Нощни премеждия ...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 31 юли 2006 9:37

One написа:
Li4o написа: ...И именно нарушителят е този, който прави своя избор дали да стане участник или не в една корупционна схема....

аааа без такива,
искате да ме убедите, че катаджията от немай къде смо и само за да ни направи кефа взема пари и си затваря очите , вместо да вземе книжката на идиота ли ?????????
айде моля ви се, много за елементарни ни вземате

Не бе - полицията е виновна за всичко - спи спокойно...

wotson
Автомобил: vw touran
Двигател: BKD 2006
Контакти:

Мнениеот wotson » Пон 31 юли 2006 9:38

One написа:аааа без такива,
искате да ме убедите, че катаджията от немай къде смо и само за да ни направи кефа взема пари и си затваря очите , вместо да вземе книжката на идиота ли ?????????
айде моля ви се, много за елементарни ни вземате

като те спрет тебе с превишена скорост няколко пути друга песен ще запееш ще давасх мило и драго само и сано да успеесх да по4ерпиш и да се разминеш с акта :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 9:38

Li4o написа: Не бе - полицията е виновна за всичко - спи спокойно...

КАТ е виновна за всичко :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 31 юли 2006 9:42

One написа:
Li4o написа:
imedarov написа:Другото е да се премахне практиката да се показват всякакви служебни карти ......

Това пък каква връзка има с ПТП-тата....

има , разбира се, колко полицаи от висотата на службата си избиха сумати хора, да не кажем и цели семейства, щот дори и да го спрат пиян -залян като колеги знае , че ще се оправят ?????
Ще напиша и аз няколко реда.Значи вече доста "колеги"не рискуват да прикриват "алкохол" и са прави според мен,така че за оправяне забрави.Второ имаше една прослувута заповед на бившия министър според която за 0.6 промила си отиваш от работа дисциплинарно-незнам дали това си го прочел някъде.Трябва да се замислиш какво рискува един полицай който е пил три бири и го хванат с 0.6-0.7 промила и един водач със същите показания на алкохол в кръвта.Има и още нещо.При ПТП с учасник в него служител задължителна се изпраща за даване на кръвна проба без значение от това дали е виновен или не.Така че не изкарвай полицаите дебили при всиките тези заповеди да карат пияни-заляни.Може да има единични случаи но тогава последствията за тях ще са по-тежки отколкото за тебе.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 9:42

wotson написа: като те спрет тебе с превишена скорост няколко пути друга песен ще запееш ще давасх мило и драго само и сано да успеесх да по4ерпиш и да се разминеш с акта :wink:

като ме спрат мен за превишена скорост , и ако наистина съм е превишил , и ме попитат "и са ко ша праим" , като им кажа каквото се полага знаиш ли как ме гледат в ръцете - и като кажа, нали акт се пише - пишете - знаеш ли как ме гледат ??? аз през живота си един лев не съм им давал няма и да дам, съдил съм ги когато неправомерно са изкали да се гаврят с мен и пак ще гъи съдя ......Абсолютно съм чист пред съвеста си и затова няма да спра да казвам : КАТ са корумпирани и затова са всичките проблеми .

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 31 юли 2006 9:46

One написа:
wotson написа: като те спрет тебе с превишена скорост няколко пути друга песен ще запееш ще давасх мило и драго само и сано да успеесх да по4ерпиш и да се разминеш с акта :wink:

като ме спрат мен за превишена скорост , и ако наистина съм е превишил , и ме попитат "и са ко ша праим" , като им кажа каквото се полага знаиш ли как ме гледат в ръцете - и като кажа, нали акт се пише - пишете - знаеш ли как ме гледат ??? аз през живота си един лев не съм им давал няма и да дам, съдил съм ги когато неправомерно са изкали да се гаврят с мен и пак ще гъи съдя ......Абсолютно съм чист пред съвеста си и затова няма да спра да казвам : КАТ са корумпирани и затова са всичките проблеми .
СВЕТЕЦ. :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 9:49

angel.1 написа: СВЕТЕЦ. :lol:

айде нема нужда
само съм на мнение, че ако половина от кат си гледат работата, както се полага, половината от идиотите ще изчезнат от пътищата...

wotson
Контакти:

Мнениеот wotson » Пон 31 юли 2006 9:53

One написа:

ти наистина неси виждал водач да се моли в бутвалния смисал.
а и преедлагането на подкуп су6то е подсъдимо така колкото са виновни КАТ толкова са виновни и водачите на МПС

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пон 31 юли 2006 9:53

Естествено, че всички са виновни, но нали се сещате, че като знаеш, че можеш да се измъкнеш положението е съвсем различно.

