Катализатор
Катализатор
Колеги имам следния въпрос. Вчера си купих гърне от тези, които уж са спорти ! Сложих го, но не се чу звука който очаквах, оказа се че имам катализатор, за който не знам ! Сега ще трябва да го махна, защото той и без това е запушен ! Проблема обаче е там, че дачика на ламда сонтата е закачен там някаде и мангала който ми слага гърнето каза, че трябвало да се отреже катализатора, на негово място да се сложи тръба и в нея да се сложи тоя дачик. Някой ако е правил тази процедура, ще моля да каже как стоят нещата. Има ли вероятност да се прецака сондата и т.н. Също така ми се спомена цена от порядъка на 60 лв. !!!, което ми се вижда много за това ! Благодаря.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Лошото като сменяш гарнетата е че ги прават само мангали което естествено могат ти прецакат нещо.С сондата тряяя вниметелно че после ядове ще береш.Що не ти го свали(ако е на скоби)да ти го изтърбуши с ено желязо да изпада отвътре керамиката и пак да го закачи.Иска ти тия пари щото ша ти сложи гарне на катализатора.И ако иска да ти земе стария катализатор не му го даваи щото има места дето ти зимат стария а ти слагат нов за без пари!Аз бих предпочел да си хода с изтърбушен катализатор щото ламарината на ФВ е почти вечна а новото гарне ще прогние за 2 години.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Ksdx986 написа:Е аз още не съм го направил, затова питам как стоят нещата.
Колега, моя съвет е да си сложиш резонатор, а не тръба.
На мен миналата седмица ми сложиха тръба и звука е ужасен просто, дрънчи като моторна резачка. В м комплект примерно за тия пари , които са ти обяваили ще ти сложат резонатор + преместване на ламбда сондата.
При мен е заминало и средното гърне де, а задното е право спортно /суоер спринт/ и реално вече нямам никакво заглушаване по цялата ауспухова система и пука трещи - абе некъв ужас е.
Сега ще търся средно гърне и ще сложа и резонатор.
Успех!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”