В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 мар 2011 18:20

Според мен начина е ъпгрейд на самите фарове, защото една кола ако не свети като хората обикновено проблема е помътнели и пожълтели пластмаси :arrow: Колегата го е казал за Б5-цата

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 13 мар 2011 18:28

Фаровете на Голфа са едно от нещата които много ми харсват .Не ми трябва ксенони менони и тн.Представете си ,че заслепите човекът насреща и се забие във вас или в някое краипътно дърво?Какво правиме?Не казвам за всички ксенони,има и такива които са си регулирани и си светят както трябва.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 13 мар 2011 18:35

Боли ме аз път към Русия нямам.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 13 мар 2011 18:36

rokera671 написа:Съгласен съм !!Светят добре и е хубаво да ги имаш.А човекът насреща???Да го духа!

не ме разбираш правилно.
и аз не харесвам някой да си вдига фаровете на макс , но не всички са така.
и сега заради няколко шматки да го дух@т всички останали.
ама не нашите управници не дават пари за уреди на КАТ ,те искат само да вземат пари.
няма да направят катаджийте на място да мерят фаровете,но правят на място да искат пари.
цялата ни система е такава, НЕ помага на простия гражданин.

да го дух@т гражданите на Р. България.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 13 мар 2011 18:37

kriso_g написа:Всички пунктове за технически преглед са получили разпоредби в които се забранява минаване на преглед с неоригинален ксенон.
"При извършване на преглед в ГТП във връзка с използването на нерегламентирани светлини, монтирани на превозните средства и прилагането на чл. 76 от ЗЗД по пътищата следва да се

- Проверяват стриктно интензитета на светлината на фаровете за къси и дълги светлини .

- Следят за монтирани допълнително елементи на късите или дългите светлини , които да променят интензитета или цвета на светлината (т.нар ксенонови светлини). С цел безопасното движение по пътищата предвид горепосоченото следва при установено наличие на такива допълнително монтирани елементи на фаровете с газразряден източник на светлината да не се издава знак за переодичен технически преглед."

ама аз мога или не мога преди теста да си сваля ксенона и след това за 5 мин пак да си го сложа ? mhihi така че според мен това не е начина :roll:

Пак се чудят как да изкарват пари :bowdown :screwy
как ще разбират на по-новите модели автомобили на кой е заводски монтиран ксенона и на кой не ? ще ги разглобяват да гледат как са монтирани ли или някакви сериини номера :kissy: не ми пречи ксенон на лупа или на рефлектор, или с обикновени халогенни крушки, пречат ми ксенони с лупа и рефлектор нерегулирани, както и халогенна крушка нерегулирана или някой който си кара на дълги ей така, че по-добре виждал

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 13 мар 2011 18:38

KirilGeorgiev написа:Боли ме аз път към Русия нямам.

Сега боли ли те ?

kriso_g написа:Всички пунктове за технически преглед са получили разпоредби в които се забранява минаване на преглед с неоригинален ксенон.
"При извършване на преглед в ГТП във връзка с използването на нерегламентирани светлини, монтирани на превозните средства и прилагането на чл. 76 от ЗЗД по пътищата следва да се

- Проверяват стриктно интензитета на светлината на фаровете за къси и дълги светлини .

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 13 мар 2011 18:39

Layer написа:
rokera671 написа:Съгласен съм !!Светят добре и е хубаво да ги имаш.А човекът насреща???Да го духа!

не ме разбираш правилно.
и аз не харесвам някой да си вдига фаровете на макс , но не всички са така.
и сега заради няколко шматки да го дух@т всички останали.
ама не нашите управници не дават пари за уреди на КАТ ,те искат само да вземат пари.
няма да направят катаджийте на място да мерят фаровете,но правят на място да искат пари.
цялата ни система е такава, НЕ помага на простия гражданин.

да го дух@т гражданите на Р. България.

Така си е :beer И не виждам свтлинка в тунела!

