Полото ми гасне веднага след запалване и още...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
simeon.poloowner
Автомобил:
Двигател:

Полото ми гасне веднага след запалване и още...

Мнениеот simeon.poloowner » Сря 09 мар 2011 21:34

Здравейте форумци,
Искам да споделя с Вас проблема, който ме сполетя в последните няколко дни, а именно:
Колата ми е VW Polo 1.3 ADX моноинжекция. Карам я от около 2 години и досега не ми е създавала сериозни проблеми. Но в последно време започна да ми гасне веднага след запалването, като в началото (преди около 2 месеца) ми загасна за 1ви път, но след 2то или 3то запалване си тръгваше и така си карах докато сега положението стигна своя минимум и колата замря изцяло. Имам предвид, че дори и 10 пъти да паля, тя пали, но гасне веднага. Иначе, обичайно запалване, нищо нередно, но просто не задържа горивния процес (явно) и загасва. Имам усещането, че или не и достига гориво, за да продължи горенето, или някак си електрическата верига прекъсва веднага след като колата запали и ключа се върне с четвърт оборот назад, за да освободи стартера. Интересното е, че след като колата не запали вече, я забутахме и на 2ра (или 3та беше, не помня) скорост тя си запали и си работеше все едно няма никакъв проблем. Но до момента, в който я загасих тя пак не можа да запали. След това я забутахме отново, запали си пак и си я откарах до паркинга пред блока. Ще съм Ви много благодарен, ако ми помогнете с някакви насоки, за това, в какво се корени този проблем. Благодаря Ви предварително и шофирайте внимателно.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Полото ми гасне веднага след запалване и още...

Мнениеот maslinkov » Чет 10 мар 2011 8:49

Да ти сменят "четеца" на белега на коляновия вал. На ІІ-о място бобина. Успех.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 12 мар 2011 14:11

Само след диагностика ще се разбере какъв е проблема на колата.

Потребителски аватар
don_lisan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don_lisan » Пон 14 мар 2011 13:39

И аз имах същия проблем, пали и веднага гасне...след смяна на бобината проблема изчезна!!!

Потребителски аватар
simeon.poloowner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon.poloowner » Пон 14 мар 2011 21:12

Проблемът е решен. Оказа се някакъв клеморед на върха на ключа. Частта ми струваше 15 лв. като добавим и 30 лв. за труд, сега пали като ново. Даже въртенето на ключа стана по-плътно. Както се казва "Всичко е добре, когато свършва добре". Благодаря на отзовалите се. Желая Ви безаварийно шофиране!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”