Горивна камера на KR и ABF
- vankoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Горивна камера на KR и ABF
Здравейте искам да попитам случайно дали някой знае колко кубикова е камерата на главата КR и колко е на ABF?С колко е по-малка KR-вата от на другите 16 клапанови?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Горивна камера на KR и ABF
Не съм ги мерил лично, но може да се сметне:
- KR е 1781ccm при степен на сгъстяване 10:1 - около 44,525ccm камера на цилиндър;
- ABF е 1984ccm при степен на сгъстяване 10,5:1 - около 47,238ccm камера на цилиндър;
Дано не бъркам степените, че по памет ги писах.
- KR е 1781ccm при степен на сгъстяване 10:1 - около 44,525ccm камера на цилиндър;
- ABF е 1984ccm при степен на сгъстяване 10,5:1 - около 47,238ccm камера на цилиндър;
Дано не бъркам степените, че по памет ги писах.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
vankoGTI написа:Здравейте искам да попитам случайно дали някой знае колко кубикова е камерата на главата КR и колко е на ABF?С колко е по-малка KR-вата от на другите 16 клапанови?
кр-ката глава е 47 кубика, абф-ската е 51 кубика, не е трудно да сметнеш разликата

- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...колегата пита конкретно за каметата на главата,а не общо на горивната камера че с тея кубици дето давате и тия равни бутала ше дойде да е 2 пръсти от клапан до чело при Г.М.Т 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Аз казах, че не съм ги мерил, затова по сметки излиза толкова цялата горивна камера. Може да се измери буталото колко е под ръба на блока и ще се сметне колко е в главата и колко в блока от камерата.
На 1,8 моно съм мерил, беше 25-27 кубика само в главата (по спомен), че аз я намалявах на 22 - имам го някъде записано.
На 1,8 моно съм мерил, беше 25-27 кубика само в главата (по спомен), че аз я намалявах на 22 - имам го някъде записано.
- pe6kata
- VW експерт
Sharky GTI написа:...колегата пита конкретно за каметата на главата,а не общо на горивната камера че с тея кубици дето давате и тия равни бутала ше дойде да е 2 пръсти от клапан до чело при Г.М.Т
много добре съм разбрал какво пита колегата

точно това съм му и отговорил

очевидно че имаш пропуски с 16в съдейки от написаното.
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata...
на колко % си сигурен в цифрите,мерил ли си ги...
Vento ...ами и на 2Е-то е 27сс на стокова нерязана глава...а имам и глава с 15сс
на колко % си сигурен в цифрите,мерил ли си ги...

Vento ...ами и на 2Е-то е 27сс на стокова нерязана глава...а имам и глава с 15сс

- pe6kata
- VW експерт
Sharky GTI написа:pe6kata...
на колко % си сигурен в цифрите,мерил ли си ги...![]()
буталото излиза над блока, да не се чудиш как и що...
а като ще си мерим главите, моята на ААА-то ми е 0.0сс

- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...ами да си жив и здрав
... просто искам по-точна информация и да е достоверна щото имам достъп до един АБФ мотор седи завит с един чувал вече втора година зарди грешна информация относно згъстяване...кубици на камери...дебелини на гарнитури... издатини на бутала над блока... смукателен вал на предварение,изпускателен на закъснение и много бега ,режи яко стегай и даваи газ яко аз така си карам моя... от такива писания познавам няколко човека вече дето бягат на далече
... и пак те питам от каде черпиш информация,ти лично мерил ли си ги... не се заяждам просто айде моля като пише някои нещо да е сигурен в цифрите...

... просто искам по-точна информация и да е достоверна щото имам достъп до един АБФ мотор седи завит с един чувал вече втора година зарди грешна информация относно згъстяване...кубици на камери...дебелини на гарнитури... издатини на бутала над блока... смукателен вал на предварение,изпускателен на закъснение и много бега ,режи яко стегай и даваи газ яко аз така си карам моя... от такива писания познавам няколко човека вече дето бягат на далече

... и пак те питам от каде черпиш информация,ти лично мерил ли си ги... не се заяждам просто айде моля като пише някои нещо да е сигурен в цифрите...
- vankoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отговорите жсе пак 

- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
От 44.5 до 47 разликата е огромна трябват ми точни данни едното дава 9.4 : 1 другото 10 : към 1 (защото дадохте две различни стойности за обем на камери на кр)
- pe6kata
- VW експерт
ааааааа, не... тия две различни стойности са за две различни неща!
единия обем е на горивната камера, другия е само на главата. Надявам се да правиш разлика...
единия обем е на горивната камера, другия е само на главата. Надявам се да правиш разлика...
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Степен как се изчислява?
....Със обем на горивна камера към пълен обем на цилиндър,е друго не ми трябва - за сега...
Как да си изчисля пустата камера колко кубика е, със фрезенги със гарнитури и със свещ ...
Обема на главата ми е ясен,но е малко безполезен освен,че след като резнеш главата можеш да замериш пак и да видиш колко аджеба кубика е станала по-малка и тези кубици да ги извадиш от целия обем на г.камера и да си сметнеш НАКРАЯ степента .
--Та искам да си сметна г.камера колко кубика е.... как?
....Със обем на горивна камера към пълен обем на цилиндър,е друго не ми трябва - за сега...
Как да си изчисля пустата камера колко кубика е, със фрезенги със гарнитури и със свещ ...
Обема на главата ми е ясен,но е малко безполезен освен,че след като резнеш главата можеш да замериш пак и да видиш колко аджеба кубика е станала по-малка и тези кубици да ги извадиш от целия обем на г.камера и да си сметнеш НАКРАЯ степента .
--Та искам да си сметна г.камера колко кубика е.... как?
- vw__fen
- Автомобил:
- Двигател:
малее тука говорите за неща дето ама ХИЧ не съм на ясно а пък след време ша ми трябват да ги знам ... направо /за сега/ ми е тъмна индия тая тема ...
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
обръщаш главата наопаки,нивелираш я и с спринцовка започваш да я пълниш внимателно камерата с масло/бензин като се стараеш поетото от спринцовката да не ходи никъде другаде освен в камерата,докато не видиш,че още една капка е нужна за да прелее ....моята(АБФ),така съм я мерил и след челосване 0,40 измерих 44-45цц