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 13 мар 2011 18:44

Сега даже се радвам защото карам предимно нощем.Нали се сещаш че за 10лв отгоре колата може изобщо да не стигне до пункта за преглед и да кара с каквото си иска.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 мар 2011 18:50

KirilGeorgiev написа:Сега даже се радвам защото карам предимно нощем.Нали се сещаш че за 10лв отгоре колата може изобщо да не стигне до пункта за преглед и да кара с каквото си иска.

И тея пикливи 10 лева, ще отнемат нечии живот! Много добре размишляваме, само самият аз съм важен, другите да се спасяват! Ма и тая далавера ще мине с ксеноните ще почнат да горят като свещи и пак ще почнат да минават на обик. крушки!
Ясно ми е че всеки си прави каквото иска, и не искам да променям мнението на никого, а самите ние да разберем, че ако не се уважаваме на пътя и не си помагаме за чии сме!? Те от там тръгва работата!
Нищо лично към никого, но ми е много интересно като почнат да се хвалят някой хора, имам ксенон виждам всичко 14 метра напред, каточели нощно виждане има, и ще ходи да гони мечки в гората!
Но иска си яки глоби и после да видим как ще мислим!

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 13 мар 2011 19:03

IceHeart написа:
KirilGeorgiev написа:Сега даже се радвам защото карам предимно нощем.Нали се сещаш че за 10лв отгоре колата може изобщо да не стигне до пункта за преглед и да кара с каквото си иска.

И тея пикливи 10 лева, ще отнемат нечии живот! Много добре размишляваме, само самият аз съм важен, другите да се спасяват! Ма и тая далавера ще мине с ксеноните ще почнат да горят като свещи и пак ще почнат да минават на обик. крушки!
Ясно ми е че всеки си прави каквото иска, и не искам да променям мнението на никого, а самите ние да разберем, че ако не се уважаваме на пътя и не си помагаме за чии сме!? Те от там тръгва работата!
Нищо лично към никого, но ми е много интересно като почнат да се хвалят някой хора, имам ксенон виждам всичко 14 метра напред, каточели нощно виждане има, и ще ходи да гони мечки в гората!
Но иска си яки глоби и после да видим как ще мислим!

В България ако не си разбрал все още да ти кажа че човешкия живот не струва нищо.Естествено че всеки гледа само себе си и затова сме на този хал.Българина за да те разбере трябва или дебела тояга или да му бръкнеш в джоба.Щом може да се напиеш като прасе и органите на реда да те изпроводят до вас ще може да се кара и с ксенон.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 13 мар 2011 19:34

не вярвам че има катастрофа с жертви който да са станали заради заслепяване от ксенон.
но съм на 100% сигорен че има доста жертви защото някой е вървял покрай пътя и шофьора на ладичка не го е видял и човечеца е заминал.

кое е по лошо според вас,да виждам тротоара или да не го виждам.

И ПАК ПОВТАРЯМ:
ГОВОРЯ ЗА РЕГУЛИРАНИ КСЕНОНОВИ ФАРОВЕ

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 13 мар 2011 21:18

Колкото и да са регулирани ако нямаш лупи и система за нивелация и измиване не стават, хората на запад от нас обикновено са по-умни. Наистина ще се радвам ако глобите за такива индивиди са солени. Специално на Голф 4 фаровете са прекрасни.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 13 мар 2011 23:07

dragozow написа: Специално на Голф 4 фаровете са прекрасни.

А с ксенон са още по-добри

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 13 мар 2011 23:47

То е ясно, че българина само яко бъркане в джоба го оправя. Солени глоби му е майката, за да намалеят гяволите по пътищата

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 13 мар 2011 23:54

bnick написа:То е ясно, че българина само яко бъркане в джоба го оправя. Солени глоби му е майката, за да намалеят гяволите по пътищата

това е грешната логика,щото в България 40% сме скучаещи милионери и щом нещо е забранено,значи е гъзария и трябва да го има всеки уважаващ се гъзар.
като фолиото на предните стъкла.
верно е забранено,затова 100 % от мутренските джипове са така.
кво ще му кажат 100 лв акт или там колкото е.
бълха ги ухапва.
ще кажете ами те си имат оргинален ксенон,ами Българина е такъв че ще го махне и ще сложи фалшив само и само да е гъзе. mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”