reno megane или golf 4?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Re: reno megane или golf 4?

Мнениеот itan75 » Пет 11 мар 2011 22:07

Лично аз не знам да е създавам по недомислен мотор от този :evil: .Много клапани се слагат по принцип ако мотора е бързооборотен,той точно колкот на един Москвич 412-5800 об/м.Въртящия му момент изтеглен в толкова тясна и висока граница-3950 об/мин-стойност която повече съвременни дизелови мотори постигат пълната си мощност.Явно немските бюргери доста умело са си поиграли със предавателните числа за да може този "Тръц" все пак да се движи и градско без постоянно ръката ти да е на скоростния лост за да компенсираш неговия недостатък.Все пак чест им прави,че не са повторили своята грешка при друг тип двигател.Мисля именно това е имал предвид колегата като е казал,че е "умрял кон" и не е сгрешил,защото май въртящия момент(еластичността)прави първото впечатление като седнеш и подкараш една кола.После идва максималната скорост,която пряко зависи от мощността.А за 1.8литров уж съвременен мотор разхода му на гориво е потресаващ в градски условия-12.6литра супер бензин :banghead: .Със Лада 1600 със обикновен карбуратор "Вебер" без система за принудителен празен ход и със разпробити горивни жигльори със постигал по-добър разход в града.Този мотор е продукт на пиян германец петък следобед мислещ си за предстоящия уикенд с некоя к...а в Австрия mhihi http://www.cars-data.com/en/audi-a4-18- ... specs.html

Последна промяна от itan75 на Пет 11 мар 2011 22:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Пет 11 мар 2011 22:08

Карай си голфито :beer пред бога и пред голфу всичко са на колене :bowdown

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 11 мар 2011 22:21

itan75 написа:Лично аз не знам да е създавам по недомислен мотор от този :evil: .Много клапани се слагат по принцип ако мотора е бързооборотен,той точно колкот на един Москвич 412-5800 об/м.Въртящия му момент изтеглен в толкова тясна и висока граница-3950 об/мин-стойност която повече съвременни дизелови мотори постигат пълната си мощност.Явно немските бюргери доста умело са си поиграли със предавателните числа за да може този "Тръц" все пак да се движи и градско без постоянно ръката ти да е на скоростния лост за да компенсираш неговия недостатък.Все пак чест им прави,че не са повторили своята грешка при друг тип двигател.Мисля именно това е имал предвид колегата като е казал,че е "умрял кон" и не е сгрешил,защото май въртящия момент(еластичността)прави първото впечатление като седнеш и подкараш една кола.После идва максималната скорост,която пряко зависи от мощността.А за 1.8литров уж съвременен мотор разхода му на гориво е потресаващ в градски условия-12.6литра супер бензин :banghead: .Със Лада 1600 със обикновен карбуратор "Вебер" без система за принудителен празен ход и със разпробити горивни жигльори със постигал по-добър разход в града.Този мотор е продукт на пиян германец петък следобед мислещ си за предстоящия уикенд с некоя к...а в Австрия mhihi http://www.cars-data.com/en/audi-a4-18- ... specs.html

Е , мисля че това е доста пресилено , не смятъм че този мотор е за изхвърляне , разхода наистина не е малък ,но то коя бензинова кола гори малко в града .
Не мисля че толкова страда от липса на мощност , просто си иска оборот пак както при повечето бензинови мотори .
Иточно за това аз смятъм ,че с една турбинка (1,8Т) всичко си идва на място ! :да:

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Пет 11 мар 2011 22:55

achodemo написа:
itan75 написа:Лично аз не знам да е създавам по недомислен мотор от този :evil: .Много клапани се слагат по принцип ако мотора е бързооборотен,той точно колкот на един Москвич 412-5800 об/м.Въртящия му момент изтеглен в толкова тясна и висока граница-3950 об/мин-стойност която повече съвременни дизелови мотори постигат пълната си мощност.Явно немските бюргери доста умело са си поиграли със предавателните числа за да може този "Тръц" все пак да се движи и градско без постоянно ръката ти да е на скоростния лост за да компенсираш неговия недостатък.Все пак чест им прави,че не са повторили своята грешка при друг тип двигател.Мисля именно това е имал предвид колегата като е казал,че е "умрял кон" и не е сгрешил,защото май въртящия момент(еластичността)прави първото впечатление като седнеш и подкараш една кола.После идва максималната скорост,която пряко зависи от мощността.А за 1.8литров уж съвременен мотор разхода му на гориво е потресаващ в градски условия-12.6литра супер бензин :banghead: .Със Лада 1600 със обикновен карбуратор "Вебер" без система за принудителен празен ход и със разпробити горивни жигльори със постигал по-добър разход в града.Този мотор е продукт на пиян германец петък следобед мислещ си за предстоящия уикенд с некоя к...а в Австрия mhihi http://www.cars-data.com/en/audi-a4-18- ... specs.html

Е , мисля че това е доста пресилено , не смятъм че този мотор е за изхвърляне , разхода наистина не е малък ,но то коя бензинова кола гори малко в града .
Не мисля че толкова страда от липса на мощност , просто си иска оборот пак както при повечето бензинови мотори .
Иточно за това аз смятъм ,че с една турбинка (1,8Т) всичко си идва на място ! :да:

А стига ве :bowdown една турбинка казваш :banghead: и след нея толкова ядове и то само за 25к.с отгоре.Е просто няма такава недомислица.Една турбина вдига най-малко с около 50-100к.с мощността на стоков мотор,а въртящия момент изстрелва във непознати висини особенно за бензинов ДВГ,но и рязко качва разхода на гориво.Тука ни мощност като мощност,ни момент,а разход на гориво и ядове дал Бог в изобилие mhihi .Обикновен двулитров мотор на Голф ГТИ или Вектра с 16 вентилов постига 150 к.с пък тая недомислица има 150 коня само на хартия със 20клапана,много усложнен газо-разпределителен механизъм,турбо и въртящ момент от 210 нютонметра,което е нищо.Не случайно буквичката "т" след 1.8 във форума на Ауди и други се нарича "Тръц" mhihi . http://www.cars-data.com/en/volkswagen- ... specs.html

