Демпферен маховик алтернатива ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Демпферен маховик алтернатива ?

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 14 мар 2011 10:14

Здравейте колеги приятел с поло 6н1 и двигател 1.9д му се прецака съединителя в комплект с маховика. Понеже за голф има алтернатива с маховик от друг модел при полото има ли го този вариант. От търсачката намерих само за някакъв алтернативен комплект на валео, от къде може да се намери?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Демпферен маховик алтернатива ?

Мнениеот grishitu » Пон 14 мар 2011 11:20

Да, има алтернатива. При мен е приложено, нов маховик(твърд маховик) с нов съединител цена на комплекта около 700-800 лв.

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 14 мар 2011 11:28

А дали маховик от някакъв друг VW става ?

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пон 14 мар 2011 12:02

И аз съм с алтернативния комплект на Валео от 1.5 години и никакви проблеми до сега. Цена - колкото си казал. Поздрави!
А по въпроса от къде се намира - май от Ауто+ го поръча Никси :applause:

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 14 мар 2011 16:02

Колега ,много е сериозна тази тема ,сега ще ти напиша един от колегите как го е решил проблема ,и ако стане и при тебе остави мнение тук за да знаем.

Маховика е от Голф 3 ТДИ 1Z мотор с номер 037105273C на G60 и ABF са им абсолютно същите просто най-вероятно по моргите е да има от 90 коня ТДИ защото са много масови лично моя ми го дадоха за 30 кинта със болтовете.Феродовия и притискателния диск са на SACHS пак за Голф 3 ТДИ с номера:
Феродов диск: 1878 043 141
Притискател: 3082 231 031

Попринцип ти трябват и други болтове за притискателя , номера им е N10101001 но на мен майстора ми намери някакви дето пасват та не съм търсил от тея те иначе пак са от Голф 3 ТДИ.Ако си сигурен , че ти е същия съединителя като на Голф 3 няма какво да се чудиш.Аз съм с Голф 4 ALH мотор и всичко пасна перфектно.Вече дали ще имаш някакви шумове няма как да знам при мен няма никакви но не знам дали при всички би било така.:)

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 15 мар 2011 9:09

а за тея модели коли за който говориш на колко милиметра са им ферродовите дискове, на поло-то е на 180мм.
п.п. за колегата дето се чуди от къде да си купи комплкет маховик, диск притискателен и феродов, да отвори саита на EURO 07 и като си избере комплекта от долу пише алтернативите. също може и направ ив магазин за авточасти.

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 15 мар 2011 10:21

Маховика е от Голф 3 ТДИ 1Z мотор с номер 037105273C на G60 и ABF са им абсолютно същите просто най-вероятно по моргите е да има от 90 коня ТДИ защото са много масови лично моя ми го дадоха за 30 кинта със болтовете.Феродовия и притискателния диск са на SACHS пак за Голф 3 ТДИ с номера:
Феродов диск: 1878 043 141
Притискател: 3082 231 031

Попринцип ти трябват и други болтове за притискателя , номера им е N10101001 но на мен майстора ми намери някакви дето пасват та не съм търсил от тея те иначе пак са от Голф 3 ТДИ.Ако си сигурен , че ти е същия съединителя като на Голф 3 няма какво да се чудиш.Аз съм с Голф 4 ALH мотор и всичко пасна перфектно.Вече дали ще имаш някакви шумове няма как да знам при мен няма никакви но не знам дали при всички би било така.

Колега знам за това ама е за голф тази конверсия, на полото съединителя и маховика са значително по малки от на голф и съответно не може да се набута маховика и съединител от голф в камбаната на скоростите от полото :( Иначе комплекта е на Валео има го принципно в ЕВРО 07 но в момента го няма там и го намерих в Тех-ко за 807лв става за АЕФ и АГД. Адмирации на гурото на поло сектата lrlmodo