Ето пример от онази нощ:
Аз лично никога не съм видял полицаи да спират някой с мотор, затова, че втория човек е без каска. А това е в 90% от случаите.

Ако момичето беше с каска, щеше да се отърве с мозъчно сътресение + допълнителни травми. Но след полет от 10 метра да срещнеш асфалта с глава - нямаш шанс.

Естествено, че момчето с мотора е виновен. Най-малкото защото е качил някой без каска. Незнам дали е карал с превишена скорост. Но ако КАТ налагаха глоби всеки ден затова, че возиш някой без каска, или ще спазваш закона, или ще останеш без книжка.

Все пак те са на работа, да съблюдават спазването на закона. По презумция се предполага, че трябва да отказват подкупи!!

wotson
Контакти:

Мнениеот wotson » Пон 31 юли 2006 9:54

One написа:
angel.1 написа: СВЕТЕЦ. :lol:

айде нема нужда
само съм на мнение, че ако половина от кат си гледат работата, както се полага, половината от идиотите ще изчезнат от пътищата...

това няма спор ако няма корупция 2/3 то шофиорите 6те са без книжки наи ве4е таксиметровите шофиори

wotson
Контакти:

Мнениеот wotson » Пон 31 юли 2006 9:57

luciuz написа:Естествено, че всички са виновни, но нали се сещате, че като знаеш, че можеш да се измъкнеш положението е съвсем различно.

Ето пример от онази нощ:
Аз лично никога не съм видял полицаи да спират някой с мотор, затова, че втория човек е без каска. А това е в 90% от случаите.

Ако момичето беше с каска, щеше да се отърве с мозъчно сътресение + допълнителни травми. Но след полет от 10 метра да срещнеш асфалта с глава - нямаш шанс.

Естествено, че момчето с мотора е виновен. Най-малкото защото е качил някой без каска. Незнам дали е карал с превишена скорост. Но ако КАТ налагаха глоби всеки ден затова, че возиш някой без каска, или ще спазваш закона, или ще останеш без книжка.

Все пак те са на работа, да съблюдават спазването на закона. По презумция се предполага, че трябва да отказват подкупи!!

ами няма как да видиш 99,9% от мотористите не спират като се ползват от правото 4е са бурзи със скрити номера и никои неси прави труда да ги гони
нека си чупи главата и на него6те му опъват ленти :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 10:00

wotson написа: това няма спор ако няма корупция 2/3 то шофиорите 6те са без книжки наи ве4е таксиметровите шофиори

нека бе колега, нека сами си изядат хляба- таксиметровите, а и не само те , ами и шоферите на тежки камиони и автобуси - т.нар професионалисти

нека се молят на кат другите, на колене ще лазят и ръце ще им целуват да ги пуснат и този път....и така до безкрай - докато от кат вземат! спрат ли да вземат обаче и да арестуват, тези дето предлгат , може и да спре войната по пътищата.

a и как бихте коментирали последната нарочна проверка с подставени лица, която показа трагичноста в редицита на кат при вземане на рушвети , и проверката за лоялност, направена - пак с трагични резултати ???

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 31 юли 2006 11:02

One написа:
a и как бихте коментирали последната нарочна проверка с подставени лица, която показа трагичноста в редицита на кат при вземане на рушвети , и проверката за лоялност, направена - пак с трагични резултати ???

МВР поне има волята да прави такива проверки за разлика от много други институции...............

Как бихте коментирали случая с данъчния инспектор поискал милион и половина лева подкуп.......:)

vasstop написа:Не съм съгласен с Li4o!
Трябва да се запитаме - каква е функцията на КАТ? Според мен не е да се крият зад ъгъла и да те чакат да направиш нарушение, за да те глобят после или да си търсят нещо, а е да предотвратяват тези нарушения.

