Въпрос относно пушек

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Въпрос относно пушек

Мнениеот velinsl » Съб 12 мар 2011 20:09

Понеже ръся любов към марката като зараза днес запалих един приятел да си купи Г4. Е той беше решил да си купува автомобил, аз просто го вкарах в "правата" вяра. Спряхме се на един Г4 ТДИ естествено, 110 коня за 5500 продажна цена. Автомобилът беше много добър... но само външно.
Реших да пробвам това, което съм чел във форума тук "натискате педала на газта до 2000 оборота....". Той влезе вътре натисна педала на газта до около 2000 оборота. При увеличението на оборотите изпуши нормално, при отпускане на газта обаче продължи да изкарва слаб пушек с неопределен цвят. Именно това ми е въпроса това "доизпушване" нормално ли е?
Действието става 40 сек след запалване на двигателя при доста сериозна околна температура.

Потребителски аватар
alimak
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно пушек

Мнениеот alimak » Съб 12 мар 2011 20:27

Аз съм с такъв мотор, при мен такова пушене няма. Чесно казано, и до 2000 оборота нямам никакво пушене. Струва ми се, че хич не е нормално(лично мнение), но ми се беше случило известно време да не карам (за около месец)и при първото палене изпуши. След това, такъв проблем нямаше.

Късмет в търесенето!!!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 12 мар 2011 22:49

velinsl написа:Понеже ръся любов към марката като зараза днес запалих един приятел да си купи Г4. Е той беше решил да си купува автомобил, аз просто го вкарах в "правата" вяра. Спряхме се на един Г4 ТДИ естествено, 110 коня за 5500 продажна цена. Автомобилът беше много добър... но само външно.
Реших да пробвам това, което съм чел във форума тук "натискате педала на газта до 2000 оборота....". Той влезе вътре натисна педала на газта до около 2000 оборота. При увеличението на оборотите изпуши нормално, при отпускане на газта обаче продължи да изкарва слаб пушек с неопределен цвят. Именно това ми е въпроса това "доизпушване" нормално ли е?
Действието става 40 сек след запалване на двигателя при доста сериозна околна температура.

Хайде прочети си пак поста и виж колко си точен....кой може да то отговори при подобно ЯСНО описание....

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 13 мар 2011 1:25

Толкова време след запалване на двигателя направихме пробата. Сериозна околна температура, колко да е сериозна?(както казва еди метеролог) 10-15 градуса, още е минала първа пролет.

Върни се в “Дизелови агрегати”