Чухте ли че февруари 2011 първите бълг. коли са на пазара?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?

Мнениеот sam_boha » Вто 08 мар 2011 14:58

restless написа:
KirilGeorgiev написа:Това да не завод за лютеница Каква е идеята да се сглобява колата тук като всичко за нея трябва да дойде от Китай или те си нямат работна ръка

Като се направи едра сглобка и се удари една боя, колата става "assembled in EU" и може да се продава без мито - 15 или 20% мисля

И на мен такава врътка ми се върти... От друга страна пък все пак ще се прави все нещо. И 10 човека да работят в "завода" - това са си 10 семейства, нали. Дай Боже да върви търговията...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 08 мар 2011 15:14

То това са тениски ще им смениш етикетите и ще станат европейски не китайски и продаваш без мито Какъв европейски пазар какви глупости каква експанзия в Пекин на ден се продават по 5000 автомобила

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 08 мар 2011 15:30

С цялото ми уважение,Киро,но прекаляваш.Спри се вече.Като мине време,ще видим,ако са провал-ок,ако са успешен проект-супер.Не си дорасъл и не си на такова ниво да оценяваш инвеститор и инвестиции с размера на тези които дръпнатите правят там.Ако си супер икономист и пр. на Дянков стола се клати- го он.Предполагам,че ще се държи на някакво качество поне над минималното.Все пак трябва да покриват европейски стандарти.А това че в Бейджин продавали по 5000 автомобила,какво пречи да продават по още 5000 на ден.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 08 мар 2011 21:29

calm написа:
Погледнете реално
Гледам, ама не ми се вижда.
Щом като китайците пренасят производството си у нас, значи им е по- евтино. Няма нищо лошо в това да се влеят свежи пари под формата на инвестиции, без значение в кой сектор става това, но някък си, не ми се иска Made in Bulgaria= Мade in China. След първият сглобен автомобил фразата "Българска му работа", ще влезне в световната история не само като лека форма на обида между българи, а и като нарицателно. Точно както сега казваме "Китайски боклук", и това няма да се приема като истина само за автомобилите, а и по отношение на цялия износ. За мен, по отношение на бизнеса, има няколко крилати фрази, две от които(пак за мен) са истина- "Човек работи за името си, а след това името работи за човека", както и "Име се създава цял живот, а се съсипва за минути". Но пък и Волво вече е китайско, така че де да знаеш?!

Спокойно - причината не е толкова е по-евтината ръка (едва ли е по-евтина). Просто внасят части в ЕС, сглобяват в БГ като една от евтините точки и имат готови коли без вносно мито или нещо от сорта. Затова има различни мита за части и цели автомобили за да се стимулира поне частично пренасяне на производството. Въпросът е, че французите сглобяват в Румъния, а за нас - китайци. Отделна тема е, че това производство може да е от днес до утре - няма да е първия неуспешен старт. То Ровъри ли не правихме, Рена ли.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 09 мар 2011 10:48

Ко стаа бре? Пуснаха ли колите? Уж февруари, пък.....

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 09 мар 2011 11:49

Ако не се лъжа за Rover си е бил не толкова успешен замисъла...Да речем, че към дадения етап в UK са се продавали X броя от дадената марка, а самото ръководство е искало в БГ да се продават доста голям брой за година Rover-и, който е надвишавал да кажем продажбите на няколко други марки унас събрани заедно и в следствие на това понесохме още един удар и лоша реклама... И не пропуснаха да "бият тъпана" колко лошо било в БГ да се инвестира!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 09 мар 2011 15:12

Малко по-нагоре се каза за качеството. Единствено то ме притеснява или по-право сигурността. Всички сме гледали как китайски Джети се размазват с 60 км/ч на краш-тестове. Казвам го, защото ако такъв тест покаже, че не се смилат с 60, аз бих си взел (естествено, ако и цената е народна). Лично се надявам да стане, аз да конкурираме Дачийките. Аз си спомням и за тях бяха едни смехове и подигравки, но се купуват яко. Верно таксита или служебни, но се върти оборот. "Ще се разкапят докато станат на по 10 години"... че кой ще ги чака?! Караш и хвърляш, нали. И с китайските ще е така. Ще е изгодно да се купуват, първо защото са евтини, второ няма значение колко ще издеянаят, стига да минат 5 години. Фирмата, която ги е закупила за служебни, да речем, ги маха и купува нови. Приспада си разход и остатъчна стойност, каквото там се прихваща, приспада, допада и напада(счетоводителите сред нас могат да кажат с точност) и се закупуват нови ... ето ти търговийка. И ако ние участваме като СЪпроизводители или дори "съсглобители" сме си на "печалба".

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 09 мар 2011 20:33

По-хубави са от Дачиите
И по-сигурни.

Потребителски аватар
L40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот L40 » Пет 18 мар 2011 14:04

Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?
Да, това го чувам всеки ден от повече от една година и засега всичко е на ИДЕЙНА основа и едно парче земя край Баховица, незнам защо вярвате?

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 18 мар 2011 21:10

защото има вече персонал и прием на детайли за автомобилите колега.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 18 мар 2011 21:13

mirkata 4020 написа:защото има вече персонал и прием на детайли за автомобилите колега.

Хубаво ама "първите коли на пазара" за февруари и прием на детайли в средата на март е забележимо разминаване. Хайде да видим на 1.07 дали ще има 1 кола изкарана или пак "всеки момент" ще се очаква.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 18 мар 2011 21:35

Един написа:
mirkata 4020 написа:защото има вече персонал и прием на детайли за автомобилите колега.

Хубаво ама "първите коли на пазара" за февруари и прием на детайли в средата на март е забележимо разминаване. Хайде да видим на 1.07 дали ще има 1 кола изкарана или пак "всеки момент" ще се очаква.

Ще стане,повярвай ми.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 19 мар 2011 13:28

Има резон да стане
http://www.cars.bg/autonews/market/920

Потребителски аватар
L40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот L40 » Съб 19 мар 2011 13:33

И на мене ми се иска да стане, бих се радвал, но няма достоверни факти, а имам горчив опит с подобни фирми

gwm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gwm » Нед 20 мар 2011 10:33

L40 написа:Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?
Да, това го чувам всеки ден от повече от една година и засега всичко е на ИДЕЙНА основа и едно парче земя край Баховица, незнам защо вярвате?

Не си прав колега:
Снимки на завода на Great Wall Motors и Litex Motors

Строи се с невероятни темпове. От ливадите дето бях там Май миналата година до сега има толкова, толкова много свършена работа (сам можеш да видиш). Инвестицията не е малка, дори някой да смята, че на Гриша Ганчев му се перат пари, не е особено прав, защото Great Wall са направили 80% от инвестицията у нас, а те си правят коли от половин век, тях ги интересува автомобилопроизводството у нас да върви и да влезнат на европейския пазар. А ние трябва да се равдаме на голямата инвестиция и търсенето на ръботна ръка в провинцията, където в тия райони е страшна беднотия.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”