е на vw passat 1.9 tdI 110 коня ? :| :| :|

п.п по равен терен не в баир или изнанадолно :)

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 09 мар 2011 12:09

Зависи от състоянието, принципно 200 и малко.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Сря 09 мар 2011 16:24

K написа:Зависи от състоянието, принципно 200 и малко.

Добре а моя при 160 умря :screwy :screwy :screwy :screwy :oops: другата седмица ще сменям филтри и масло може ли да е от горивния филтър ?Иначе колата няма да пуши като я настъпвам . турбото не е омаслено а и не е рециклирано аз отлично познавам рециклирана турбина не една е минала през очите ми :Mr Green Fun :Mr Green Fun и днес забелязах до 100 км е ок но след 100 км се чува едно жужене странно и като пусна газта го няма като дам газ го има :( но все пак дали е възможно да не може да върви от запушен горивен филтър още утре да отида да купя ?

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 09 мар 2011 18:07

k_garchev написа:
bestlap написа:150 лв 2-ра ръка :shock доста :) ако някой иска бартер за моя + пари :)

Дори ако е в добро състояние е повече!На скоро два-три волана се продадоха за 190лв и то доста бързо!Пробвай в някоя морга!Ако не са запознати с VW,може и да ги прелъжеш!А решетката мисля,че някой колега в платени обяви я продаваше!Цената и беше около 90-100лв чисто нова!

Аз купих такъв волан с малко ожулено за 110 лв, за още 5 лв го направих слънце. Продавам си четирилъчевия сега. За трилъчев, евтин ми драсни лично, човека имаше още един. Аз също не смятам че струва повече от 150 лв и то за перфектен. Преди да го купя имах много оферти, обаждах се и по моргите, цените им са нереални. На места ми поискаха и 300 лв. Аз не бързах и си намерих.Честито за колицата, тури хубави снимки като можеш да я видим.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 09 мар 2011 18:12

Много рециклирани турбини са минали през теб а не знаеш колко трябва да върви такава кола :shock Така като чета какво пишеш мога само да ти пожелая успех с тая врачанска лимузина mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”