Глупав търгаш

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Глупав търгаш

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 11:47

Преди малко имах телефонен разговор с продавача на ЦЪК , понеже проявявам интерес към автомобила, при което търгаша освен, че не знаеше какво продава, не бе запознат с екстрите на колата, не можа да каже адекватна дума за състоянието на колата, на въпроса до колко са реални километрите ми каза-"Щом това съм написал, значи са толкова. ", ами за капак когато му казах, че преди да я огледам искам да знам дали има смисъл, той ми каза-"Ма ти тука да ми критикуваш колата ли се обаждаш?!?" и мe отбичи mhihi

Последна промяна от apa6o на Пет 11 мар 2011 12:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глупав търгаш

Мнениеот Barboukov » Пет 11 мар 2011 12:03

:063:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 мар 2011 12:09

На мен повечето от продавачите по автокъщите са ми направи лошо впечатление с държанието си в голям процент. Не казам и че няма коректни и любезни, но са доста малко. Сприхави са, вадиш им думите с ченгел, като започнеш да отбелязваш ВИДИМИ забележки започват да се нервят, да не говорим ако пък констатираш нещо, че чука, трака. Последно с един стана много интересна случката, когато мой авер му заяви, че тракането е от скоростната кутия на Фиат Мареа-та, която гледахме за братовчед ми. Продавачът чак започна да обижда, само дето не напсува момчето. Докато има и хора, които не гледат какво купуват ще има и такива търговци, иначе ще умрат от глад с бараките, които се опитват да ти пробутат mhihi Ако мога да обобщя с едно изречение - повечето от търговците си пикаят на хляба, само че са толкоз глупави, че не могат да го разберат.

Последна промяна от stefan4o на Пет 11 мар 2011 12:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stigaawee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stigaawee » Пет 11 мар 2011 12:10

Аман от прости хора и аз съм попадал на такива но няма какво да се чудим то всеки втори е такъв.Дано колега намериш някой по свестен :drunk

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 12:18

По интересното е, че има още една подобна кола в мобилето, която е в Дупница и се оказа, че дупнишкия търгаш си разбира от работата-сравнително културен, не се впусна в особени лъжи, а на неудобните въпроси остговаряше с "Не знам." Може и скоро да се разходя натам, ама още си спомням със страшен смях как един приятел уж от познат търгаш си купи кола, която после с гордост ми показа, а аз на него му показах, че цялата и лява страна от край до край е преобоядисвана и колата сигурно е след ПТП...
Така че ще си пробвам късмета, ако ли не, след няколко месеца ще си опаковам куфара към Джърманито с едно приятелче с платформа и каквото сабя покаже :wink:

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пет 11 мар 2011 12:23

това алди много върви и не презнава голфовете по магистралата освен ако не са с турбина. макс. ск от 270 км в час. колега гледам , че си се насочил към бърза кола , но и гори много. продавача знае какво продава и скоро време ще я продаде на някой маниак на скоростите. mhihi

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 11 мар 2011 12:23

Barboukov написа::063:

+1
П.П. Преди по-малко от месец един колега купи на сина си голВ 4. Онзи ден ми разправяше как стъклото на огледалото паднало и отдолу се показало оригиналното огледало, напукано естествено. Оказало се, че "коректните" продавачи са залепили второ стъкло върху напуканото с двойно лепящо тиксо...
моето лично мнение, е че винаги е по-добре да ходиш да гледаш(и евентуално купиш) само коли, които се продават от частни лица, 'щото по автосалоните са death

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 мар 2011 12:25

Колега, към тоя тип кола, който си показал в първия си пост ли си се насочил? Или просто тая ти попадна в полезрението? Ако търсиш нещо подобно, а имаш познат в немско по-добре го помоли да ти съдейства там ще си улесниш много живота, щото баща ми преди 4 години отиде за ФВ Шаран, а се върна с Пассат Б5.5 комби :Mr Green Fun

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 11 мар 2011 12:26

gollf_fff. написа:това алди много върви и не презнава голфовете по магистралата освен ако не са с турбина. макс. ск от 270 км в час. колега гледам , че си се насочил към бърза кола , но и гори много. продавача знае какво продава и скоро време ще я продаде на някой маниак на скоростите. mhihi

Скоро,скоро, ама не се знае!Не се знае и дали е добра колата!Автомобила не е продаден вече няколко месеца!Имай те и това в предвид!

