относно ръждата
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
относно ръждата
колеги преди 3 години купувах голф-а и като човек който от лада се качва на голф изобщо не го карах по разни майстори. Външно ми хареса и върви доста добре. Купих го. Проблемите започнаха с подмяната на зимни с летни гуми. Самите прагове хлътваха навътре. Явно си беше че съм се набутал с прогнила кошница. Все пак внос от Австрия. Като цяло купе(външно) и двигател са в отлично състояние, обаче отдолу ръжда доста. Въпроса ми е да я кърпя ли отдолу или докато ме изкара, тъй като и за кърпене доста парички ми искат ?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: отностно ръждата
Вероятно говориш за Г3.По-добрия вариант е да се оттървеш ако не е с някъв хубав мотор и екстри(ТДИ,ГТИ)
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
Rabbit_TDI написа:По-добрия вариант е да се отървеш
а иначе тая тема е за Опел форума май

Колега, да дам и аз мнение като собственик на "австрийска" кола. Така или иначе си го взел, закарай го на няколко тенекиджии да "сондираш" мнения и най-вече цени. По принцип австрийките са здрави на мотор и ходова част, та ако ти вземат 300-400 лв за кърпежи, ще изкараш спокойно 2-3 години. Дотогава Голфарата ще е абитуриентка и можеш спокойно да я захвърлиш. Като се замислиш едни джанти са толкова пари.
Иначе ако я смениш, може пък да попаднеш на някоя с изпуснал двигател, кутия, предница и т.н., което от своя страна пак са си 300-400 лв.
Ако си те кефи колата си я закърпи, пък докогато бъде и така.
Иначе ако я смениш, може пък да попаднеш на някоя с изпуснал двигател, кутия, предница и т.н., което от своя страна пак са си 300-400 лв.
Ако си те кефи колата си я закърпи, пък докогато бъде и така.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ръждата не е само отдолу. Праговете са за смяна, вътрешната им част също е леш. С материали и труд ще ти стъпи около 600 лв.
И ще станеш фен на италианките!
И ще станеш фен на италианките!

-
- Автомобил:
- Двигател:
сменявай праговете и си карай спокойно.
Колеги,както виждате не само опелите са ръжделници,а и фолксвагените,така ,че това с опел е вече доста изтъркано
,харесвам фолксваген. 
Колеги,както виждате не само опелите са ръжделници,а и фолксвагените,така ,че това с опел е вече доста изтъркано

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Ако искаш кола без ръжда си вземаш италианка, а дали ще е производство от Италия, или само карана там от тебе си зависи
. А и тебе не са ли те предопредели, че кола от Австрия не се взима. Но най добре обиколи колкото се може повече тенекеджии и виж кой ще ти предложи най качествено изкърпване за най добра цена.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Напълно нормално за кола от там.Миналото лято гледахме един Гоуф от Австрия за един познат,същата история.Хем беше 97-ма,иначе много запазен беше,ама праговете бяха взели да изчезват.
Намери си 2 прага и добър тенекеджия и за един ден е готова.Ако ти е наред колата де.Ако има и други проблеми по-добре я махай
Намери си 2 прага и добър тенекеджия и за един ден е готова.Ако ти е наред колата де.Ако има и други проблеми по-добре я махай

