Размразяване на замръзнали отводнители на люк?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Размразяване на замръзнали отводнители на люк?
Здравейте колеги.Уплатнението на люка ми е здраво освен на 1 място.От там си влиза леко вода и винаги се е отичала.Редовно си мия системата и няма запушено,но днес имах проблем.В Габрово времето е много гадно. 15минути виелица,15минути слънце пече.Вследствие на което не ми се ходеше нон стоп да чистя колата и проблема е на лице.Попринцип като я чистя не съм забелязал да има такова нещо,но днес какво стана.Влизам в колата,сядам и усещам как ми капе вода по главата.Поглеждам и между люка и тавана как подлизва вода.След като поизтече част от водата спря.Поразмразих люка и го отворих.Видях как е станала тапа на маркучите...Идея как да я размразя или да се надявам да се постопли 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Размразяване на замръзнали отводнители на люк?
Ами остави колата в топъл гараж. Ако няма възможност за такъв, опитай да налееш спирт я каналите за отводняване. Според мен ще има ефект.
- mupk0
- Контакти:
Колега времето днес беше добро с мене
Днес е яко слънце и от сутринта е на припек.Водата вътре се е отекла която е останала и даже колата е изсъхнала там където си намокри тавана
Вече няма да си прая своеволия и да не я чистя като има сняг....

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:

Радвам се, че не е имало усложнения

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Ако каналите за отичане са чисти, водата ще тече свободно и няма да замръзва. Имаш частично запушване. Прекарай жило (тел) докато излезе от другия край на канала, завържи му някакъв тънък платнен колан (напр. от хавлия) и издърпай обратно жилото, така че колана да премине през канала. Ще се изненадаш от изваденото.
Това се прави за всеки от четирите канала. Само подбери по-дълъг колан, за да можеш да го издъпаш обратно в случай, че заседне в мръсотията.
Това се прави за всеки от четирите канала. Само подбери по-дълъг колан, за да можеш да го издъпаш обратно в случай, че заседне в мръсотията.
- mupk0
- Контакти:
Мойте само с жило съм ги дупкал....ще се направи.Принципно досега проблеми не съм имал 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”