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пет 11 мар 2011 12:29

gollf_fff. написа:това алди много върви и не презнава голфовете по магистралата освен ако не са с турбина. макс. ск от 270 км в час. колега гледам , че си се насочил към бърза кола , но и гори много. продавача знае какво продава и скоро време ще я продаде на някой маниак на скоростите. mhihi

Айде ми обясни как знае какво продава, нищо лично към теб, ама на въпроса ми дали колата е с обикновени седалки, а не спортни (Рекаро), ми бе отговорено, че това не е РС4, а само С4, също така пича най-хубаво ми обясни как от Ауди били чипосали колата :063: Не искам и да коментирам, как пича не бе запознат с механиката на модела като цяло... Или според теб кола, дето поддръжката и е на пари като на 2 нормални най-малко, трябва да си я купя ей така понеже твърдиш, че човека знае какво продава :?:
Ако си гледал колата би ли споделил нещо за нея, щото моя интерес си седи, само впечатлението е лошо :wink:

ПП А точно за Ауди С4 Б5 съм събрал всякаква възможна информация, говорил съм със
собственици на такива коли и какво ли не и, повярвай ми, понаучил съм 1-2 неща за 2 години събиране на инфо :да:

k_garchev написа:Скоро,скоро, ама не се знае!Не се знае и дали е добра колата!Автомобила не е продаден вече няколко месеца!Имай те и това в предвид!

Колата съм я видял още от първото и излизане в мобиле, тогава беше и с друга цена :wink: Но просто няма как да стане да дам около 42 минимални работни заплати-тоест пари дето средностатистическия българин събира около 3-4 години, на човек дето си няма и понятие какво продава, щото не искам мен да ме боли после главата като се ръся с хилядарки по сервизите за да направя от един гробник кола :да:

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пет 11 мар 2011 12:39

k_garchev написа:

Скоро,скоро, ама не се знае!Не се знае и дали е добра колата!Автомобила не е продаден вече няколко месеца!Имай те и това в предвид!

аз напримерно бих си взел същия модел с 270к.с. защото този има чипче за 20-30 коня отгоре май :screwy то и дават 270км заводско а сигурно с това чипче ще трябва да е с 20км повече ,което ще рече , че ще пълни километража или ще дърпа от ниските повече. явно има нещо неясно.
аз бих си взел S4рито с 270то конски сили. :screwy

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пет 11 мар 2011 12:49

едно да се знае ако взимаш кола за спортно каране разходите по ремонти и горива са доста. но ако си взимаш кола за всекидневно каране е друго нещо.
ако си от хората които незнаят или не могат да направят избора си това е друг въпрос. това ако го вземеш и да го караш за всекидневка сигурно гори 20л на 100 км , така , че после да не ревете.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 мар 2011 12:55

gollf_fff. написа:
k_garchev написа:

аз напримерно бих си взел същия модел с 270к.с. защото този има чипче за 20-30 коня отгоре май :screwy то и дават 270км заводско а сигурно с това чипче ще трябва да е с 20км повече ,което ще рече , че ще пълни километража или ще дърпа от ниските повече. явно има нещо неясно.

Значи по твоята логика, колега, тая кола с 20 коня отгоре трябва да има вМакс - 20 км/ч отгоре, така ли? Малко ти е неточна сметката според мен mhihi

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пет 11 мар 2011 13:02

stefan4o написа:
gollf_fff. написа:
k_garchev написа:

Значи по твоята логика, колега, тая кола с 20 коня отгоре трябва да има вМакс - 20 км/ч отгоре, така ли? Малко ти е неточна сметката според мен mhihi

не точно ,но примерно ще дърпа от ниските повече. :beer зависи и как е програмиран самия чип.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 11 мар 2011 13:11

apa6o написа:Преди малко имах телефонен разговор с продавача ...

добре де, кажи ми какво си очаквал да ти каже :shock
ми той може да я изкара на приказки, че е по-добра и запазена от чисто нова...
и що за въпрос- километрите реални ли са??? какъв отговор очакваш :screwy

отиваш,гледаш, караш в серивиз проверяват всичко и така... разговор на тема състояние на колата със продавача е напълно излишен. С приказки тия неща не стават...
без да ми се сърдиш, ама с този подход провокираш подобни отговори...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”