- barezifranko
Въпроса ми е заслужават ли си тези пари за "кърпене" или да си я карам докато съвсем грохне. Това за австрийките го знаех, но самия джамбазин ме излъга че била внос от Германия. Донякъде това е моя грешка тъй като не поисках документите на колата предварително, а ги видях вече като бяхме в КАТ за регистрация. Но като цяло съм много доволен от двигателя(засега нямам никакви проблеми, един тампон на моно-то съм сменял и феродовия диск = 200 лв ми излезнаха и двата проблема)
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
barezifranko написа:Въпроса ми е заслужават ли си тези пари за "кърпене" или да си я карам докато съвсем грохне. Това за австрийките го знаех, но самия джамбазин ме излъга че била внос от Германия. Донякъде това е моя грешка тъй като не поисках документите на колата предварително, а ги видях вече като бяхме в КАТ за регистрация. Но като цяло съм много доволен от двигателя(засега нямам никакви проблеми, един тампон на моно-то съм сменял и феродовия диск = 200 лв ми излезнаха и двата проблема)
Що ли? И на мен ми казах така, та и моята Австриика родом! Приятел ще ти кажа честно, от рЪждата спасение няма, това са страи кочини! Аз боядисвах елементи по колата, смених и задната 5-та врата и ми излезе с боята 400 лева! Не е много качествено, но от хеликоптер не си личи!
По-добре си я стегни и си я карай! Поне аз така направих на моя кошник, и мен ме чака сменяне на прагове, шот там дето се вдига крика е изчезнало, закърпвах и доло пода, тампоните бяха паднали и беше влизало вода от там! Та не си мисли че като вземеш друга кола ще е по-читава! Да не стане от Магаре на Магаре!
- barezifranko
Така е, но заслужава ли си да "кърпиш" "гробница" в един вид. В един момент като се замисля разходите които трябва да направя и съответно които съм правил и в един момент излиза че си купувам още една кола. Малко оф-топик: Прав е този художник дето беше представил България като кенефа на Европа. Всичко което е за хвърляне там идва при нас, било то коли, храни и т.н
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
barezifranko написа:Така е, но заслужава ли си да "кърпиш" "гробница" в един вид. В един момент като се замисля разходите които трябва да направя и съответно които съм правил и в един момент излиза че си купувам още една кола. Малко оф-топик: Прав е този художник дето беше представил България като кенефа на Европа. Всичко което е за хвърляне там идва при нас, било то коли, храни и т.н
Ако знаеш кола, която след закопуването не пипаш нищо, цял живот само мараш, кажи на Л.С ще те възнаградя добре! Та мани майтапа! И аз мислих така като тебе, но в един момент колата ще ти е нужна, а неможеш да я ползваш! Но ти си знаеш, ти си пускаш темата ние само даваме своето мнение, аз по-горе писах това което съм сторил, в тоя живот винаги си прецакан от самото раждане, та за някакви пикливи пари ли ще ни спрат да си правим кефа! Недей така, че по твоята логика, колегите дото си влагат парите в тунинг така си ги дават! Някой ще каже че няма нищо общо, ем според мен има, дали ще кърпиш или ще кичеш с джанти и пластмаси е същото, в кайна сметка от там пари няма да вземеш, и един хубав ден пак ще хвърлиш колата в кофата за вторични суровини, ма поне ще си си изкарал мерака, и ще си употребил колата колкото се може повече!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ще плащаш! Щом искаш да караш, то е неизбежно!
Купуваш нова - лизинг, фирмено обслужване, застраховки...
Купуваш по - нова от твоята - нам кви съединители, шантави окачвания, скапани електроники...
Та на каквото и да се нахендриш, все плащане! Ти имаш от последните прости и с евтина поддръжка коли, ама си блеял при покупката. Не се сърди, ама често срещам хора като теб и винаги се чудя, толкоз ли нямаше кой да ги консултира!
Купуваш по - нова от твоята - нам кви съединители, шантави окачвания, скапани електроники...
Та на каквото и да се нахендриш, все плащане! Ти имаш от последните прости и с евтина поддръжка коли, ама си блеял при покупката. Не се сърди, ама често срещам хора като теб и винаги се чудя, толкоз ли нямаше кой да ги консултира!
- barezifranko
muns61 написа:Ще плащаш! Щом искаш да караш, то е неизбежно!
Съгласен съм че не съм ходил с човек при покупката, но все пак купуваме кола втора ръка. Тя ако беше читава нямаше австриеца да я продаде. Блеял съм при покупката ... ми аз ако бях тарикат едва ли щях да се оплаквам тука !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
barezifranko написа:muns61 написа:Ще плащаш! Щом искаш да караш, то е неизбежно!
Съгласен съм че не съм ходил с човек при покупката, но все пак купуваме кола втора ръка. Тя ако беше читава нямаше австриеца да я продаде. Блеял съм при покупката ... ми аз ако бях тарикат едва ли щях да се оплаквам тука !
Ако може да минеш само с кърпене без боя - кърпи я. Ако имаш мехури по боята, не си заслужава

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”