golf 4 1.8t vs a3 1.8 t quattro
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: golf 4 1.8t vs a3 1.8 t quattro
Това не е S-волан, а нормален трилъчев facelift волан, като трилъчевия на Голфа. Аудиото е BOSE двоен дин и го има в много А3-ки. Нищо специално, нормална фейслифтова А3-ка си е това.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:hitman0013 написа:бяло осветяване на километража вместо оранжево;неразлепяща се топка на скоростния лост;фарове с лупи и мигач в тях, а не отделни триъгълни мигачи.
Колега честно ама не схванах за какво говориш.
Доколкото електронната газ я има и на двата модела след 2000-2001ва и разликите съм ги опсиал по-нагоре.Самата електронна газ не е никакво предимство ,а напротив ограничител ,но както съм писла горе самта система за мениджмънт се различава ,а не само клапата.
Снимката на А3-ката е някаква натиочена версия със С-волан и БОСЕ ,ама такива ги няма под път и над път (както и няма много голфове Р32 които са със алуминиеви панели,а не с махагон и белеща се гума)
колега да ти кажа написаното от мен изобщо не е предназначено за теб, а за автора на темата.Отстоявай си мнението по-коректно.А относно електронната газ, имах предвид колегата madwifi който я пише като предимство за стар автомобил
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
madwifi написа:Скоро време не се бях смял толкова. Браво колега BLACKSHARK направи невероятното заключение
.
Пускали сме се с колега от работата който има Е46 320 Bi-Vanos сток, срещу моя Голф 4 ГТИ сток. На 400м БМВто изостава с 2 коли. И двата са 150 коня, само че голфа е 210Нм на 2000 оборота а БМВто е 190Нм на 3500. Колко е тежко едното и колко е тежко другото сам може да видиш.
За разходи да не говорим. Е46 си лапа като ламя а не върви толкоав, а окачването се конкурира с пасат Б5 и ако даже не е и по-скъпо. А това Е46 за 6000лв не искам да си представя в какво състояние е.
Иначе Голф 1.8Т 4motion няма. Но 4motion го има при А3 1.8Т и се води quattro, както и ТТ quattro. Там quattro-тo e същия Халдекс като голф 4motion.
така първо говоря за фейсова 46 ца която е 6 цилиндара и е 170 коня 6 цилиндара и харчи 12,5 на 100...пробвай да се драпнеш с такава. и другото което е исках да насоча колегата да несе ограничава да гледа само лагерници да погледне и за други марки...карал сам такова бмв 2 години а голфа 1..мога да преценя добре коя от двете коли си заслужава парите повече...една кола неможеш да я прецениш от един ластик, а да караш е 46 ца си е удоволствие не е нужно една кола да е 500 коня зада е хубава.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
BLACKSHARK написа:madwifi написа:Скоро време не се бях смял толкова. Браво колега BLACKSHARK направи невероятното заключение
.
Пускали сме се с колега от работата който има Е46 320 Bi-Vanos сток, срещу моя Голф 4 ГТИ сток. На 400м БМВто изостава с 2 коли. И двата са 150 коня, само че голфа е 210Нм на 2000 оборота а БМВто е 190Нм на 3500. Колко е тежко едното и колко е тежко другото сам може да видиш.
За разходи да не говорим. Е46 си лапа като ламя а не върви толкоав, а окачването се конкурира с пасат Б5 и ако даже не е и по-скъпо. А това Е46 за 6000лв не искам да си представя в какво състояние е.
Иначе Голф 1.8Т 4motion няма. Но 4motion го има при А3 1.8Т и се води quattro, както и ТТ quattro. Там quattro-тo e същия Халдекс като голф 4motion.
така първо говоря за фейсова 46 ца която е 6 цилиндара и е 170 коня 6 цилиндара и харчи 12,5 на 100...пробвай да се драпнеш с такава. и другото което е исках да насоча колегата да несе ограничава да гледа само лагерници да погледне и за други марки...карал сам такова бмв 2 години а голфа 1..мога да преценя добре коя от двете коли си заслужава парите повече...една кола неможеш да я прецениш от един ластик, а да караш е 46 ца си е удоволствие не е нужно една кола да е 500 коня зада е хубава.
Колега доста съм запознат и с фейсовата 46ица и по принцип БМВтата. Разликата на 150 коня с този 170 коня е там, че обема на двигателя е увеличен на 2.2 Този на колегата е 2.0 6 цилиндъра.
Прав си че за да е хубава една кола не е нужно да е 500 коня. Лично за мен е нужно колата да ми дава еднакво удоволствие всеки път като я карам. А тия БМВта не ми дават това удоволствие което го имам от голфа. Просто голфа е много по-пъргава кола, вътре дизайна ме кефи повече от БМВто, дълбокото рекаро е по-удобно от БМВ рекарото и още куп други неща които си ме кефят лично мен. Всеки си има мнение но и ти би се съгласил че фейсова Е46 за 6000лв няма да намериш.
