Проблем с чистачките на Бора
Проблем с чистачките на Бора
Имам проблем с чистачките. След 15 минути работа отказват да се изключат и минават в някакъв бавен режим на движение. Мога да ги спра само като изключа колата. Колата и със сензор за дъжд. Моля за съвед дали е реле, сензор или датчик на моторчето за положението.
- did.di
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с чистачките на Бора
Не е ли най-добре да го закачиш на компа и да се види от кое е?
Днес забелязах че проблема ми е когато пръсна вода върху стъклото и то когато задържа по дълго да пръска. Тогава прави три почиствания и не спират чистачките да се движат. В другите режими на автоматичен управляван от датчика на дъжд и ръчните режими си спират. Не успях да извадя куплунга на датчика на казанчето - на много тясно място е, трябва да сваля казанчето. Вадих захранването на моторчето пак си остава проблема. Къде ще препоръчате да отида да я закачат на компютър в София - без фирмения сервиз там е ясно.
ПРОБЛЕМА ОТСТРАНЕН.
Ходих на компютър но там дава грешка чистачки без да се уточни повече - реле или датчик. Сложих временно друго реле № 377 което е за без датчик за дъжд, и чистачките работеха нормално. След много търсене по моргите вчера си намерих моето реле № 192 за 30 лв. Сега всичко си работи както трябва.
Ходих на компютър но там дава грешка чистачки без да се уточни повече - реле или датчик. Сложих временно друго реле № 377 което е за без датчик за дъжд, и чистачките работеха нормално. След много търсене по моргите вчера си намерих моето реле № 192 за 30 лв. Сега всичко си работи както трябва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам бора 2000г тди,откакто съм я купил сензора за дъжд не работи.личи си че стъклото ми е сменяно,и нещо не е направено както трябва.Попринцип не държа на сензора но това че няма интервал много ме дразни,въпроса ми е ако сложа реле 377 на мястото на 192 дали ще ми работи итервала за време.благодаря предварително.
Здравейте.Някои може ли да каже как се преминава от автоматичен на ръчен режим.Не мога да ползвам паузите а сензорния режим маи е пълна пародия.
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Защо да е пародия? При мен работи супер. Има си и степени на лостчето? Единствено при много слаб дъжд, когато едвам-едвам вали не може да хване като се намокри стъклото. При новите проблема е решен с по-голяма площ на датчика.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”