за нова гарнитура на главата ли съм
-
infinity86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за нова гарнитура на главата ли съм
Колега, сменяй гарнитурата на главата, защото преди 2 седмици имах същия проблем, даже и малко масло ми бе6е взело да избива между главата и блока. По същия начин ми се губеше по малко антифриз и леко се покачваше маслото на пръчката, от там работата отиваше на пресичане на цялото масло в мотора!!! На пръчката на маслото още не личеше маслото да си е променило цвета (като маионезата) обаче след като ми свалиха главата отгоре при клапаните всичко бе6е в маионеза! Нормално гарнитурата да изпуска от старост така че няма ни6то изненадващо! Даже и тема пуснах тука - казва6е се - Теч на масло АБС мотор
Колега не си за смяна на гарнитурата.Тази боза се получава от карането на къси разстояния през зимата(предполагам че си и на газ).Съвета ми е избърши бозата от капачката ,зареди колата бензин/газ и си направи разходка из околията.Мини поне 50-60 км извънградско без да спираш ,и после виж дали имаш боза.От 4 години зимата си карам с тази боза и нямам проблеми(горе долу от тогава имам колата RP двигател с газово). И аз се бях преитеснил като теб ,но моя майстор ми даде този съвет и каза да не се притеснявам.Било нормално при карането на къси разстояния.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
лелел и какво означава това че на всчки комшии на които вдигнах капачката, колите са им за ремонт влкючително и на моята, колегата infinity86 притебе симптомите са доста по различни щом ти се е вдигало маслото знаи си бил за гарнитура, zdravko555 не еописал такижа симптоми такаче не се притеснявай
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз съм с 1.8 ABS от Венто карам на къси разстояния и имам и аз майонезка още преди зимата даже аз и като извадя маркуча на картерните газове и той е пълен вътре като си ходя до провинцията 80км отиване и връщане напълно изчезва проблема ако може да го наречеме проблем де
покарай малко повечко километри да позагрее и ще разбереш какво става тогава
Успех от мене! 
Успех от мене! 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дни правих пълна ревизия на Г3 с тоя симптом,конденз е(антифриза на оптимално ниво без промяна).Почистени вентилации на картер и на капака(вътре явно е замръзвало понякога),сменено масло и филтър.Спасението е добро подгряване на колата,поне 1-2 пъти седмично да се кара на оптимална температура.
А,между другото-същата кола преди година я набеди един за "глава",поради същия проблем,прибра едни пари и я остави да работи на 3 цилиндъра(кабел!) и със запушен обезвъздушителен маркуч.Главата не беше пипана.
А,между другото-същата кола преди година я набеди един за "глава",поради същия проблем,прибра едни пари и я остави да работи на 3 цилиндъра(кабел!) и със запушен обезвъздушителен маркуч.Главата не беше пипана.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колеги а може ли аз да съм виновен за тая ситуация, защото съм изкарал картерните газове на вън от двигателя, т.е. вече го няма ефекта вакума да дръпа картерните газове и самия конденз? 

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
chi4i написа:Колега не си за смяна на гарнитурата.Тази боза се получава от карането на къси разстояния през зимата(предполагам че си и на газ).Съвета ми е избърши бозата от капачката ,зареди колата бензин/газ и си направи разходка из околията.Мини поне 50-60 км извънградско без да спираш ,и после виж дали имаш боза.От 4 години зимата си карам с тази боза и нямам проблеми(горе долу от тогава имам колата RP двигател с газово). И аз се бях преитеснил като теб ,но моя майстор ми даде този съвет и каза да не се притеснявам.Било нормално при карането на къси разстояния.
И аз така мислих защото с газ-та има още повече конденз!
Карай я по дълго време трябва да изчезне - ако ли не ще го мислим!
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
газ не знае моят голф, ама и на дрълго не мога да го карам, до работа са ми 7км за които успява да загрее над 70 градуса.
ще го наблюдавам по два пъти на ден, а маслото да сменя ли или да карам и да наглюдавам само?
ще го наблюдавам по два пъти на ден, а маслото да сменя ли или да карам и да наглюдавам само?
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си една разходка през уикенда до Боровец/Хижа Алеко и от колата и от разходката ще останеш доволен
ПП: на горе към Алеко се опича много добре колата особено ако си с още трима души вътре
спомен няма да остане от майонезата 
ПП: на горе към Алеко се опича много добре колата особено ако си с още трима души вътре - joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vasko__2 написа:Скоро(зависи колко я караш) ще си за гарнитура.
Не знам дали автора разбира абсурда на написаното....Една жена или е бременна или не е !
