и според мен е от вътрешно каре-от износване има луфт
като дадеш газ се обират всички луфтове и за това не трака а на свободна трака
може да видиш кое каре като размърдаш полуоската има луфт
или
вдигаш на крик колата така че предната гума да ти е в въздуха-все едно ще сменяш гума/дърпаш ръчната,палиш и включваш на първа и пускаш съединителя-така колелото което е в въздуха ще почне да се върти/споко колата няма да тръгне/ако ти държи ръчната де/
и ако трака значи е въртрешно каре на вдигнатото колело
Странно тракане ... решено !
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странно тракане ...
ако при натискане на съединителя изчезва шума значи е лагера на съединителя
Неговата скоростна няма лагер,а за проблема ти съм почти обеден,че е вътрешно каре,но проблема е,че трудно се улучва кое е
Аз имах същия пробем,силно тракане при тръгване и на свободна,но на скорост няма тракане-смяна на правилното и се оправи и един съвет вземи си втора ръка здраво,доста по-добър вариант от новите и по-здравo
И мойте на гледане бяха перфектни и по нищо не можеше да кажеш,че не са добре,но малко повече карене от майстора ако е добър ще го хване кое е
Съмнява ме да е кутията те са здрави освен ако не си рацер

И мойте на гледане бяха перфектни и по нищо не можеше да кажеш,че не са добре,но малко повече карене от майстора ако е добър ще го хване кое е

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
dxd написа:Неговата скоростна няма лагер,а за проблема ти съм почти обеден,че е вътрешно каре,но проблема е,че трудно се улучва кое е![]()
Аз имах същия пробем,силно тракане при тръгване и на свободна,но на скорост няма тракане-смяна на правилното и се оправи и един съвет вземи си втора ръка здраво,доста по-добър вариант от новите и по-здравo
![]()
И мойте на гледане бяха перфектни и по нищо не можеше да кажеш,че не са добре,но малко повече карене от майстора ако е добър ще го хване кое еСъмнява ме да е кутията те са здрави освен ако не си рацер
![]()
Как да нямам лагер?!

А относно кое каре е, няма ли да се разбере ако вдигна едното колело и запаля колата, ако трака пак значи е то.А за по сигурно и двете ще ги вдигна едно по едно, за да разбера точно кое е.
Цена за ново долу-горе каква е?И не е ли най-добре и двете да сменя, така и така едното е тръгнало каква е гаранцията, че и другото няма да се обади след 2000км примерно?
Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как няма лагер я го отвори и после говори
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
някъде към 100-тина кинта беше някъде ново, не съм сигурен точно колко беше...
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
вътрешно каре се сменя лесно,може и втора употреба,купувал съм от един колега по 15 лева ,той разглобява нов внос фолксвагени и са гарантирано по добри от бг магазините
- pacoboy
- Контакти:
Значи проблема излезе на яве ...
Диференциала си е заминал, трака от него.
Сега следва смяна на скоростна кутия

Диференциала си е заминал, трака от него.
Сега следва смяна на скоростна кутия

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега изоб6то недеи 4ака или я отваряи да я прави6 или я сменяи моя диференцял се изсипа на земята на един ляв завои а кутията дори няма6е 6умове преди това.А колкото до лагера лагер има но при обратния съединител се намира наи отзад на скоросната кутия там кадето е 5-та скорост.
- pacoboy
- Контакти:
Така и ще правя, тези дни смятам да я сменям, стига да намеря кутия за моя мотор.
Я кажете мотора същия ли трябва да е (1.8 ) или може и от дизел, защото скоростния индекс е друг и разхода може се промени, а моята ми гори доста доволно.
От какви мотори мога да сложа на моята и да е ОК.
Я кажете мотора същия ли трябва да е (1.8 ) или може и от дизел, защото скоростния индекс е друг и разхода може се промени, а моята ми гори доста доволно.
От какви мотори мога да сложа на моята и да е ОК.
- pacoboy
- Контакти:
Едно питане, всяка кола ли като се вдигне една от двете гуми и като се задвиже се чува тракане от планетките?Понеже идва от диференциала затова питам.
Не знам какво да предприема, смяна на кутия или да карам така докато се разхлопа повече, понеже сега ако не кажа на някой да се заслуша не може да го чуе, но аз до болка ми е познато вече и ... се чудя какво да правя.
А тракането си е дразнещо и то доста.И дали със смяна на ск. кутия ще изчезне?
Не знам какво да предприема, смяна на кутия или да карам така докато се разхлопа повече, понеже сега ако не кажа на някой да се заслуша не може да го чуе, но аз до болка ми е познато вече и ... се чудя какво да правя.
А тракането си е дразнещо и то доста.И дали със смяна на ск. кутия ще изчезне?
- pacoboy
- Контакти:
Проблема е решен ... най-сетне!
Смених ск. кутия и тракането изчезна.
Не съм отварял моята да видя от какво е било, но с тази сега е доста по добре.

Смених ск. кутия и тракането изчезна.
Не съм отварял моята да видя от какво е било, но с тази сега е доста по добре.
- vampira_892
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD
Re: Странно тракане ... решено !
Колеги помагаите аз имам идентичен проблем и аз така като подам газ тракането се губи само трака не вие
и когато натисна съединителя не се променя тракането колата е голф 3 1.4ми абд Помагаите моля
и когато натисна съединителя не се променя тракането колата е голф 3 1.4ми абд Помагаите моля

- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Re: Странно тракане ... решено !
прочети пак темата - щом като натиснерш съединителя не изчезва това значи е най вероятно едно от вътрешните карета
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”