Избор на бензинов двигател
Избор на бензинов двигател
Здравейте колеги,обмислям покупка на Бора и ме интересува кой бензинов двигател е по-добър 1.8, 2.0 или 2.3 и дали може да му се сложи газова уредба.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Избор на бензинов двигател
1.8 Т .Има доста теми - в една бях пускал и характеристики на моторите с графики.
Rabbit_TDI написа:1.8 Т .Има доста теми - в една бях пускал и характеристики на моторите с графики.
Аз Бора с 1.8Т да се продава не съм виждал, интересуват ме другите мотори.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Колега, това че не си виждал Бора 1.8Т не означава че няма и че не се продава. На всички мотори които си писал може да се сложи газов инжекцион. Само за 2.3 мотора е по-скъп заради единия цилиндър в повече. Ако искаш евтин мотор за подръжка вземи си 2.0 Това е възможно най-стария като технология мотор и се е доказал като доста успешен. 8 клапана на цилиндър и 115 коня. Ако искаш нещо малко по-еластично си вземи 1.8 който е 125 коня.
Сигурно има 1.8Т, но аз не съм видял да се продава ако знаеш къде има кажи.
Интересува ме по-скоро кой е по-добър от двата 2.3 или 1.8
Интересува ме по-скоро кой е по-добър от двата 2.3 или 1.8
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
madwifi написа: Ако искаш евтин мотор за подръжка вземи си 2.0 Това е възможно най-стария като технология мотор и се е доказал като доста успешен. 8 клапана на цилиндър и 115 коня.
Грешка. 2.0 за модела е двигател, който има общо със старите 2.0 точно толкова, колкото и 1.8 125 с 1.8 112. Нито блока му е чугунен, нито главата е същата. Храненето е друго, паленето ....
Автора на темата да уточни какви са изискванията му към колата. Сприхав шофьор ли е, къде ще кара повече - градско, извън, може ли да си позволи скъпа подръжка ... ей такива ми ти едни работи.
pedalchobaba написа:madwifi написа: Ако искаш евтин мотор за подръжка вземи си 2.0 Това е възможно най-стария като технология мотор и се е доказал като доста успешен. 8 клапана на цилиндър и 115 коня.
Грешка. 2.0 за модела е двигател, който има общо със старите 2.0 точно толкова, колкото и 1.8 125 с 1.8 112.
Автора на темата да уточни какви са изискванията му към колата. Сприхав шофьор ли е, къде ще кара повече - градско, извън, може ли да си позволи скъпа подръжка ... ей такива ми ти едни работи.
Искам да е по-динамична,с не много скъпа подръжка.
Добър ли е 2.3 мотора?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
2.3 вади страшен звук.
pedalchobaba написа:2.3 вади страшен звук.
Звука е добре,а вървенето и разхода как са?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=187572&start=0&hilit=%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0
Прочети тука първо и си търси по-запазения автомобил. 1.8 за мен е много приятен мотор и ако не е на половин милион километра разходът му хич не е голям, пък можеш и газ да сложиш. 2.3 е също много приятен за шофиране, поддръжката му е малко по-скъпа. 2.0 няма нищо общо с 2Е двигателя при Г3, общото е само обема и мощността. Въпреки това и този двигател е здрав и относително безпроблемен.
Ако искаш евтина поддръжка, тогава може и АКЛ да търсиш. Той върви учудващо добре като за 1.6, но голямото му слабо място е скоростната кутия, освен ако не е след 2002-ра. За сметка на това е с евтин данък.
Аз минах по твоя път преди няколко месеца, търсех 1.8 или 2.0, обаче в крайна сметка намерих изключително запазен АКЛ, който ме грабна и така... вече няколко месеца никакви грижи, освен първоначалното обслужване и едни втулки на стартера. Не искам да ти пробутвам това, което аз съм купил, просто отбелязвам, че ако не намериш запазен експонат с по-голям двигател и 1.6 АКЛ не е лоша алтернатива.
Прочети тука първо и си търси по-запазения автомобил. 1.8 за мен е много приятен мотор и ако не е на половин милион километра разходът му хич не е голям, пък можеш и газ да сложиш. 2.3 е също много приятен за шофиране, поддръжката му е малко по-скъпа. 2.0 няма нищо общо с 2Е двигателя при Г3, общото е само обема и мощността. Въпреки това и този двигател е здрав и относително безпроблемен.
Ако искаш евтина поддръжка, тогава може и АКЛ да търсиш. Той върви учудващо добре като за 1.6, но голямото му слабо място е скоростната кутия, освен ако не е след 2002-ра. За сметка на това е с евтин данък.
Аз минах по твоя път преди няколко месеца, търсех 1.8 или 2.0, обаче в крайна сметка намерих изключително запазен АКЛ, който ме грабна и така... вече няколко месеца никакви грижи, освен първоначалното обслужване и едни втулки на стартера. Не искам да ти пробутвам това, което аз съм купил, просто отбелязвам, че ако не намериш запазен експонат с по-голям двигател и 1.6 АКЛ не е лоша алтернатива.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
1.8Т е мнодо добър компромис между вървене и разхода на гориво за разлика от 2.3. Лошото е че европейска бора 1.8Т е изключителна рядкост. От време на време някоя американка изскача.
Ако не се намери VW Bora с 1.8Т, от по-горе изброените двигатели бих избрал 1.8.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Защо мислиш, че 1.8, 125 върви повече от 2.0?
Конете ли му гледаш? Това не е определящо.
Сигурно ти харесва, че е двувалка и ако е от по-новите е с демпферен маховик?
Или може би, че трябва да го вкараш в обороти за да тръгне.
Конете ли му гледаш? Това не е определящо.
Сигурно ти харесва, че е двувалка и ако е от по-новите е с демпферен маховик?
Или може би, че трябва да го вкараш в обороти за да тръгне.
- BS
- Автомобил: A6
- Двигател: BAU
- Контакти:
Правили сме такива опити, и смея да твърдя, че Голф 4 с 1.8 двигател, е по-бързо от 2.0, минава си го с половин/една кола преднина, а вече за дълъг път на дълги разстояния незная.
Същия опит сме правили и 1.8 с 1.6SR там няма смисъл да коментирам, то се знае (макар, че в темата не се коментира този двигател 1.6).
ПП: не си мислете, че Голф 4 с двигател 1.8 е толкова бавен и тромав, макар и без турбо да е
Същия опит сме правили и 1.8 с 1.6SR там няма смисъл да коментирам, то се знае (макар, че в темата не се коментира този двигател 1.6).
ПП: не си мислете, че Голф 4 с двигател 1.8 е толкова бавен и тромав, макар и без турбо да е

-
- Автомобил:
- Двигател:
при бората 1.8 125кс мисля че върви 4x4 затова ако не ти трябва се насочи към 2.0 115кс или 2.3 150кс аз съм за 2.0
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”