Нощни премеждия ...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 31 юли 2006 12:01

Li4o написа:Не е ли по-лесно всеки сам да си направи равносметка как кара и дали спазва правилата - много по-лесно е...

Не е по-лесно, по-правилно и в реда на нещата е!! Но в България това не важи. Българинът е недисциплиниран човек - примери милион!! Такъв човек не може да се очаква да прояви самосъзнание и да спазва правила и закони камо ли да генерира нещо позитивно. И затова трябва здрав контрол и изпълнение на ефекта от контрола. За съжаление по-голямата част от хората, от които се очакват резултатите от този контрол са също българи! И кръгът се затваря!!

Съгласен съм, че, ако никой не дава, никой няма да взима! Но и обратното е вярно! И кой трябва да спре пръв??

Не искам пак да подхващам изтърканата тема за полицаите и коланите, за КАТ и пътната маркировка и знаци и мнвого други. И най-прясното, което се сещам - кой е виновен камионите да продължават да минават по забранените участъци към Ст. Загора и Сливен?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 31 юли 2006 12:02

leavon написа:...

Никаде не разчитат на САМОСЪЗНАНИЕ!!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 12:09

musura написа:
leavon написа:...

Никаде не разчитат на САМОСЪЗНАНИЕ!!!

ya ya ya
контрол от кат в/у шоферите, контрол от съответните органи в/у кат.
контол-санкция на всички нива
бтв. то и у нас вече нали снимат с камери - и каво то това ????
мин.седмица, колега го викат в кат - филмов герой станал , гледа филма, следва репликата " и са ко ша праим" следва отваряне на чекмеджето!!!! пускането на 20 лв изтрива в миг филма и всички са доволни
ей така стават работите у нас . ако кат не отваря чекмеджета, жабки и джобове в които да се пускат лептите нема да е такава трагедия по пътищата

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 31 юли 2006 12:11

Определено сме си виновни за корупцията и ние шофьорите- прибрах се преди ден от морето и на какви ли не изпълнения се нагледах. Стандартните неща като превишаване с доста на ограниченията и заложилите се полицаи само на "дебели" сенки или изпреварване в завой без никаква видимост отдавна съм ги приел за нещо нормално- просто си знаеш, че ако те спрат даваш 10 и продължаваш. Знаят го и полицайте. Повече обаче ме изуми наглостта на някои като на две места с верижни катастрофи(около Карнобат, приложил съм и снимка от едното задръстване на края) решаваха да тръгнат в насрещното, а да не чакат колоната, от противоположната посока също се намираха такива хитреци и се получаваше невероятен хаос, патрулките не можеха да стигнат до инцидентите, а ние висчхме по 40+ минутки- мила родна картинка.
Изображение

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 31 юли 2006 12:19

Никой не е виновен. Виновен е този който прави нарушението. Най-виновен е първо той. Ако той не прави нарушение едва ли и КАТ ще го спрат (личен опит) :oops: . Въпроса е че полицията не е достатъчно силна да се разправя с надрусани с кока "дупета" качили се на скъпа кола. :wink: Да не говорим че често този тип хора имат и оръже. :? Кой нормален ще се разправя с тях пък дори и да са в 100 нарушения? :? Има случаи на убити поличаи в такива спорове не един и двама. Така че можете да се поставите на тяхно място. Кое е по-добре да вземеш подхвърлени пари или да ти подхвърлят два 45-ти в главата? :? :twisted: :evil:
Друг е въпроса че на мене досега от 5 акта (най-малко) и няколко фиша :oops: са ми искали пари само един път. И то беше някво старо ченге, явно отворено в "далаверата" та не ме пусна 1 час докато не му дам. :? Трябва само млади хора в КАТ, а не долни инзнудвачи които си падат под достоинството за да препечелат 10 китна. :twisted: Друг е въпроса, че млади КАТ-аджии са ми влизали в положение не един и два пъти докато карах без номер, без преглед и без талон с точки. За това взимат книжката за 6 месеца най-малко. :wink: Не са ми искали нито пари, нито нищо. Даже напоследък не ми проверяваха и документите даже. :) Просто казват пази се и чао. :wink: Така че всяко стадо си има и мърша. Както и нашето. :) Въпроса е да има повече млади и свестни хора. :D :)

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 31 юли 2006 12:24

Въпроса въобще не беше за полицията а за обществено полезния труд!!! А бих допълнил и поставянето на размазаните автомобили до вече поставените некролози!