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 15 мар 2011 20:56

Преди време бяй изкопал от някъде за Шкода с АЕФ мотор имаше чарколя от тоя тип на народни цени и много силно се замислям да врътна едно проучване за СК при Шкодите и маховиците им, щото още не мога да забравя как АЕФ в Поло и АЕФ в Шкода, като Полото без катаризатор и с хубава нафта, та чешкото зверче го плесна стабилно... Май ако е възможен варианта направо да се мине на кутия, съединител и маховик и да се знае, че много рискова тая работа иначе с тия автомобили :evil:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 15 мар 2011 22:17

apa6o написа:Преди време бяй изкопал от някъде за Шкода с АЕФ мотор имаше чарколя от тоя тип на народни цени и много силно се замислям да врътна едно проучване за СК при Шкодите и маховиците им, щото още не мога да забравя как АЕФ в Поло и АЕФ в Шкода, като Полото без катаризатор и с хубава нафта, та чешкото зверче го плесна стабилно... Май ако е възможен варианта направо да се мине на кутия, съединител и маховик и да се знае, че много рискова тая работа иначе с тия автомобили :evil:

Незнам за какво зверче говориш , при положение че са 1:1.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 16 мар 2011 17:41

Колеги, не знам докъде ще стигне темата ,но ще моля колегата ,който я пусна да сподели как е приключил ремонта,защото досега поне аз не съм намерил тук в темите някой да е решил проблема ,както при други модели-С маховик -обикновен ,втора употреба,задължително нов феродов с пружини и притескателен диск и да се вместим около 200-300 лв.То с пари всеки може 800-1000 е лесно.Затова ако някой го е направил това да каже от какви модели се вземат маховика и другите части.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 16 мар 2011 17:58

stivenj написа:Колеги, не знам докъде ще стигне темата ,но ще моля колегата ,който я пусна да сподели как е приключил ремонта,защото досега поне аз не съм намерил тук в темите някой да е решил проблема ,както при други модели-С маховик -обикновен ,втора употреба,задължително нов феродов с пружини и притескателен диск и да се вместим около 200-300 лв.То с пари всеки може 800-1000 е лесно.Затова ако някой го е направил това да каже от какви модели се вземат маховика и другите части.

Дори в някой от авто-магазините могат и знаят коя е алтернативата. Тук едва ли някой ще посочи артикулните номера на продуктите които да купиш.

Демпферния маховик се разглобява и се ремонтира като му се сменят пружините. А самите пружини се правят по поръчка. Къде го правят това в БГ незнам...

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 16 мар 2011 19:15

freestyler911 написа:
stivenj написа:Колеги, не знам докъде ще стигне темата ,но ще моля колегата ,който я пусна да сподели как е приключил ремонта,защото досега поне аз не съм намерил тук в темите някой да е решил проблема ,както при други модели-С маховик -обикновен ,втора употреба,задължително нов феродов с пружини и притескателен диск и да се вместим около 200-300 лв.То с пари всеки може 800-1000 е лесно.Затова ако някой го е направил това да каже от какви модели се вземат маховика и другите части.

Дори в някой от авто-магазините могат и знаят коя е алтернативата. Тук едва ли някой ще посочи артикулните номера на продуктите които да купиш.

Демпферния маховик се разглобява и се ремонтира като му се сменят пружините. А самите пружини се правят по поръчка. Къде го правят това в БГ незнам...

ДА да ... ама НЕ!
Капсулован е доста стабилно ... вътре има и гумени демпфери освен пружини и ... разглобяването е почти невъзможно, камо ли ремонт!

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Сря 16 мар 2011 19:48

Koksan написа:
freestyler911 написа:

ДА да ... ама НЕ!
Капсулован е доста стабилно ... вътре има и гумени демпфери освен пружини и ... разглобяването е почти невъзможно, камо ли ремонт!

И аз така съм чувал,че скапе ли се това чудо ,край хвърля се,няма кой да каже с кой двигател от 1.9 е съвместим този и от него да се взема маховик-втора употреба а другото ново.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 16 мар 2011 21:11

Колега, провери от СДИ мотор дали няма да стане. AEY - аз съм с този мотор и съм с обикновен маховик. Виж по каталог колко м.м. е и търсиш такъв втора ръка и съединител нов...
Смятам, че кутиите, респективно камбаните им, са еднакви като размери и на двата мотора.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Сря 16 мар 2011 21:17

заварява се :Mr Green Fun

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”