Кажи според теб как да ги предотвратяват....с по-сериозен контрол ли...тогава пак ще има недоволни и то повече....
Не е ли по-лесно всеки сам да си направи равносметка как кара и дали спазва правилата - много по-лесно е...

П.С.
One написа:КАТ е виновна за всичко...

Кажи на некой Админ да ти го напише над аватара - да се успокоиш и да спреш да го повтаряш през два поста... :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 11:46

Li4o написа: Кажи на некой Админ да ти го напише над аватара - да се успокоиш и да спреш да го повтаряш през два поста... :lol:

виж сега Li4o, аз няма да се примиря и меннието няма да си променя докато това е факт - корупцията в кат
и няма да спра да го повтарям във всеки пост по такава тема докато това е факт -корупцията в кат, и нищо няма да ме спре докато това е факт -корупцията в кат.
Може и музика да измился по натам и песничка да ти направя :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 31 юли 2006 11:49

Спора е безсмислен. Топлата вода е открита отдавна. И двете страни са виновни - както КАТ, така и водачите.

Гледам как са решени проблемите в нормалните държави - там КАТ не спира за превишена скорост, а работата им е да осигоряват безупасни условия на пътя. За скороста и светофарите има камери. Глобите са солени и няма корупция, защото снимките се правят автоматично. Всеки сам избира как да кара. Имам познат "гъзар" който плаща по 1500 евро на месец голби за превишена скорост, имам и познати "негъзари" които карат точно със 120 на магистралите.
Виждал съм многократно при рисков очастък на пътя (дупка, аварирало МПС, и т.н.) полицейски коли в аварийната лента с пуснати буркани предупреждават един-два километра предварително, че има нещо на пътя! Има светещи табели по всички магистрали на които се дава информация за трафика от рода "Ако караш с 97 км/ч няма да настигнеш задръстването на 40км пред теб"!
Градското движение е така отганизирано, че не позволява да караш с повече от 50, дори и да си мераклия! Всички светофари са интелигентни - демек дават повече зелено на в момента натоварения маршрут и не ти се налага да дремеш на червено, а по останалите 3 пътя да няма пукната кола! Да не говорим за състоянието на пътищата - нашето е супер окаяно! За първи път като пътувах "навън" се самонадъхвах преди полета, карайки по магистрала "Тракия" - "Не всичко е кофти в БГ, ето каква хубава магистрала имаме ..." Ей такива неща си мислех. Като слязох от самолета в Амстердам, всъщност разбрах, че сме СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАЗАД!

И сме назад, не защото хората тук са по-кофти! Там 95% от хората са по-големи кретени от тук! Пълно е с боклуци и т.н. измет. 50% от населението на Холандия е от нехоландци - араби, турци, бразилци, руснаци, албанци и т.н. Просто там организацията на живота, правилата и контрола на спазването им е перфектен!

Така е организирано всичко, че не ти се оставя свободна възможност да направиш грешка.

Ето един пример - строи се нова улица в града. Представлява ЕДНО платно. Всички коли се движат в редица една зад друга. Неможе да изпреварваш, неможе да караш бързо. 200 метра преди крастовището пътя става с три платна и всеки се престроява за където е - ляво, дясно и направо. Светофарите за всяка една посока са отделни, така че не минава номера, да се наредя в лявата лента, а да мина направо (отсреща пътя е 1 платно и неможе да се шмугнеш, дори и да го направиш). Това се нарича организация на движението. Хората имат огромни институти които се занимават с това как да променят организацията на движение за да намалят ПТП-тата по улиците.

Тук катаджиите стоят скрити в храстите и дебнат за превишена скорост - това е ежедневието.
При специализирани акции проверяват за светлини и т.н. действия пак основно насочени срещу водачите!

Състоянието на автопарка е плачевен - преглед се минава само по документи навсякъде (или почти) - някой да прави нещо по въпроса?
Навън за избила ражда по веждата неможеш да минеш преглед :idea:

Никаде по света не разчитат на съвестта на гражданите, а на контрола - затова масово има камери и т.н. техники, защото и там, ако има възможност, човек ще бутне на ченгето.

Абе много сме назад, колеги :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”