Последна промяна от Geleto на Пон 31 юли 2006 18:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 31 юли 2006 14:42

глоби, обществено полезен труд - дрън, дрън
Ние сме такова племе, че с нищо немогат да ни оплашат.
Един учител ми каза "Българските пътища са най-опасните в Европа защото по тях карат предимно Българи" Какато каза колегата blacki има главорези с повече арсенал в колата от колкото един екип на НСБОБ и карат както си искат. Вярно - като се претрепе си остава за негова сметка но за съжаление загиват и още няколко човека.
Но да ги оставим тях и да погледнем нас - "простосмъртните" Как да реагираш, като наглото ченге те изнудва за 20 лева при рутинна проверка на документи без да си направил нищо??? А щом закона предвижда наказание за предлагащия поткуп - ми да наказват нали това им е работота, ама неееее по-добре му е да си вземе паричките. Ако си гледат работата както трябва...........еееееех мечти...........

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 31 юли 2006 17:23

Li4o написа:Все едно е дали някъде ще платиш - ако си решил да правиш нарушения...
Все търсите причината в полицията, а никой не се сеща да погледне себе си и водачите около него дали спазват прословутия ЗДП....
Защото, ако се спазва - няма да има повод да се дават пари на никой!

Абсолютно подкрепям! Четох или гледах (не помня вече, ако съм го чел тук, моля авторът за извинение!) нещо, което много ме впечатли и е наистина точно в целта... дискусията беше за шофирането в нетрезво състояние, а поуката - че това е въпрос на морал, не на страх. Приведеният пример - ако не караш пиян, САМО защото те е страх, че ще ти вземат книжката е лошо, защото ако утре станеш приятел с шефа на КАТ този ти страх ще изчезне и може да загинат хора.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 31 юли 2006 17:29

Ото Кац написа:защото ако утре станеш приятел с шефа на КАТ този ти страх ще изчезне и може да загинат хора.

Точно това се случва в момента в БГ! Просто законите са различни за различните хора. Кога за последно са голбявали депутат за превишена скорост или на мутра са правили проба за алкохол? А?

Затова народа е нервен и се трепе по улиците, защото не му издържат нервите да гледа как за тарикатите може, а за нормалните хора не- трае, трае и накрая полудява и се забива някъде с москвето, защото е решил да кара като джип по осовота линия за морето!

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 31 юли 2006 18:39

One написа:.........
Може и музика да измился по натам и песничка да ти направя :lol: :lol: :lol:

Явно имаш сериозна психическа травма причинена от полицай - щом толкова време не избледнява...
Разкажи най-накрая какво ти направиха - може пък да ти олекне... :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 31 юли 2006 18:51

Li4o написа:...

Ти пък стига ги приема нещата лично :) Не става въпрос за теб. Ясно е, че голяма част от полицаите са свестни, но е достатъчно 1-2 говеда да има и народа говори за всички!
Съпругата ми е съдия и също много се товари, когато се говори, че съдебната система е тромава, нефункционална, корумпирана и т.н. - защото тя не е - работи яко, не е корумпирана и т.н., 95% от колегите й също са такива, но е достатъчно един да има и ... цялата работа отива по дяволите.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 31 юли 2006 19:14

musura написа:
Li4o написа:...

Ти пък стига ги приема нещата лично :) Не става въпрос за теб...

Ама аз не съм катаджия... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 31 юли 2006 19:32

Geleto написа:Въпроса въобще не беше за полицията а за обществено полезния труд!!! А бих допълнил и поставянето на размазаните автомобили до вече поставените некролози!

Помня като малък в бившия СССР по специално Молдова и Украйна имаше такъв почин на по големи извънградски кръстовища имаше пиедестали и на тях имаше по един размазан автомобил. Доста се чудех какви са тия автомобили , накрая родителското тяло ми обясни. Общо взето помагали са тези мерки.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 31 юли 2006 21:51

orgasmatron написа:
Geleto написа:Въпроса въобще не беше за полицията а за обществено полезния труд!!! А бих допълнил и поставянето на размазаните автомобили до вече поставените некролози!

Помня като малък в бившия СССР по специално Молдова и Украйна имаше такъв почин на по големи извънградски кръстовища имаше пиедестали и на тях имаше по един размазан автомобил. Доста се чудех какви са тия автомобили , накрая родителското тяло ми обясни. Общо взето помагали са тези мерки.

Аз съм ги виждал лично и те уверявам има голям психологичен ефект!!! Няма мутри, политици, полицаи и въобще привилегировани. Има само мъртви!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 01 авг 2006 7:32

Li4o написа: ...Явно имаш сериозна психическа травма причинена от полицай - щом толкова време не избледнява...
Разкажи най-накрая какво ти направиха - може пък да ти олекне... :roll:

Проблема ми е колега , че изпитвам тотална нетърпимост и омраза към простотия, наглост, лъжа, лицемерие и несправедливост във всичките им форми.....а КАТ колега, събира в себеси всички тези ненавиждани от мен качества ....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”