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
написах 2000 засхтото се вофи 320 инацхе да 2200 е.... така но и голф хуав след 2002 година за 6000 лв няма...кой прав кой крив нека да спорим всеки си има вкус и предпочитания и гледна точка..идеяата е да насочим колегата кам коя кола да се ориентира..затова исках да кажа да поогледа и към други марки...всеки си има индивидуалност която изразява по различен начин..надявам се колегата да си намери кола която да го изразява най ясно като личност и да го радва...аз сам карал и бмв и голф и си казвам мнението за тези коли,много се подразних от изказвания от рода селски мигачи и така нататак...тук е мястоот да си споделяме и заедно да си ртешаваме проблемите с колите...селяни има и с бмв та и с голфове..колата нете прави селянин ако си селянин дори и да караш бентли пак ще си си селянин
- MK4
E46-цата е в пъти по кола от какъвто и да е Голф 4. И като усешане за скорост, и като возия, и като стъпка и като обезшуменост и т.н. Няма място за сравнение. Вече е въпрос на вкус дали ще си вземеш бързо или бавно Е46, а и въпрос на финанси.
320-ката е бавна и 2.0 и 2.2 не ми харесват като вървеж. От доста време се оглеждам за такава като втора кола която предимно брат ми ще кара и съм се спрял на 330i - най-доброто Е46 без да броиме М-модела. При леко каране харчи колкото другите 6-ци 12-13/100, а върви много добре и няма база за сравнение с 1.8Т. Пробвах такава и е по-бърза от аудито ми S3 1.8т 210 коня сток.
320-ката е бавна и 2.0 и 2.2 не ми харесват като вървеж. От доста време се оглеждам за такава като втора кола която предимно брат ми ще кара и съм се спрял на 330i - най-доброто Е46 без да броиме М-модела. При леко каране харчи колкото другите 6-ци 12-13/100, а върви много добре и няма база за сравнение с 1.8Т. Пробвах такава и е по-бърза от аудито ми S3 1.8т 210 коня сток.
- madwifi
BLACKSHARK написа:написах 2000 засхтото се вофи 320 инацхе да 2200 е.... така но и голф хуав след 2002 година за 6000 лв няма...кой прав кой крив нека да спорим всеки си има вкус и предпочитания и гледна точка..идеяата е да насочим колегата кам коя кола да се ориентира..затова исках да кажа да поогледа и към други марки...всеки си има индивидуалност която изразява по различен начин..надявам се колегата да си намери кола която да го изразява най ясно като личност и да го радва...аз сам карал и бмв и голф и си казвам мнението за тези коли,много се подразних от изказвания от рода селски мигачи и така нататак...тук е мястоот да си споделяме и заедно да си ртешаваме проблемите с колите...селяни има и с бмв та и с голфове..колата нете прави селянин ако си селянин дори и да караш бентли пак ще си си селянин
Прав си колега. Много точно изказване. Колата не определя манталитета на човека това е ясно. Да нека колегата погледне какво има на пазара и какво му харесва на него най-много.

- madwifi
MK4 написа:E46-цата е в пъти по кола от какъвто и да е Голф 4. И като усешане за скорост, и като возия, и като стъпка и като обезшуменост и т.н. Няма място за сравнение. Вече е въпрос на вкус дали ще си вземеш бързо или бавно Е46, а и въпрос на финанси.
Сега кое е повече кола и по-малко кола е въпрос на лично мнение. То тогава и Audi S4 1999г. е повече кола от БМВто което си описал. Пък се намират запазени екземпляри за горе долу същите пари. Пък да не говорим за Мерцедес S класа W220 което може да се купи за 15000лв че е повече кола от Голф 5 и 6. Въпроса в крайна сметка опира до финанси и личните нужди на човека. Ако не ми трябваше кола за четирима, бих си взел една Тойота MR2 Турбо 1994-5. Там вече усещане за скорост, и возия, и стъпка нямат и VW и BMW.
- MK4
Точно MR2 съм карал и е ужас и като возия и като усещане. Все едно караш картинг. 80 km/h в тойотата ги усещах като усещам 100-110 в Голф 4 или 130-140 в Е46 
- elementa
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги какво мислите точно за тази кола или контретно за мотора "AJL"
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Тва страшен самолет ще да еRe: golf 4 1.8t vs a3 1.8 t quattro
Извинявам се колеги понеже няколко пъти ми отхвърлиха темата можете ли да ми кажете дали всички модели Г4 гти имат шпер (лсд) диференциал?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
MK VW написа:Извинявам се колеги понеже няколко пъти ми отхвърлиха темата можете ли да ми кажете дали всички модели Г4 гти имат шпер (лсд) диференциал?
Само тези с жило на дросела.Псоле просто стават с ESP
Само тези с жило на дросела.Псоле просто стават с ESP
и на колелата почва да излиза повече мощност 
Ок.аз как да разбера дали моята го има?
Ок.аз как да разбера дали моята го има?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ако си със стария мотор със жило между педала и дроселовата клапа значи си с блокировка на диференциала(даже не знам каква е
).Също така като почват да боксуват гумите се чува едно характерно "причукване",но не винаги.Ако си пък новите мотори(2001 нататък)като почне да боксува вътре светка ена лампичка ESP и отнема от газта.Какво толкова те бърка и в двата случея не си оставен на "свободно боксуване"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”