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 мар 2011 8:30

Значи тази безсмислица я карат сигурно 80% от бензиновите мотори на ВАГ групата от годините, когато са актуални :Mr Green Fun

Потребителски аватар
apexs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apexs » Съб 12 мар 2011 12:50

До преди 4 месеца имах Megane 2004г. обаче 1.6 16в 115 коня.Продадах го поради причината, че си купих по- нова кола.Карах го към година и 6 7 месеца и отново бих си купил Меган.Автомобила за дълъг път е чудесен просто... няма място за сравнение с един голф.Няма място за сравнение като технологичност между произведени автомобили от 98 и 2004г. Голфа от 98 може да се сравнява с меган от 98.
Возия супер, стабилност перфект, спирачки ... не коментирам, просто невероятни, интериор супер(забележка- някой елементи са покрити с нещо като финно гумено покритие което се лющи от нокти и т.н но се премахва и не си личи), мотора е супер със скорост от 140 разхода е 6.5 бенз.Като екстри предлагат голямо разнообразие.
За частите ... не знам защо си мислите, че са скъпи? Може би защото никой не е купувал. Тези който съм купувал аз, ми се сториха дори доста евтини от много други коли .Ако трябва ще пусна някой цени на части за сравнение.

Мотора 1.5 е много слаб за Мегана както и 1.4 бензин ( освен ако няма да има претенции за бързи изпреварвания и т.н )
1.9 е правилното решение.

Заключение: Имал съм голф 4 2000г(да не кажете,че сравнявам просто така) и Мегана както казах.Aко ми се наложи пак да си купя една от 2те коли не бих се сетил за Голфа.Мегана беше на 190 000км до преди да го продам.Скоро видях човека който го купи и си го кара без проблеми.
Кофтито е, че се обезценяват бързо.

НЕ РОБУВАМ НА МАРКИ. :beer

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 12 мар 2011 12:59

Така си е , не трябва да се робува на марки , за всеки влак си има пътници ! Има хора с различни виждания и вкусове към автомобилите , има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause:

Между другото гумираното кофти покритие по пластмасите го има в голфа още от 98г . mhihi

Потребителски аватар
apexs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apexs » Съб 12 мар 2011 14:25

Това покритие съм го забелязал и в други марки, много дразнещо.Особено ако колата е втора употреба и не е пазено.Ако е нова колата да си го пазиш бива mhihi
Колкото по-нов е автомобила като година и по-малко км мисля, че това е правилната кола.Трябва да има разнообразие при колите :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 12 мар 2011 18:53

achodemo написа:има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause: mhihi

Има дори и хора дето са с промити мозъци mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 мар 2011 18:56

achodemo написа:има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause:

Колега, не е толкоз невероятно. Все пак живеем в България. Където "мойта жИна, мойта кола" са все най-хубавите, нали знаеш. Ще ти кажа и една друга мъдрост - доволен е много, ама докато не се развали mhihi

emzobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emzobg » Съб 12 мар 2011 18:59

itan75 написа:Фиат Мареа Комби ЖТД 105к.с след ремап-че и доста други тънкости около 160кс.Гори при около 100км/ч 3,9нафта,градско-6л.

Опааа Итане, недей така ни излага пред колегите братле !

jtd105 става след ремап около 160к.с. тогава, когато слънцето изгрее от Запад.

При 100км/ч аз(jtd115 euro3) не мога да изгоря под 4.2, а както знаеш имам познанията кое и как да пипна в софтуера, а при градско 6 и jtd105 (euro2) са 2 крайно несъвместими термина.

:да:

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 12 мар 2011 19:04

stefan4o написа:
achodemo написа:има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause:

Колега, не е толкоз невероятно. Все пак живеем в България. Където "мойта жИна, мойта кола" са все най-хубавите, нали знаеш. Ще ти кажа и една друга мъдрост - доволен е много, ама докато не се развали mhihi

и VW се развалят не само реното и пежото..то ако става въпрос по добре човека да си търси японска кола ако ще се търси нещо здраво и качествено което да не се разваля..

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 12 мар 2011 19:04

tisho_psg написа:
achodemo написа:има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause: mhihi

Има дори и хора дето са с промити мозъци mhihi

ти си карай рендето като те кефи , пък аз дали съм промит мозък ти няма как да знаеш май френд mhihi

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 12 мар 2011 19:05

Ти пък ако си мислиш че японските са вечни си се излъгал много :D

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 мар 2011 19:13

tarikat89 написа:Колега, не е толкоз невероятно. Все пак живеем в България. Където "мойта жИна, мойта кола" са все най-хубавите, нали знаеш. Ще ти кажа и една друга мъдрост - доволен е много, ама докато не се развали mhihi

и VW се развалят не само реното и пежото..то ако става въпрос по добре човека да си търси японска кола ако ще се търси нещо здраво и качествено което да не се разваля..[/quote]
Японските викаш не се развалят? Не една и две хонди съм видял, дето пушат като трабанти отзад... айде молим mhihi :screwy Ти лично ще ми гарантираш ли ако си купя японска кола на 20 години, че няма да се развали? Готов ли си да ми осребриш фактура по ремонт или подмяна на част? Щото така само си говорим празни приказки. Всяка кола се разваля, някои повече, други - по-малко, няма такава, която да е вечна.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”