Глупав търгаш

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Re: Глупав търгаш

Мнениеот Golfer_pz » Нед 13 мар 2011 0:17

В тази кола скоро се возих, и мога да кажа че е доста запазена и мноооого вървежна!!!! Маааалко височка цена ама колати си заслужава само заради самият й мотор.

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Нед 13 мар 2011 0:25

apa6o написа:По интересното е, че има още една подобна кола в мобилето, която е в Дупница и се оказа, че дупнишкия търгаш си разбира от работата-сравнително културен, не се впусна в особени лъжи, а на неудобните въпроси остговаряше с "Не знам." Може и скоро да се разходя натам, ама още си спомням със страшен смях как един приятел уж от познат търгаш си купи кола, която после с гордост ми показа, а аз на него му показах, че цялата и лява страна от край до край е преобоядисвана и колата сигурно е след ПТП...
Така че ще си пробвам късмета, ако ли не, след няколко месеца ще си опаковам куфара към Джърманито с едно приятелче с платформа и каквото сабя покаже :wink:

Браво колега набито око имаш :063: А знаеш ли , че повечето коли дето са след птп са истински карани до последно на малко километри ? и да ви кажа наистена въпроси от сорта - това крайна цена ли е , тези километри реални ли са , тази кола удряна ли е са дразнещи.... И ти колега как виждаш кола 1999 година на 125 000 :lol: забавно... минимум 300 не й мърдат :beer

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 13 мар 2011 0:38

малко извън темата но искам да попитам. моя голф 93-та година го взех на 210 хил. км. Възможно ли е да е променян при положение че надписа total си стои

Потребителски аватар
KadROo

Мнениеот KadROo » Нед 13 мар 2011 0:47

да :don't worry

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Нед 13 мар 2011 0:55

KadROo написа:да :don't worry

Тъкмо таях някакви надежди :beer

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Нед 13 мар 2011 10:33

Какво ви боли на колко километра са, талигите бре..

Един Опел Антара, чисто нов го взехме от представителите за България на 13км и 8-9 пъти им го връщахме за сериозни работи..

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 13 мар 2011 10:37

KadROo написа:Браво колега набито око имаш :063: А знаеш ли , че повечето коли дето са след птп са истински карани до последно на малко километри ? и да ви кажа наистена въпроси от сорта - това крайна цена ли е , тези километри реални ли са , тази кола удряна ли е са дразнещи.... И ти колега как виждаш кола 1999 година на 125 000 :lol: забавно... минимум 300 не й мърдат :beer

Айде да няма лични нападки ако може, защото се познавам малко по-добре от колкото ти мен и мога да ти кажа, че поназнайвам 1-2 неща точно за автоджамбази и коли нов внос, но не е това важното :wink:
Ако бях тръгнал да си купувам дизелово А4 щеше да е много ясно, че тия километри нямат общо с реалността, но това е само купе на А4, като цяло това е кола от класата на М3, М5 и други наточени автомобили от премиум класа. Тях обикновено дори и само за покупната им цена над 100 000 лева през далечната 99 година, не са ги карали майки с деца или баби, но не са били и служебнярки във фирми или кой знае какво... Особено С4 комби няма кой да ме убеди, че е била служебен автомобил. Та като си направи човек преценката и се оказва, че 100 000 км са напълно вероятни :wink:

Golfer_pz написа:В тази кола скоро се возих, и мога да кажа че е доста запазена и мноооого вървежна!!!! Маааалко височка цена ама колати си заслужава само заради самият й мотор.

Имаш ЛС :да:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 13 мар 2011 11:56

apa6o написа:
KadROo написа:... Особено С4 комби няма кой да ме убеди, че е била служебен автомобил. Та като си направи човек преценката и се оказва, че 100 000 км са напълно вероятни ...

Вярно,обача на толкова километри(горе-долу доказуеми mhihi )цените,поне в немското мобиле почват някъде от 9000 евро за по-очуканите екземпляри :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 мар 2011 12:01

icoico написа:
apa6o написа:
KadROo написа:... Особено С4 комби няма кой да ме убеди, че е била служебен автомобил. Та като си направи човек преценката и се оказва, че 100 000 км са напълно вероятни ...