Една гарнитура или е за смяна или не е....Да...една жена може да забременее и след секунди...гарнитурата също за секунди може да замине...Но половинки в тези неща няма!!!
Колега, карай си спокойно...времето се стопли и дядо Господ сам ще ти реши "проблема"....
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
infinity86 написа:Колега, сменяй гарнитурата на главата, защото преди 2 седмици имах същия проблем, даже и малко масло ми бе6е взело да избива между главата и блока. По същия начин ми се губеше по малко антифриз и леко се покачваше маслото на пръчката, от там работата отиваше на пресичане на цялото масло в мотора!!! На пръчката на маслото още не личеше маслото да си е променило цвета (като маионезата) обаче след като ми свалиха главата отгоре при клапаните всичко бе6е в маионеза! Нормално гарнитурата да изпуска от старост така че няма ни6то изненадващо! Даже и тема пуснах тука - казва6е се - Теч на масло АБС мотор
На мене пък ми мешаше маслото с водата. После видях един гълъб да каца на дървото. Значи всички, които видят гълъби да кацат по дърветата, трябва да сменят гарнитурата на главата! И то незабавно!
Кондензът по капачката не е признак за основен ремонт, колега... Кондензът при теб и фактът, че ти е смесвало антифриза и маслото нямат пряка връзка и първото не води до второто

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Четете ли всичко ,което е написал колегата?Губи охлад. течност,Като няма течове ,къде мислите изчезва?Ако не губеше и аз щях да му кажа:забърши тая гняс и карай.Пък и не кара на толкова къси разстояния.Аз карам всеки ден по 2км отиване и 2км връщане и капачката е сълза чиста.Същия мотор 1.8 моно.Моя да не е по-различен нещо????.Нека си следи нивото на антифриза,на маслото, да забърше майонезата и да се надява,че няма да има проблеми.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko555 написа:колеги а може ли аз да съм виновен за тая ситуация, защото съм изкарал картерните газове на вън от двигателя, т.е. вече го няма ефекта вакума да дръпа картерните газове и самия конденз?
Ами то "дърпа" от картера и от капака на главата.При тази ситуация,навярно си запушил магистралата към "моното" ,тогава под капака на клапаните си е чиста "парна баня"-без шансове да изветрее някога.Опиши точно какво си "модернизирал",пък ще разсъждаваме.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:zdravko555 написа:колеги а може ли аз да съм виновен за тая ситуация, защото съм изкарал картерните газове на вън от двигателя, т.е. вече го няма ефекта вакума да дръпа картерните газове и самия конденз?
Ами то "дърпа" от картера и от капака на главата.При тази ситуация,навярно си запушил магистралата към "моното" ,тогава под капака на клапаните си е чиста "парна баня"-без шансове да изветрее някога.Опиши точно какво си "модернизирал",пък ще разсъждаваме.
значи модернизирал съм го по следния начин:
1 отвора в моното съм го запушил
2 гумения трипътник съм го разкачил и завъртял така че единия отвор да сочи към разширителното казанче и пак съм свързал изгодите от главата и картера
3 изхода които остава свободен съм удължил с маркуч околко метър дължина, като края му извежда газовете под двигателя.
Мисля това е обичайния начин на изпълнение. Проверих когато работи двигателя се усеща,че трепти (духа) въздуха през негои си мисля че не е запушен. През капачката не духа само трепти. от пръчката за маслотот не усещам да духа.
Бях оставил капачката отворена без да го карам и всичкото пяна изчезна, но след като дохдох до работата пак съм го оставил отворено, но пак се е събрал конденз,но не е пяна а само на капчици стои, предполагам ще се изпари веднага.
Тази сутрин долях антифриз за да видя ще намалее ли и с колко, принципно имам течове околко троиника и долу на водната помпа, но е минимално.
Колега според мен нямаш проблем с колата.Това че ти губи по малко антифриз е горе долу нормално.Колата не е първа младост и както си посочил местата от където има теч,но сигурен ли си във връзките към парното например.Може и от там да се изпарява и да се губи.В почивния си ден направи си разходка из околията и виж за бозата след това.За 7 км които минаваш до работа колата не може да загрее като хората и да си влезе в режим,особенно зимата,и е норамално да става конденз по капачката от там и с времето бозата която се получава.Сравнително загрято масло при допир с по студенета капачка се получава конденз(това е от физиката и същата причина заради която ако си с PVC дограма в апартамента се получава конденз по стъклата).Съвета ми е отново мини 50-60 км извънградско и виж след това.Ако няма боза свиркаш си и караш.Най-много да смениш маслото,но и ако тогава има тогава лошо.Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”