Проблем с волана ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
JamesonGB
Автомобил:
Двигател:

Проблем с волана ?

Мнениеот JamesonGB » Съб 12 мар 2011 1:48

Рязко (в рамките на 3-4 дена) ми спадна чувсвителността на волана. Количката си има хидравлика и по принцип като чукна лекичко волана и си правя завой 90 градуса а сега въртя като гламав. Волана е отпуснат и се върти сравнително ЛЕСНО, да не казвам че последния път (май)отказа да завие за 1/5та оборот на волана. Свободният му ход се е увеличил също ... Маслата са ми за смяна по принцип, но като не разбирам толкова от автомобилна техника и незнам дали може да е от тях. А дали е от хидравликата нещо ? моля отговорете, че много ми стана вече :bishop :bishop

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с волана ?

Мнениеот moimoimoi » Съб 12 мар 2011 10:38

между кормилния прът на волана и хидравличната рейка има каре
то съответно се стяга с 2 болта по един от всяка страна-виж данеби да е разхлабен болта ,ако трябва го стегни
карето е зад педалите
карето е на шлици-завърти волана и виж да не би да са превъртяли scare
имах такъв случай след смяна на рейка,майсторите не стегнали добре и луфта ставаше все по голям и по голям и един ден волана просто взе да се върти свободно а гумите не се движат.....добре че беше на един паркинг при лека маневра,не ми се мисли ако беше с 80-90 км/ч :horror:

JamesonGB
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с волана ?

Мнениеот JamesonGB » Съб 12 мар 2011 13:52

Ще обьрна внимание на това да ... И освен това когато завивам волана стьржи накьде но кьде точно незнам (сигурно в следствие на това разхлабване) Дали това не е от маслата ? И кое масло по точно на хидравликата ли :oops:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”