Почти съм сигурен(98%), че няма кой да отговори, но все пак се надявам на отговор на въпроса:
Каква тежест може да поеме щората на багажника(за комби) без да се деформира?
Щото "немеца" като го хвърля в багажника и се изправя на нея, да зяпа напред.
Ако не знаете пишете долу горе кой какви есперименти(с колко килограма) е правил и е оставала здрава.
Щора Б3
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Щора Б3
..."Щото "немеца" като го хвърля в багажника и се изправя на нея, да зяпа напред"....
Кое хвърля? Какво?
А е тази щора според мен е само да закрива
То затва е щора
Кое хвърля? Какво?
А е тази щора според мен е само да закрива
То затва е щора
Ако сгъна нацяло и я оставя в релсите пак се изправя и няма никакав проблем да прескочина задните седалки. Ако не я сгъна изцяло го конторлирам по-лесно, ама се обляга на нея.
Така хем не искам да ми счупи щората, хем не искам да ме глобяват, че кучето на задната седалка е без колан и предпазна верижка
.
Така хем не искам да ми счупи щората, хем не искам да ме глобяват, че кучето на задната седалка е без колан и предпазна верижка

- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Човек!
Пиши че става въпрос да хвърляш кучето!
Аз се чудя кво хвърляш
Незнам!
Пиши че става въпрос да хвърляш кучето!
Аз се чудя кво хвърляш
Незнам!
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Не много! До 10-тина килограма, защото не щората, а релсите ще се счупят. Долната им част е здрава, но горната е тънка и едната ми е спукана, та виждам колко е тънка. Ако зверчето е на 2 и повече години (заякнало) спокойно може да я счупи с 2-3 натиска. Да ти е живо и здраво! 

vasilb написа: Да ти е живо и здраво!
Благодаря.
Думата "хвърлям" не я разбирайте буквално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
купи си BOX (кутия) за кучето.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Каква тежест може да поеме щората
Ами като кучето счупи щората,премери го колко килограма е... значи толкова може да поеме щората

Като возиш песа сваляй щората-процедура за 30секунди?!?!?отлепваш едно велкро,изнизваш прътите и готово...Какво чак килограми мериш.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Щората е доста здрава, т.е. тези железните пръчки в нея. Няма да се счупи, особено пък ако е събрана.
Но както каза колега по горе по слабато място изглежда са релсите. Все пак релсите са захвани с по 2 рапидки. Виждал съм пасат Б3 който точно зад задната седалка има мрежа.
Но както каза колега по горе по слабато място изглежда са релсите. Все пак релсите са захвани с по 2 рапидки. Виждал съм пасат Б3 който точно зад задната седалка има мрежа.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
passenger написа:Щората е доста здрава, т.е. тези железните пръчки в нея.
Ами май не е много здрава

Пръчките са алуминиеви и имам 2 закривени от буквално никакво усилие

И аз бих препоръчал мрежичка или бокс при възможност.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Каква порода е кучето, ако е немска овчарка бая зор ще види щората, Няма ли да се надупчи щората от лапите(ноктите) на кучето и на какво ще заприлича после с тези дупки и пъпки по нея. Ако си я прежалил (щората)е разбираемо да мяташ кучето назад, ама ако искаш да има фаца комбито отзад, по скоро недей да хвърляш кучето върху нея.
Колегите посочиха и други опции за озаптяване на песове по време на движение.

Колегите посочиха и други опции за озаптяване на песове по време на движение.

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
за здравина е здрава аз съм сложил едно озвучително тяло там с тегло 20-25кг. и още не се е изкривила ама тежеста е разпределена по цялата ширина.А при опъната(закрит багажник) слагам рибарските куфари да се да се возят там но те са по 10-тина кг.пак без поръжения.
- sunman1972
- Автомобил:
- Двигател:
Мойто куче беше 20-25 кила и щората издържа,ама проблема е ,че не седи мирно и я набира тогава излизат накрайниците от тръбичките и става мазало!Закрепих една по-къса верига за пода на багажника и там го закачах по време на път,щото и то искаше да кара често 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:passenger написа:Щората е доста здрава, т.е. тези железните пръчки в нея.
Ами май не е много здрава![]()
Пръчките са алуминиеви и имам 2 закривени от буквално никакво усилие
И аз бих препоръчал мрежичка или бокс при възможност.
Аз изхождам от това, че едната ми беше крива от както има колата и я свалих да я изправям и доста зор видях, затова и така предполагам. А, ако щерата е събрана, т.е. всички пръчки са почти една до друга ми изглежда трудоемка задача да се изкривят.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Не много здрава, както казват и колегите. Особено държачите, ще я счупи почти сигурно. До 10кг. съм слагал отгоре, но не ми вдъхна доверие.
За мен няй удобно е да измислиш някаква мрежа да опъваш. То това си е за кучета май, знаеш за какво говоря. Или както беше написал
колега, да го връзваш някъде на къс повод.
За мен няй удобно е да измислиш някаква мрежа да опъваш. То това си е за кучета май, знаеш за какво говоря. Или както беше написал
колега, да го връзваш някъде на къс повод.