Вече и аз с Passat tdI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вече и аз с Passat tdI

Мнениеот bestlap » Сря 09 мар 2011 19:22

Stivi написа:Много рециклирани турбини са минали през теб а не знаеш колко трябва да върви такава кола :shock Така като чета какво пишеш мога само да ти пожелая успех с тая врачанска лимузина mhihi

Колега да ти кажа аз лично свалях турбината на баща ми на джипа и я носих в един сервиз в София близо до централен гробищен парк... да я правят на един Оpel Zafira 1.9 150 кончета носихме турбина виждал съм от fiat coupe turbo от punto gt turbo и от 3000 GT twin turbo съм виждал и 2-те турбини рециклирани :)така че съм виждал някоя друга турбина знам какви са цените къде могат да ги направят как изглеждат след интервенцията . И не виждам какво лошо има че е с врачански номера ? При теб гледам Правец това засм***** село mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Та ако някой от колегите може да ме насочи къде може да е проблема ? Сутрин пали лесно и не пуши турбинката се чува нормално като се включи ? Не издава някакъв по странен звук не е омаслена ?

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Сря 09 мар 2011 19:37

Дебитомер за смяна най-вероятно.
Моята като я вземах беше същата работа повече от 160 не иска,след ходене по сервизи си установих сам проблема.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Сря 09 мар 2011 19:47

Supawiza написа:Дебитомер за смяна най-вероятно.
Моята като я вземах беше същата работа повече от 160 не иска,след ходене по сервизи си установих сам проблема.

Можете ли да ми кажете каква цена е ? И втора ръка здрав ли да търся или нов?Защото и другата ми кола беше за дебитомер Punto GT TURBO 720лв беше оригиналния нов а китаския 300 лв :mrgreen: :mrgreen: и само от 110 коня tdi ли става или и от 90 или ? :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 09 мар 2011 20:03

bestlap написа:
Stivi написа:Много рециклирани турбини са минали през теб а не знаеш колко трябва да върви такава кола :shock Така като чета какво пишеш мога само да ти пожелая успех с тая врачанска лимузина mhihi

така че съм виждал някоя друга турбина знам какви са цените къде могат да ги направят как изглеждат след интервенцията . И не виждам какво лошо има че е с врачански номера ? При теб гледам Правец това засм*****

Щом можеш при монтирана турбина да познаеш коя е рециклирана и коя не значи имаш много добра кристална топка за гадаене mhihi А колкото до това кой от къде е няма никакво значение,просто е всеизвестно че във Враца са най-добрите фокусници който от 2 тоталки правят една перфектна на няма и 100 000км затова и ти пожелавам успех :!:

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 10 мар 2011 11:48

Отново проблем и не знам от къде помогнете :не: :не: :не: както си карах леко светна един удивителен в средата и започна да мига заедно със лампичката за подгряване ? Което означава какво :( и писка и аз веднага се прибрах и го оставих пред нас :( :063:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 10 мар 2011 12:02

Закачай я на ваг-ком, нещо не е наред в тази кола явно.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 10 мар 2011 14:00

K написа:Закачай я на ваг-ком, нещо не е наред в тази кола явно.

Мисля че няма да е проблем да я закарам до един на 25 км от мен е той каза че ще я закачи :? :(

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Нед 13 мар 2011 20:07

Здравейте :) онзи ден го качих на диагностика :) удивителния е светил защото не съм имал много спирачна течност във казанчето :mrgreen: :mrgreen: а колата не можеше да върви защото някой негодник е барал помпата и беше с доста закъснение и нещо не беше в ред но не си спомням какво и я настройваха .Някакви стойности гледаха на лап топа беше 2.6 казаха че е ужас а сега го направиха на 4.8 и другата седмица ще ходя да го чипосвам :) При един доста компетентен от към тези работи. Турбината е в идеално здраве надува на 0.9 и и работи геометрията перфектно :) вече съм с решетка без емблема и напълних резервоара със нафта да видя колко км ще мина по принцип колко трябва да горят ?И ето 1-2 снимки случайни :)

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 13 мар 2011 20:46

Аз за разхода да кажа.Резервоар пълен до гърловината тоест около 62л с маршрут Пловдив-Варна-Каварна-Варна-Стара Загора/там градско около 50км/-Пловдив,още около 100-150 градско и общ пробек 1030 км.Ср,разход 6,00л/100 км.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Нед 13 мар 2011 20:50

sasho_mf написа:Аз за разхода да кажа.Резервоар пълен до гърловината тоест около 62л с маршрут Пловдив-Варна-Каварна-Варна-Стара Загора/там градско около 50км/-Пловдив,още около 100-150 градско и общ пробек 1030 км.Ср,разход 6,00л/100 км.

И ти ли си колега със същия мотор 110 коня ? че гледам под снимката ти пише AFN а тези не водеха ли са AHF или бъркам тези 110-те коня :012:

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 13 мар 2011 23:24

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Пон 14 мар 2011 13:27

sasho_mf написа:виж тук http://www.powerchip-germany.de/table.html

Нещо не можах баш баш да открия какъв е 1.9 tdI 110 коня

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 15 мар 2011 0:30

bestlap написа:
sasho_mf написа:виж тук http://www.powerchip-germany.de/table.html

Нещо не можах баш баш да открия какъв е 1.9 tdI 110 коня

Колега вместо да се заглеждаш в неща и да си напрягаш мозъка-като гледам изобщо не си правиш и труда да го напрегнеш си погледни голямия талон и там пише кой е твоя мотор :deal . След някой ден да не попиташ колегите и как ти е номера защото не си го помниш?
Пише си кои мотори са 110-ки: AFN; AHF; ASV; AVG това са ако можеш познай го ти кой е твоя? Не е ли по-лесно да си погледнете данните на колата за да не се получават тези Въпроси на които няма как да ти се отговори?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 15 мар 2011 1:38

АФН ти е.Човека е в еуфория,оставете го да се нарадва на каляската.Да ти е честита.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Вто 15 мар 2011 7:26

feikot написа:АФН ти е.Човека е в еуфория,оставете го да се нарадва на каляската.Да ти е честита.

Мерси колега :) А не съм знаел че в талона пише и кой модел точно на мотора е ще видя после какво пише там :D

Върни се в “Дизелови агрегати”