Вярно,обача на толкова километри(горе-долу доказуеми mhihi )цените,поне в немското мобиле почват някъде от 9000 евро за по-очуканите екземпляри :roll:

Абсолютно, по Шваке тая кола няма нищо общо с 10 000лв в БГ. Той я е купил най-много за 3500 евро за да я пуска тук на 10К. Всичко е възможно, но тая цена те кара да се замислиш :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 мар 2011 12:28

apa6o, Колега, виждам че горе доло знаеш какво търсиш! Но според мен не го търсиш където трябва! Ясно е че търсиш мнение от нас, но как да даде мнение човек, който не е виждъл колата, даже не сме се качвали в нея! Външния вид ми харесва лично на мен, много пъти съм я гледал по мобилето по 5 пъти, и немога да и се израдвам! Аз лично бих си взел такава кола, ако имаш 20 бона пари кешови, не теглени от банка, и нямаше да ми пука дали ще се развали нещо! Но ако имаш примерно 12 бона и си отишъл да се пазариш, казвам ти от сега, няма смисъл! Тая кола е за паралии! Не те познавам, не се убиждай, не казвам че ти нямаш пари, но за тея пари дето я продават не чакай да караш 2 години без да бараш нищо!
Както казаха колегите хубаво и еФтино няма!
А относно разговора с продавача, зависи за какво точно си говорил с него! И аз съм звънял на много продавачи на "Бангии" и всички се отнасят много зле по телефона, шот си мислят че няма да купуваш, ми като не искат да ги приТиСняяяТ да не вдигат!
Та мисълта ми е Намери си кола, като ходиш по автокъщите, по интернет, мисля че няма да си намериш кола! Все пак имаш добри изисквания, и коли които могат да ги покрият са доста скъпи!
Желая ти късмет при избора, и не се впечетлявай кой какво казъл, има ги всякъкви, и да ти се мазни по телефона и да ти казва моабети всякакви, ти мислиш ли че той знае тая кола на колко километри е!? Те ги товарят от моргите и тука ги освежават и се продават, на тях не ги интерсува това, гледат да продават!
Иди в маркова автокъща, капитолиа, и тем подобни, да видиш там всичко си е описано на табелата на колата, ма гаранция няма, че няма да те прецакат! "не напразно са казали, хубава кола е новата, докато е нова mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 13 мар 2011 13:30

И кво, ако въпросната кола беше пусната на 20 000лв, щото и това не е проблем... тогава щеше всичко да е ОК :screwy

Аман от филосови, разбирачи... не доумявам как може без да си я видял да коментираш става или не става.
Ако е тънко и веднага почват съмнения, "щом е толкова евтина, значи и има нещо" И какво излиза, че ако колата има проблем, то най-добре би било да се замаскира с цената, да се надуе, така че да не буди съмнение.. :shock

Може да е много добра и на супер цена, може да е и надута и да е пълен боклук. Забелязвам че последното е масова практика напоследък- определено върши работа при шарани дето си мислят че щом е скъпа, значи е хубава...

в офф съм, принципно говоря...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 мар 2011 14:06

pe6kata написа:И кво, ако въпросната кола беше пусната на 20 000лв, щото и това не е проблем... тогава щеше всичко да е ОК :screwy

Аман от филосови, разбирачи... не доумявам как може без да си я видял да коментираш става или не става.
Ако е тънко и веднага почват съмнения, "щом е толкова евтина, значи и има нещо" И какво излиза, че ако колата има проблем, то най-добре би било да се замаскира с цената, да се надуе, така че да не буди съмнение.. :shock

Може да е много добра и на супер цена, може да е и надута и да е пълен боклук. Забелязвам че последното е масова практика напоследък- определено върши работа при шарани дето си мислят че щом е скъпа, значи е хубава...

в офф съм, принципно говоря...

1. Не обиждай ако обичаш :wink:
2. Може и да е скъпа и да е боклук, но НЕМОЖЕ да е на 1/3 от реалната цена и да е перфектна, освен ако не ти я продава баща ти примерно :да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 13 мар 2011 14:24

да съм обидил ли?!
ако философи и разбирачи е обида...

да не говорим че към никой не е отправена персонално...

ти специално много тънкообиден ще излезеш...

Колегата се оплакал от отношението на продавача, що глупости се изписаха да се измести въпроса до тук...

Потребителски аватар
KadROo

Мнениеот KadROo » Нед 13 мар 2011 14:36

Няма хубава и евтина кола и толкоз :Mr Green Fun

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти: