Топла работи страно
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
Топла работи страно
Колата от известно време започна да ми прави проблеми като загрее няма мощност и започва да работи все едно на 2-3 цилиндара и тресе цялата та като изкючим термодатчика започва да работи по нормално и взех и го смених да обаче пак същата работа след което взех още 1 данеби парвия да е някое менте и уви пак си прави тия номера та се питам вазможно ли е компа. да е направил грешки и от това да се базика защото не го прави винаги вчера например си работише нормално макар и загряла е като я изгасих и запалих на ново пак почна. Колата е Golf 3 2e двигател. Благодаря предварително.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Топла работи страно
провери и кабелите на свещите... имах същия проблем на друга кола и се оказа че единия кабел беше прекъснал....
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Кое се скапва в тая кола на топло....холов датчик, бобина или ламбда сонда да подава простотии. Аз за тея неща си мисля, колега. Инак, тоя компютър се затрива от махане на клема, опитай и така. Но белята ще се върне.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
Кабелите са читави другото което е бях махнал клемата за 12ч. и на 2-3 паленета пак почна да го прави тоя номер а интересното е, че без тоя термодатчик си работи добре а вече сменям 3-ти за 2 дена
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
не утре ще проверя и нея а днес почна да мени оборотити да варира от 10-1000 и гасне постояно от ден на ден по зле става

- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
колеги бобината не е смених с друга от един приятел на ECU-не показа нищо и започва да намирисва на датчик на хол
Когато естудена сместа е богата и за това не виждаш проблеми.Когато згрее и сместа стане "нормална" и започне да тресе и да мени оборотите,това значи ,че сместа в този момент е бедна(смуче въздух)При студен двигател не го виждаш защото се компенсира от богатата смес.Затова когато извадиш темп.датчик малко се пооправя(като не го види компютъра обогатява сместа по дефолт).Провери всички вакууми,гарнитура всмк. колектор,изход за сервото,"о" пръстени на дюзите,маркучи на картерните газове,всмук.маншон,всичко след дебитомера.Други по-малко вероятни причини са ТПС,клапан за ргулиране на празния ход,дбитомер,налягане на горивото и други.Смятам че не е от датчика на хол.В един сервиз тези проверки траят около 2 часа,а и моге да се наблюдава сместа изапалителната уредба директно.И няма да купуваш и сменяш излишни неща на поразия.Успех!П.С.Трябва да се види и ламбдата,какво показва.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
проблема с изгасването и побъркването на оборомера е решен проблема беше в холовия дачик импусния кабел се беше протъркал но проблема с тресенето остана. Утре ще проверя и тези работи колега,че днес изпукахме от студ а и един приятел ми каза, че проблема е явно в сместа утре се зафащам с това
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
колеги искам да попитам това за какво служи, че мойто май не работи
кам него влиза един маркуч за бензина
- bobocamaro
- R.I.P
Това е петата, стартова дюза. Лесно ли пали колата студена? 

- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
да за палене няма проблем колега и топла и студена но при загрял двигател при подаване на газ тресе цялата и няма мощност все едно се дави или не и достига. Някой ако може да ми препорача майстор от пазарджишния регион че незнам вече къде да я карам.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е решен най после оказа се, че дебитометара е давал инфо. на компа, че е -7 градуса и колата е правила супер богата смес поне така каза майстора а някой може ли да ми каже компа от къде взима тая информация, че не ми се вярва да е от дебитомера
- bobocamaro
- R.I.P
На входа на дебитомера има един малък термистор, IAT sensor мисля се водеше в Autodata. От там се взима този сигнал.
А как решихте проблема?
А как решихте проблема?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”