Диференциал автоматични скорости В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Диференциал автоматични скорости В3

Мнениеот ivchoto » Чет 03 мар 2011 17:40

Колеги последната седмица изчетох всичко което търсачката намери,но не намерих нищо за моя проблем.Та да започна от по далече.Миналата седмица нещо взе да трака отпред и отдолу все едно има закачено желязо на полуоската и удря в купето.След като два дена ми отекоха очите от четене по темите се разбра,че е вътрешно каре.Така дойде ред на майстора,и двамата я разколачихме набързо,но като сваляхме полуоските видях че на диференциала има луфт и то доста scare .Търсихме пробка за да проверим дали има масло въобще,макар че не беше омаслено около изходите за полуоските,но не намерихме.След като сменихме двете вътрешни карета и я пробвах се чува виене и някакво стържене,което е много глухо,но го усещам.Тропането изчезна.Не са лагерите нито отпред,нито отзад.Ако някой знае нещо по въпроса :bowdown нека да каже ,а също и за смяна на лагерите ако имате информация:цена и лесно ли се сменят.Пасата е В3 2.0 2Е мотор '91 година,автоматик.Предварително благодаря на всички които ще се отзовете. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Re: Диференциал автоматични скорости В3

Мнениеот bnvp » Съб 12 мар 2011 16:17

Кода на скоростната кутия предполагам, че трябва да е 096. Пробката за маслото на диференциала трябва да е същност жилото на километража
dif fluid.JPG

Потребителски аватар
ivchoto

Мнениеот ivchoto » Съб 12 мар 2011 17:40

Коллега благодаря за отговора,но моето табло е дигитално и нямам жило.Но все пак трябва отнякаде да се проверява :screwy .

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 12 мар 2011 18:20

Не съм 100% сигурен, ама и при теб трябва да го има това само че, вместо жило отгоре има букса с кабели, но пак си се развива от скоростите и е същото в долния край.

Потребителски аватар
ivchoto

Мнениеот ivchoto » Съб 12 мар 2011 19:26

Мерси колега утре ще го търся това нещо,дано да е там. :bishop

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Съб 12 мар 2011 21:30

Колега не знам за лагерите ама аз сменях семерингите на изходните валове на деференциала и да ти кажа не е чак зор.Сам за около 3 часа ама с подходящ инструмент.И си трябва да ти кажа.А за шума мога да ти кажа, че моя си виеше като го взех, карах го около 100 хил.км. , миналата седмица го продадох и шума ни спира ни се увеличава .Това ме кара да мисля, че са корави.Наливай пълна синтетика и карай.Събира около 700-800мл.

Потребителски аватар
ivchoto

Мнениеот ivchoto » Пон 14 мар 2011 19:34

Колеги благодаря на всички които се отзоваха.Масло в диференциала има,и наистина от там се мери.Сега остана проблема с лагерите,но за тази цел си закупих това:http://auto-book.bg/components/com_virtuemart/shop_image/product/VW_Passat________4cb80111e0f0c.jpg .Смятам да си сваля сам скоростите и да си сменя лагерите и семерингите на диференциала.Ако намеря кой да снима ще посна някоя и друга снимчица,а може и тема за направи си сам да стане ,само да не се :drinking: майстора :Mr Green Fun !!!!!!!!!!!

Върни се в “Passat”