Така работата е следната,в движение колата като напомпа бързо спирачките и педала се втвърдява и при 5-6 натискане бързо няма спирачки вече..А като спирам от един път педала потъва доста на долу при рязко спиране или просто бързо се втвърдява и не спира хубаво..
Та така колата е Сеат Толедо 1.9тд (ААЗ) колата и се монтираха АБС от др Сеат като на другия нямаше проблеми спирачките там бяха железни,а от него се прехвърлиха всичко помпа,серво,целия абс с датчици,предни дискове и задни с апарати и всичкото му,даже и спирачните тръбички..
На другато кола всичко работеше без грешка,и педала хващаше доста горе и спираше мноого по добре,а като го прехвърлих на моята кола всичко е различно,а цялата спирачна система е същата..та си мислех нещо от вакума може ли да е и какво по точно или какво др може да е?

Проблем със спирачките!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със спирачките!
Ми човек, след като на другата е била наред, най-вероятно при прехвърлянето е станало нещо. Обезвъздушихте ли ги като хората?
-
- Автомобил:
- Двигател:
няколко пъти в период от 2-3 седмици се обезвъздушава и няма грам никакъв въздух..
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Така работата е следната,в движение колата като напомпа бързо спирачките и педала се втвърдява и при 5-6 натискане бързо няма спирачки вече..
Това не е ли симптом за проблеми със сервото

-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз го мислех този вариант,но колата от която го взех там нямаше такъв проблем..
здр колега
незнам дали трябва да е така ,но аз имам голф 4 1.9 тди и имам същия "проблем". Когато е на скорост и е в обороти педала е перфектен мек и спира ,а когато е изключена от скорост при няколко натискания педала се втвърдява. Карам така вече 5 6 месеца и свикнах
не ми е направила никога проблем да не спира така, че ако свикнеш ... газ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е,че това са спирачки и предпочитам да си е всичко наред..
и се чудя дали може нещо то вакума на сервото дето е вързано към мотора? там вакум помпа ли кво се води де а го знам,може ли там нещо да не е редовно и затова така да става?!?
и се чудя дали може нещо то вакума на сервото дето е вързано към мотора? там вакум помпа ли кво се води де а го знам,може ли там нещо да не е редовно и затова така да става?!?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Колеги имам и аз един въпрос свързан с тези спирачи ???
Вчера ходих да поиздухам колата на околомръсното, бая я юрках обаче ми направи впечтление, че когато карам с големи скорости например 150 160 и след това ми с втвърдяват спирачките и някакси педала става по-твърд. Колата започва да спира трудно незнам дали загряват спирачките, ама при положение че не ги натискам няма логика. И се съмнявам дали не трябва да сменям течноста.
Вчера ходих да поиздухам колата на околомръсното, бая я юрках обаче ми направи впечтление, че когато карам с големи скорости например 150 160 и след това ми с втвърдяват спирачките и някакси педала става по-твърд. Колата започва да спира трудно незнам дали загряват спирачките, ама при положение че не ги натискам няма логика. И се съмнявам дали не трябва да сменям течноста.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Колеги имам и аз един въпрос свързан с тези спирачи ???
ако не е сменяна близките 2 години е хубаво..
аз моята съм е сменил и е дот4 за АБС както си трябва..моя проблем не мисля,че е от течността..
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Не е
може и никога да не е сменяна
е докато е била в Германия може и да се сменяна
, ама от както е влязла в БГ не е 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”