В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот bnick » Пон 14 мар 2011 0:00

Layer написа:
bnick написа:То е ясно, че българина само яко бъркане в джоба го оправя. Солени глоби му е майката, за да намалеят гяволите по пътищата

това е грешната логика,щото в България 40% сме скучаещи милионери и щом нещо е забранено,значи е гъзария и трябва да го има всеки уважаващ се гъзар.
като фолиото на предните стъкла.
верно е забранено,затова 100 % от мутренските джипове са така.
кво ще му кажат 100 лв акт или там колкото е.
бълха ги ухапва.
ще кажете ами те си имат оргинален ксенон,ами Българина е такъв че ще го махне и ще сложи фалшив само и само да е гъзе. mhihi

Самият факт, че е забранен в някои държави и го забраняват вече и в други, говори за противното. Другото са празни приказки. Може, само да се надявам, че и при нас нещата, рано или късно ще си дойдат на мястото :beer

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 14 мар 2011 7:01

Burner_inc написа:
dragozow написа: Специално на Голф 4 фаровете са прекрасни.

А с ксенон са още по-добри

И пречат на другите...ама това не го казваш...що ли? Не съм видял Г4 без лупа който да не свети в небето. На коли с напълно прозрачни фарове като на Г4 става мазало. За това после викат "голфаджия".

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пон 14 мар 2011 10:44

Да бе, те само голфаджиите слагат афтърмаркет ксенони, а и ми омръзна разни хорица постоянно да си налагат мнението и да учат другите какво да правят

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 мар 2011 10:53

Е, въпросът вече опира до законодатество. И когато част от него не е съгласна с тези ксенони щеш-не щеш ще се съобразиш с него. Там няма пожелателни неща има само задължителни. Лека-полека ще стигнем белите страни поне откъм закони (друг е въпросът, колко и кой ще ги спазва й кой ще мине между капките).

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Пон 14 мар 2011 22:29

Ами ще поживеем и ще видим, законите са хубаво нещо, но ако се спазват на 100 процента много малко коли ще останат незасегнати. То и твоите фарове са готини, но в разрез с правилата, но си караш с тях нали? А и съм сигурен, че поне 90 процента от колите са с модификации в разрез с това или онова правило, но тук много хора започнаха да се правят на моралисти, като реално всеки е в разрез с правилата.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 мар 2011 22:54

Моите фарове заслепяват точно толкоз, колкото и ако са на оригинала - Мерцедес еС-клас. Пък в и закона се говори за промяна на светлината откъм цвЕт и интензитет, а не откъм фасон mhihi Иначе ако се наложи - бих ги свалил, разбира се. :beer

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 14 мар 2011 23:37

Аз спирам да твърдя, че няма проблеми за ксенона, ако е на рефлектори след като го видях в уикипедията :deal
http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp

Lack of backward-compatibility

The arc light source in an HID headlamp is fundamentally different in size, shape, orientation, and luminosity distribution compared to the filament light source used in tungsten-halogen headlamps. For that reason, HID-specific optics are used to collect and distribute the light. HID burners cannot effectively or safely be installed in optics designed to take filament bulbs; doing so results in improperly-focused beam patterns and excessive glare, and is therefore illegal in almost all countries.[41] Moreover, most developed countries enforce the ECE Regulation requirement that HID headlamps be equipped with lens cleaning and automatic headlamp self-levelling systems, which usually are absent on vehicles not originally equipped with HID lamps

Превод от гугъл преводача, че аз не съм на ти с тоя език ако някой колега може да предостави по точен превод да заповяда
Липсата на обратна съвместимост

Дъгата източник на светлина в светлина HID е коренно различна по размер, форма, ориентация и дистрибуция блясък в сравнение с източник с нажежаема светлина, използвани в волфрам-халогенни фарове. Поради тази причина, HID специфични оптика се използват за събиране и разпределяне на светлината. HID горелки не могат ефективно и безопасно да се инсталира в оптиката, предназначени да се нажежаема крушки; това води до неправилно фокусирани модели на светлина и прекаления блясък, и поради това е незаконно в почти всички страни [41] Нещо повече, най-слабо развитите страни прилагат Регламент на ИКЕ. изискването HID фарове са оборудвани с обектив за почистване и автоматични фарове саморазливни системи, които обикновено липсват на превозни средства, първоначално не са били оборудвани с лампи HID

Последна промяна от rexpitbul на Пон 14 мар 2011 23:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 14 мар 2011 23:38

stefan4o написа:Моите фарове заслепяват точно толкоз, колкото и ако са на оригинала - Мерцедес еС-клас. Пък в и закона се говори за промяна на светлината откъм цвЕт и интензитет, а не откъм фасон mhihi Иначе ако се наложи - бих ги свалил, разбира се. :beer

Ами явно не си много по правилата пише, че трябва да има нивелация на фаровете и почистваща сисема :) да не изпадам в подобности
ама става сложно за контрол и проверка, пък и докато няма закон който да го забрани и при нас, що хората да не карат с ксенон?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 мар 2011 23:43

Тъй ли? Че те мойте имат ли ксенон? :Mr Green Fun Извинявай, не знаех, че съм си монтирал ксенон на фаровете, ти явно си по-запознат от мен mhihi
п.п. ползвам халогенна крушка Н7

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 14 мар 2011 23:50

stefan4o написа:Тъй ли? Че те мойте имат ли ксенон? :Mr Green Fun Извинявай, не знаех, че съм си монтирал ксенон на фаровете, ти явно си по-запознат от мен mhihi
п.п. ползвам халогенна крушка Н7

е изпуснал съм тая подробност някъде :Mr Green Fun
карай важното е, че и аз прозрях истината :beer

П.С. за ксенона и рефлектора, не за твоя фар дали е с ксенон. :063:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 15 мар 2011 11:57

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 15 мар 2011 12:20

Чудя се защо още не са ги забранили и защо в тази джунгла русия ги забраняват преди ЕС.Там няма кола без ксенон и тъмни джамци :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 15 мар 2011 12:25

Добре де, аз съм с ксенон а фаровете нямат лупи.Регулирани са отлично и НИКОГА не са ми присветвали.Никой не съм заслепявал.На кого преча?! :screwy

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Вто 15 мар 2011 14:26

Пречиш на хората, които вечно са недоволни от нещо

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 15 мар 2011 22:17

ping23 написа:Чудя се защо още не са ги забранили и защо в тази джунгла русия ги забраняват преди ЕС.Там няма кола без ксенон и тъмни джамци :)

В ЕС са забранени отдавна.Дъвкали сме го вече :roll: .И в Автономна Република Татарстан са забранени(това сериозно).
Velko написа:Добре де, аз съм с ксенон а фаровете нямат лупи.Регулирани са отлично и НИКОГА не са ми присветвали.Никой не съм заслепявал.На кого преча?! :screwy

Това, че не ти присвяткват не означава че не заслепяваш.Като видя китайски електрожен насреща за чий да присвятквам-за да ми опъне и дългите ли?Да не говорим за такива последици:
Golfer_pz написа:В Пазарджик и тия органи на реда са с ксенон и то мн яко заслепяващ... Един път им премигнах и ме спряха да ми пишат АКТ с думите ''от какъв па зор ти ше ми присветкаш и казваш че ксеноните ми засляпяват?!? Ти знаеш ли сега че мога да ти пиша акт за движение с вкл/чени дълги светлини и заслепяване на патрул на КАТ?" И аз останах и само гледам като :shock . След това думите ми бяха "Чао", и така си и заминах с огромно отчяние, на това какви хора има дето гледат сигорността на другите хора :dummy:

mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”